{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Det buede glasset får regnet til å renne av
Regn med at vinduet for flate tak lukker seg

Hus med flatt tak har naturlig nok ofte en beskjeden høyde. Det kan skape en litt trykkende følelse og samtidig gjøre det vanskelig for dagslyset å trenge langt nok inn i de enkelte rommene. Det opplevde familien i dette huset i Lyngby, som er oppført i 1965. De valgte å montere VELUX vinduer for flate tak med buet glass.

De elegante vinduene for flate tak betjenes elektrisk, og det gjør det enkelt å lufte ut og sikre et godt inneklima når man for eksempel lager mat. Tilsvarende sørger regnsensoren for at du ikke må fly rundt for å lukke vinduer hvis det kommer nedbør. Når regndråpene treffer sensoren, lukkes vinduet.

3

VELUX PRODUKTER
Kr. 43.829,-
VELUX PRODUKTPRIS i danmark

Kjøkken med utsikt til himmelen

Tidligere lå kjøkkenet litt bortgjemt i enden av en gang. Nå har man fått mengder av solskinn og dagslys på kjøkkenet, og samtidig kan familien følge dagens gang i lyset som faller ned over spisebordet. Fra tidlig morgen til sen kveld.

"Det er virkelig en stor forvandling, og i begynnelsen kunne jeg ikke rive øynene bort fra lyset i kjøkkenet. Også om kvelden når vi plutselig kunne se måneskinn", sier Caroline.

Vinduet for flate tak gir samtidig familien mulighet til effektivt å skifte ut luften på kjøkkenet hvis stekeosen blir for tung. Åpnes fasadevinduet og vinduet for flate tak samtidig, tvinges den varme, brukte inneluften nemlig opp og ut på få minutter.

 


Takvinduet har gitt det gamle kjøkkenet nytt liv
Et takvindu over en trapp sprer dagslyset mellom etasjene.
Lys til de mørkeste kvadratmeterne

I gangarealet er det tilsvarende montert et vindu for flate tak med buet glass. Som oftest inneholder fordelingsgangen boligens mørkeste kvadratmeter siden den ligger inne i huset og derfor ikke har tilgang til dagslys fra fasaden.

Lyset fra vinduet for flate tak gir mer plassfølelse og kompenserer for det lave taket. Vinduet bidrar til å gjøre rommet mer levende siden lyset endrer karakter alt etter årstid og tidspunkt.

"Vi snakker ofte om hvorfor vi ikke fikk montert vinduene tidligere. Jeg kan ikke forstå at vi har klart oss uten dem …"
Caroline, boligeier
Vinduene for flate tak med buet glass er valgt fordi de en synlige utenfra.
Fordelene med VELUX flate takvinduer i dette hjemmet

1. Lys over land 
De flate takvinduene slipper inn mye dagslys. Det eldre, originale kjøkkenet med de mørke tredørene blir nå sett i et helt annet og vakrere lys. Samtidig har familien et bedre arbeidslys når det gjelder å bake brød, smøre matpakker om morgenen eller nyte et nattmåltid i måneskinnet.

2. Bedre inneklima
Siden vinduene er utenfor rekkevidde, betjenes de elektrisk. Med et enkelt trykk åpnes vinduet på kjøkkenet og leder varm, fuktig kokeluft ut. Hvis du steker fisk, har du ikke "gleden" av den på flere dager.

3. Det estetiske valget

Familien har valgt de vakre vinduene for flatt tak med buet glass fordi de er synlige fra utsiden. Hvis det ikke var et tema, kunne de i stedet valgt en billigere løsning med samme funksjonalitet.

Produkter brukt i dette prosjektet
VELUX INTEGRA® overlys med buet glass
Buet glass - INTEGRA® elektrisk åpningsbart
Les mer
Opplev rommet ditt med takvinduer