{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
I dag har dagslyset fritt spillerom i overetasjen
En "sigarkasse" ble åpnet opp

Et nedslitt rekkehus fra 1950 ble forvandlet til en lekker, funksjonell bolig med en overetasje full av dagslys.

Da familien Marcussen fikk tvillinger, var det ikke lenger plass i deres daværende rekkehus, men de var fast bestemt på å bli i det barnevennlige området de bodde i. Løsningen ble å kjøpe et større rekkehus med hage og mange muligheter for bedre utnyttelse av kvadrat- og kubikkmeterne.

Planen var å forvandle den gamle sigarkassen av et rekkehus til en moderne bolig med tre lyse barnerom, fellesrom med utsikt, foreldresoverom, nytt kjøkken og bad.

12

VELUX PRODUKTER
Kr. 130.779,-
VELUX PRODUKTPRIS i danmark

Fikk hjelp av boligarkitekt

Siden det var snakk om et dødsbo som krevde en omfattende renovering, kontaktet familien en boligarkitekt for å få satt husdrømmen ut i livet.

"Vi ville gjerne få profesjonelle øyne til å se på hvordan vi utnyttet kvadratmeterne best mulig. Den slags er boligarkitekter flinke til, og løsningen som vi fant frem til sammen, hadde vi ikke kommet frem til uten hjelp", sier Thomas Marcussen.


Fellesrommet fungerer i dag nesten som en ekstra stue for familien.

Dagslys var et krav

Et avgjørende krav til renoveringen var å gi dagslyset langt bedre kår enn huset opprinnelig tilbød. I andre etasje, som skulle ha nytt tak, ble det gjort plass til en rekke takvinduer med faste underelementer som går helt ned til gulvet, slik at de gir mest mulig lys i de tre barnerommene og fellesarealet.

"På barnerommet ville vi ha god utsikt ned i hagen og få dagslys helt ut i hjørnene av rommet. Derfor fulgte vi en anbefalt løsning fra snekkeren. Det har gjort at rommet virker mye større og mer innbydende"
Thomas, boligeier
I de to overlyspartiene til venstre ses de faste underelementene.
Fordelene med VELUX takvinduer i denne boligen

1. Dagslys etter behag
Huset som familien Marcussen overtok, var svært mørkt. 12 takvinduer sørger i dag for at hele overetasjen strømmer over av dagslys. I barnerommene har de valgt faste underelementer som får vinduene til å gå helt ned til gulvet.

2. Behagelig inneklima
I tillegg til dagslyset sørger takvinduene også for muligheten for et behagelig inneklima. Barnerommene er spesielt utsatt for «inneluftforurensing», men med regelmessig utlufting øker følelsen av velvære, og risikoen for luftveisrelaterte sykdommer reduseres.

3. Bedre søvn
Familien har valgt blendingsgardiner i soverommene. Sover man i mørket, øker produksjonen av søvnhormonet melatonin, som populært sagt holder oss friske om dagen og sørger for at vi er trøtte om natten.

Produkter brukt i dette prosjektet
Topphengslet takvindu
Les mer
Faste underelementer
Les mer
VELUX elektriske blendingsgardiner
Les mer
Opplev rommet ditt med takvinduer