{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
En unik 70-tallsvilla i Gammel Holte

Selv om Harry Emil og Klaus hadde lovet hverandre å ta en pause fra å titte på hus, er de i dag glade for at Klaus brøt avtalen og fant huset fra 1971 i Gammel Holte. Den markante 70-tallsarkitekturen og husets mange tidstypiske detaljer fanget blikket deres, og selv om de var på ferie på den andre siden av kloden, klarte paret å booke en visning samme dag de satte føttene i Danmark igjen.

"Det var noe helt unikt over huset, og det var også husets opprinnelige byggherrer som solgte det, så det hadde aldri blitt solgt før. Vi falt pladask for det straks vi satte bena innenfor. Selve innredningen og fordelingen av plassen, tretakene og de mange sjarmerende 70-tallsdetaljene, det var rett og slett et veldig stemningsfullt hus", forteller Harry Emil Madsen.

Da paret hadde sett huset første gang, gikk de et par dager og tenkte litt før de besluttet seg for å kikke på huset igjen, da det var åpent hus helgen etter.

"Der fikk vi et sjokk. Hele veien var fylt med biler, og folk sto i kø for å komme inn og se huset. Det var som å gå rundt på en mottagelse med mennesker overalt! På et tidspunkt kikker Klaus på meg og sier ’Skal vi ikke bare skrive under med det samme?’", husker Harry Emil.

3

VELUX PRODUKTER
Kr. 44.376,- 
PRODUKTPRIS i Danmark

Arkitektens gode idé

Det lekre og særpregede 1970-tallshuset ble tegnet av arkitekt Bertel Udsen, og det bærer hans signatur på mange måter. De forskjøvne nivåene, takene i Oregon Pine og de sorte vinduskarmene. Harry Emil og Klaus var begeistret for sitt nye hjem.

"Man merker bare at dette huset har sjel. Det er slik en ro her, og akustikken er fantastisk i motsetning til i mange nybygde hus. Her er også en skjønn sammenheng med naturen utenfor – de sorte vinduskarmene gjør at det blir som å se ut på et kunstverk", forteller Harry Emil.

Men på ett punkt levde ikke huset opp til arkitektens opprinnelige tanker. Arkitekt Bertel Udsen hadde nemlig tegnet et takvindu på sine opprinnelige tegninger, men byggherren satte det aldri inn.

"Husets eneste ulempe var at det var mørkt ute på kjøkkenet hvor det i arkitektens opprinnelige plan skulle ha vært et takvindu. Så vi tenkte at vi ville gå i arkitektens fotspor og sette inn et takvindu", forklarer Harry Emil.

Paret kontaktet VELUX Danmark, som sendte en arkitekturkyndig mann ut for å se på oppgaven, og sammen med Harry Emil og Klaus ble de enige om å sette inn tre store VELUX vinduer for flate tak, ikke på kjøkkenet, men i den svært mørke gangen som forbinder etasjene ved trappen og leder frem til kjøkkenet.

"Plutselig så vi at det var det vi skulle gjøre! På den måten unngikk vi å måtte bruke solskjerming over spiseplassen, og ved å plassere dem her ute i gangen ville vi få mye mer glede av dagslyset", sier Harry Emil.

Dagen da lyset kom inn

Da dagen kom hvor de tre nye VELUX vinduene for flate tak skulle settes inn, hadde både Klaus og Harry Emil fått litt kalde føtter. Gjorde de nå det riktige?

"Det høres kanskje merkelig ut, men det var ganske grensesprengende at vi skulle skjære i det lekre, gamle huset som hadde stått her og gjort det så bra i alle år. Men allerede da de hadde laget det første hullet, var vi ikke det minste i tvil. Det var fantastisk. Selv håndverkerne var helt overveldet, stoppet opp og sa: ’Dette blir bra!'"

De tre store VELUX vinduene for flate tak bringer dagslyset inn til husets indre, hvor de fordeler lyset mellom etasjene og sender det ut på kjøkkenet. Forandringen er stor og merkbar.

"Vi ser solstrålene oppover veggen og legger merke til været og hvordan lyset skifter. Jeg kan sitte i trappen og titte ut på det flotte grantreet i hagen", forteller Harry Emil.


 

Tre fordeler med husets nye VELUX vinduer for flate tak

1. Dagslys skaper rom som man har lyst til å oppholde seg i

"Vi kan faktisk bruke denne gangen til noe nå. Før var den litt deprimerende, den manglet noe. Det gjør den ikke lenger, tvert imot spiller den en nøkkelrolle i huset nå, og vi har tenkt å innrede den slik at vi kan oppholde oss enda mer i den."

2. God integrasjon med husets arkitektur

"Vi har gjort vårt beste for å bevare alle husets opprinnelige trekk og har strukket oss langt for å føre det tilbake til arkitektens ideer. Det var positivt å oppleve at vi kunne gjøre det med VELUX vinduer for flate tak, det har falt så flott på plass."

3. Frisk luft

"To av de tre nye VELUX vinduene for flate tak er elektriske, og det gjør det superlett å lufte ut. De lukker seg selv i regn og kraftig vind, og vi kan tydelig merke at vi får en lekker frisk luft innendørs."

 

 

Produkter brukt i dette prosjektet
Buet glass - INTEGRA® elektrisk åpningsbart
Les mer
Opplev rommet ditt med takvinduer