Framtidens Aktivhus
Norge

Et hus som har teknologi og atmosfære som kan inspirere framtidens grønne bygninger. Det er målet for framtidens Aktivhus - et  familiehjem med tidløs design, en følelse av tilhørighet til Norge's fantastiske natur, og utallige løsninger for å redusere energiforbruket.

Framtidens Aktivhus i Norge ble ferdigstilt i 2012, og var landets andre Aktivhus. Det ligger ca 600 km fra polarsirkelen, og ligger i den sørvendte fjellsiden i Stjørdal, nær Trondheim og er omgitt av fjell. Været vareierer fra milde, lyse somre til vintre med mye snø og lange netter.

Framtidens Aktivhus viser innovative løsninger i et moderne familiehjem.  Det har en helhetlig tilnærming til samspillet mellom energi, inneklima og miljø, og viser at energieffektivisering er kompatibelt med en sunn, komfortabel bolig som gjør det mulig for beboerne å gjøre aktiv bruk av naturen.

Arkitektene  Geir Brendeland og Olav Kristoffersen har tegnet og utviklet huset i nært samarbeid med energikonsulenter, med fokus på å redusere utslipp og minimere bruken av ikke fornybare ressurser.  Framtidens aktivhus har en fin kombinasjon av et tidløst ytre og et enkelt og fleksibelt interiør. 

Vi ønsket et hus med streng, moderne og nordisk stil på utsiden, men lyst og fargerikt på innsiden,

sier Geir Brendeland.

Huset er utstyrt med både fase- og takvinduer

Når du har lys som kommer inn fra alle retninger, kan beboerne oppleve at dagen skrider fram. De kan føle rytmen i naturen med årstidene sier  Brendeland.


Produkter brukt i dette prosjektet

/**/