{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Skreddersydd og personlig

Maria og Marcus Monazam har vært generøse med plassen til kjøkkenet og spisestuen i sin nybygde villa. En snau tredjedel av husets totale kvadratmeter har gått til det lyse rommet med utgang til hagen. Det angrer de ikke på.

"Vi har selv tegnet huset og har helt fra starten av vært fast bestemt på at det skulle se slik ut. Den 50 kvadratmeter store spisestuen er designet til store familiebursdager og sammenkomster, som enkelt kan gli inn og ut av hagen – og vi var også helt sikre på at vi ville ha tak opp til mønet", forteller Maria Monazam.

Opprinnelig hadde paret selv tegnet to sett med VELUX takvinduer inn i rommet, to på hver side, men da de sendte utkastet til VELUX, fikk de et alternativt forslag tilbake.

"I stedet for å plassere takvinduer over TV-stuen i den ene enden av rommet, foreslo VELUX at vi skulle fjerne dem og i stedet plassere tre store VELUX takvinduer over kjøkkenet og spiseplassen på den andre siden. VELUX hadde regnet seg frem til at vi ville få mest ut av lyset der, og at vi ville sette større pris på en TV-stue uten gjenskinn fra vinduene, så det tok vi til oss – de vet jo hva de snakker om!"

7

VELUX produkter
Kr. 35.287,-
PRODUKTPRIS I danmark

Livet i lyset

I dag har familien Monazam flyttet inn, og den store spisestuen fungerer akkurat slik de hadde forestilt seg. "Vi har med vilje møblert rommet slik at det er mye gulvplass til fri lek – det må aldri bli en utstilling, her skal det lekes og leves. Hele sommeren gjennom har vi brukt hagen som forlengelse av spisestuen, og det har vært skjønt", sier Maria Monazam.

Samtidig har familien opplevd effekten av VELUX løsningen de ble anbefalt – nemlig de tre store VELUX takvinduene over spiseplassen og kjøkkenet. "Solen står opp rundt spisestuen, så vi får morgenlyset over frokosten når vi samles der. Det føles vidunderlig å starte dagen der – og så har vi ellers dagslyset hele dagen gjennom både takvinduene og de store fasadevinduene. Vi slår først på lyset når solen har gått ned."


Duften av frisk luft

Nye opplevelser har fulgt med i takt med at årstidene har avløst hverandre i løpet av familien Monazams første år i sitt nye hus med det store, lyse spisestuen.

"Da naboens trær sprang ut, kunne vi lukte dem gjennom de åpne vinduene. Vi legger også mye mer merke til hvordan lyset endrer seg i takt med døgnet og årstiden, og så har vi en mye bedre følelse av været nå enn da vi bodde inne i byen. Der hadde vi en tendens til å trekke for gardinene om kvelden, det gjør vi ikke lenger», forteller Maria, som samtidig har blitt mye mer oppmerksom på inneklimaet etter at familien flyttet inn under sine nye VELUX takvinduer.

"Det er nok faktisk det mest fantastiske av det hele – det intelligente VELUX takvinduet som lufter ut når det er nødvendig. Det var ikke noe jeg tenkte over tidligere, men nå føles det trygt å vite at luften er frisk og ren her hjemme, og det har smittet over på hvordan vi lufter ut i hele huset", sier Maria.

Ett av de tre takvinduene åpnes og lukkes elektrisk og sammen med VALUX ACTIVE inneklimakontroll hjelper det til å skape et sunt inneklima.

"Da naboens trær sprang ut, kunne vi lukte dem gjennom de åpne vinduene"
sier Maria, boligeier
Maria og Marcus Monazam, boligeiere
Familien om fordelene med VELUX takvinduer

1. "Døgnlys" 
”Vi utnytter hele døgnets naturlige lys og har en mye mer åpen følelse her hjemme nå enn da vi bodde inne i byen. I den gamle leiligheten trakk vi gjerne for gardinene om kvelden og skjermet oss fra byen rundt oss, men det gjør vi ikke her. Dagslyset følger oss hele dagen, og VELUX takvinduene er det jo ingen som kan kikke inn av.”

2. God rådgivning
“Det var utrolig greit å jobbe med VELUX, og vi kom i en veldig rask dialog med dem om utkastet vårt til hvor mange og hvilke VELUX takvinduer vi skulle velge. De var også flinke til å veilede oss rundt solskjerming og de elektroniske løsningene som hjelper oss med inneklimaet. ”


3. Styr på inneklimaet
"Det har vært en stor og positiv overraskelse å oppleve hvor godt den automatiske utluftingen fungerer. VELUX takvinduet åpnes automatisk selv når det er på tide å skifte ut luften – og lukkes ved regn og kraftig vind. Vi merker nå at det er klare fellesnevnere for når det åpnes – f.eks. hvis vi har hatt mange stearinlys tent eller laget mye mat. Det føles trygt å vite at det er kontroll på inneklimaet, selv på tidspunkter hvor vi ikke er oppmerksomme.”

Produkter brukt i dette prosjektet
VELUX INTEGRA® elektriske takvinduer
Les mer
VELUX ACTIVE inneklimakontroll
Les mer
VELUX elektrisk blendingsgardiner
Les mer
Opplev rommet ditt med takvinduer