{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Design: Ketill Skogholt, Foto: Anniken Zahl Furunes
Koselig high-tech

I Stjørdal Active House boligkompleks utenfor Trondheim, står seks rekkehus i to rekker med terrassehus, omgitt av naturen. Tre – trematerialet brukt i disse husene (og et tradisjonsrikt byggemateriale i norske hus i århundrer) ble hogget lokalt.

Hvert rekkehus har et gulvareal på 138 kvadratmeter fordelt på to etasjer over en smal og dyp tomt. Dybden tillater en grunnplan med godt anvendt plass og energisparing. Takvinduene gir masse lys og et sunt inneklima.

Huset er utstyrt med VELUX INTEGRA® elektriske takvinduer og inneklimastyringssystem, og et hybrid ventilasjonssystem, som kan justere seg selv til værforholdene, slik at høyeste komfortnivå alltid er garantert hva gjelder dagslys, luftkvalitet og temperatur.

Fylt med lys fra topp til bunn

Med tre soverom, et praktisk vaskerom og romslig terrasse, har hver enhet en rekke med funksjoner til familier i forskjellig størrelse og ulik livsstil. Husets fokus er det store kjøkkenet og spiserommet i øverste etasje. Her gir takvinduer dagslys ovenfra og fasadevinduer åpner for storslått utsikt mot Trondheimsfjorden. Beboerne kan også nyte sollys ovenfra i stuen i første etasje. Takket være en soltunnel i taket, kan naturlig dagslys finne veien ned i rommet, slik at det blir mindre behov for elektrisk belysning.

Designverktøyet VELUX Daylight Visualizer 2 ble brukt under designprosessen for å måle og sørge for optimale lysforhold på dagtid. Det ble forberedt en gjengivelse av lysforholdene for å kunne måle dagslysfaktoren – en anerkjent ytelsesindikator for å evaluere mengden med dagslys i værelset.

case study

Design: Ketill Skogholt, Photos: Anniken Zahl Furunes