{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Nytt tak ga nye ideer

Morten Woldum og Charlotte Sund har brukt de siste seks årene på å gi sin gamle murermestervilla en kjærlig oppdatering. Da tiden kom til barnerommet, valgte paret å åpne taket og utnytte utsikten maksimalt med takvinduer.

Murermestervillaen fra 1924 trengte et nytt tak, men Morten og Charlotte hadde hatt nok å gjøre med å renovere huset innvendig og hadde ikke kommet så langt ennå. Etter seks år i villaen og to barn rikere besluttet de at det var på tide.

"Vi hadde problemer med kulde og dårlig inneklima, noe bedre isolering og et nytt tak kunne hjelpe oss med. Når vi likevel skulle i gang, kom vi på ideen om å la taket gå opp til mønet og gjøre noe ekstra ut av rommet til barna", forteller Morten.

17

VELUX PRODUKTER
Kr. 80.411,-
VELUX PRODUKTPRIS i danmark

Barnerom badet i dagslys

Med de fire takvinduene har det nye barnerommet blitt et «opplevelsesrom» som utnytter hele rommets nye takhøyde. Fra de blottlagte takbjelkene henger en huske hvor Magnus og Jens på to og fem år kan huske, med fri utsikt til både sol og stjernehimmel. Et femte takvindu ved hemsen sørger for lys og luft til alle de nye krokene i rommet. Etasjens øvrige rom har også blitt oppdatert med nye VELUX takvinduer.

"Det har gjort en enorm forskjell på guttenes opplevelse av rommet – det er et sted de har lyst til å være nå, hvor de tidligere ikke hadde noen hast med å bruke det. Skrivebordet under vinduene er jo et fantastisk sted å sitte og tegne og gjøre lekser ved når den tid kommer, og inntil den tid er det en fantastisk arbeidsplass for oss voksne. «Om kvelden kan barna ligge og kikke opp på stjernene og månen fra sengene sine, og det er noe som har gjort inntrykk på dem", sier Morten.

Børneværelset badet i dagslys
Godt inneklima skal oppleves

De to øverste takvinduene på barnerommet er fjernstyrte VELUX INTEGRA® elektriske, midthengslede takvinduer, som ved hjelp av VELUX ACTIVE inneklimakontrollautomatisk regulerer utluftingen og lukkes ved regnvær.

Samtidig har murermestervillaen fått varmen igjen med nytt tak, bedre isolering og de i alt 8 nyt takvinduene:

"Vi får mye gratis av solen gjennom de nye vinduene som også selv sørger for å lufte ut slik at det alltid er friskt og hyggelig å være oppe på rommene. Man forstår ikke hvor viktig et godt inneklima er før man har det"
– Morten, boligeier
Fordelene med VELUX takvinduer i denne boligen:

  1. Rå mengder av dagslys: "De fire VELUX takvinduene åpner hele den ene siden av taket. Det skaper en helt fantastisk effekt i rommet, og alle som kommer på besøk, blir så overrasket når de kommer inn", forteller Morten.

  2. Sunt inneklima: Den intelligente, sensorbaserte inneklimastyringen optimerer løpende luftkvaliteten i barnerommet. Et sunt inneklima øker barns læring med opptil 15 %.

  3. Bedre søvn: Når den gode inneluften suppleres med blendingsgardiner, er betingelsene for en god nattesøvn optimale. Når man sover i mørket, økes produksjonen av søvnhormonet melatonin.

Produkter brukt i dette prosjektet
VELUX midthengslet
Les mer
VELUX INTEGRA® elektrisk takvindu
Les mer
VELUX elektriske blendingsgardiner
Les mer
Opplev rommet ditt med takvinduer