{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Planlegging: MISSONI architects / Foto: Patricia Weisskirchner
Bygget i 1949 og bygget om flere ganger

Isabellas hus, som hun deler med familien, ble bygget i 1949 og er blitt bygget om flere ganger, med større eller mindre endringer i løpet av årene. I 2017 bestemte familien seg for å utvide toppetasjen for å kunne utnytte den ekstra plassen, og utvide med et tilleggsbygg i treverk og med flatt tak, for å få plass til den voksende familien.

9
8 TAKVINDUER OG 1 VINDU FOR FLATE TAK

Dagslys gir hele forskjellen

"Jeg hadde bodd i en loftsleilighet før, og visste hvor mørkt det kan bli i en bolig. Derfor er det så viktig for meg å ha masse vinduer for å få naturlig lys på loftet. Naturlig lys gjør hele forskjellen når du bor på et mørkt loftsrom. Vi visste tidlig at vi ønsket å installere takvinduer. Når vi besøkte VELUX sin stand på Graz Homebuilders Fair, tok vi en titt på produktene deres og fikk gode råd. Vi bestemte oss med arkitekten vår fra MISSONI for å kjøpe åtte takvinduer og ett vindu for flate tak," sier Isabella.

Hovedfordelene ved å installere VELUX takvinduer

  1. Midt i naturen: "Når jeg står opp, ser jeg dette flotte fjellet utenfor vinduet. Du føler deg mer knyttet til det som er ute, selv om du er inne. For eksempel elsker ungene å se på at det snør. Du får en spesiell opplevelse når det lyner og tordner om natta – det er forheksende å se på."

  2. Masse dagslys: Vi elsker alt lyset i øverste etasje. Det er veldig lyst innvendig selv når det er skyet vær – veldig flott når du har små barn. Jeg anbefaler på det sterkeste at alle som vil bygge hus, bør fokusere på dagslyset under planleggingen.."

  3. Frisk luft og avkjøling om natta: "Vi bruker også takvinduene til å forbedre ventilasjonen i huset, og vi tok hensyn til det på planleggingsstadiet. Vi bruker tre vinduer i gangen og vinduet på badet til å kjøle ned huset på lange sommernetter. Siden takvinduene er utstyrt med regnsensorer, kan vi la dem stå vidåpne og bare legge oss."
Planlegging: MISSONI architects / Foto: Patricia Weisskirchner
Et spesielt hus å bo i!

"Vi bestemte oss for å åpne værelsene helt opp til gavlen – og med takvinduene skaper dette et veldig spesielt rom å bo i. Hadde vi lagt inn et fallende tak her eller spart på dagslyset, er jeg sikker på at vi hadde angret på det."

"Vi føler oss hjemme i det nye huset vårt. Og gjestene våre elsker det."
- Isabella, huseier
Planlegging: MISSONI architects / Foto: Patricia Weisskirchner
Barnerommet har en skikkelig populær detalj

"Vinduet for flate tak som finnes på loftet, er skikkelig flott og gjør rommet til sønnen min til noe helt spesielt."

Produkter brukt i dette prosjektet
VELUX INTEGRA® topphengslede takvinduer
Les mer
VELUX overlys med buet glass og solskjerming - fastkarm
VELUX CurveTech - buet glass
Les mer
Opplev rommet ditt med takvinduer