{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Et helt spesielt sted

Tomten til sommerhuset i Røsnæs, Danmark er en del av det helt spesielle, naturskjønne kystlandskapet i Vest-Sjælland. Med fredelige strender, sjeldne planter og dyr, og en solnedgang man aldri blir lei av. Det gjør i hvert fall ikke Patrick og Stine Blok – for den spektakulære beliggenheten står øverst på listen over hvorfor de elsker sitt fristed så høyt. 

«Når vi sitter her på kvelden og kikker ut av vinduene, er det som å meditere. Hjemme i leiligheten i København ser vi på TV, men her er det naturen vi kikker ut på», forteller Patrick, som selv har tegnet sommerhuset og vært byggherre for prosjektet. Hans overordnede idé har vært klar fra første stund: 

«Visjonen var å tegne et hus som passer til området, og som går mest mulig i ett med landskapet. Vi vil lage minst mulig visuell støy.»

En eske med utsikt 

Det kuperte terrenget og strandlinjen som går gjennom tomten, har vært medbestemmende faktorer for hvordan sommerhuset ser ut. Det er som en lav eske med fasade i tre, som får patina med årene slik at huset går i ett med strandens duse nyanser. Ideen om ikke å «bråke» i omgivelsene har også gitt seg utslag i familiens valg av vinduer. 

«Det var et utgangspunkt og en utfordring at vi ikke ville ha vinduer mot nord, slik at vi unngår å forstyrre naboene bak oss med lys som forstyrrer deres utsikt over landskapet. Så alle vinduene vender mot vest og syd, hvor vi har utsikten», forklarer Patrick.  

De store vinduspartiene fra gulv til tak i fasaden slipper da også mengder av dagslys inn i familiens fellesrom – men hva med de nordvendte delene av huset? Det er her VELUX kommer inn i bildet. 

Utsikt til himmelen

Nøye plasserte VELUX vinduer for flate tak fungerer som lyssjakter i de nordvendte og indre delene av husets rom – og de er helt avgjørende for hvordan familien opplever dagslyset. 

«Det er klart at de delene av huset som vender mot nord, og de mørkere delene av rommene også skal ha dagslys, og det kommer fra taket. Det ble en stor forandring da VELUX flattaksvinduene ble satt inn. Da de skar hullet til det vi har fått i stuen, kunne man allerede se effekten. Jeg var så begeistret at jeg gikk og filmet det, for det var så fantastisk å se den kjeglen av dagslys som kom ned», forteller Patrick.  

VELUX vindu for flate tak har gjort at familien ikke har noen lampe over spisebordet. I stedet strømmer lyset ned fra VELUX vinduet, som fanger dagslyset fra soloppgang til solnedgang. 

"Det har en vill effekt – også inne på de rommene, entré og bad, hvor det ikke er noen fasadevinduer, men ’bare’ VELUX flattaksvindu. De påvirkes jo ikke av solens stilling, og du får et utrolig dagslys her."
Patrick
Lys, luft og natur

Innredningen av sommerhuset er i tråd med Patrick og Stines ønske om å gå i ett med naturen. Alle veggene er kledd med bjørkefinér som fortsetter kystlandskapets duse strandfarger inne, og innredningen er enkel, avstemt og lekker – mye av det er Patricks egne hjemmesnekrede løsninger. Men den helt store hovedrollen har himmelen, havet og lyset, som er så spesielt her på Røsnæs. 

«Vi har gjenskinnet fra havet året rundt, og det gir noe helt spesielt å merke havet gjennom vinduene. Vi kan ligge i sengen og høre bølgene gjennom de åpne VELUX flattaksvinduene, og lyset er utrolig.»  

Familien om fordelene ved VELUX overlys med glass:

1. Ideelt inneklima - «Vi valgte å få VELUX ACTIVE til våre nye vinduer, og det er vi glade for i dag. Vi trenger aldri å bekymre oss for om vi har glemt å lukke dem når vi kjører derfra, det klarer de selv, akkurat som de lufter ut når det blir varmt om sommeren. Det er enkelt for oss å sirkulere den kjølige luften rundt, og de dagene hvor det blåser for mye til å ha terrassedørene åpne, er det VELUX vinduene vi åpner.»

2. Tett på naturen - 
«Det har gitt oss en spesiell tilknytning til omgivelsene at vi kan høre og merke havet og naturen rundt oss gjennom VELUX vinduer for flate tak. Det er også helt vilt hvor mye lys vi får inn fra dem hele dagen lang.»

3. Arkitektur i takt med landskapet - 
«Tomten var vanskelig å bygge på, og vi hadde gitt oss selv utfordringen med at vi ikke ville ha noen fasadevinduer mot nord. VELUX løsningene bidrar til at vi har kunnet lykkes med prosjektet.»