Fire flotte vinduer for flate tak 

Da familien Andersen Nielsen kjøpte et mørkt, slitt hjem fra 1966 i Fredensborg startet renoveringen umiddelbart. En forlengelse, en endret planløsning og en rekke vinduer for flate tak gjør at  huset fremstår som moderne, og med så mye dagslys i alle rom at atmosfæren i hjemmet er helt forandret.

I utgangspunktet var det ikke huset, men en gammel vill hage som Torben Thornæs Andersen og Karin Sandager Nielsen falt for. Hagen hadde flere sjeldne trær og busker, som i løpet av årene hadde fått lov til å vokse så vilt at forbipasserende nesten ikke kunne se huset. Nå er ikke bare den ville hagen, men også huset vært gjennom en stor renovering. Blant annet med en 30 kvadratmeter forlengelse som har gitt plass til en voksenavdeling med soverom, garderobe, et stort bad samt et treningsrom.


Lys gjør hele forvandlingen

En av de tingene som virkelig har modernisert huset, og som legger til noe nytt for stemningen og opplevelsen av rommene, er de fire nye VELUX INTEGRA vinduene i det flate taket med CurveTec buet topp Disse er montert i kjøkkenkrok, inngangsparti, soverom og baderom.  Huset er orientert mot sørvest med store vinduer og skyvedører mot hagen, mens det er smale og relativt høyt plasserte vinduer i nord og øst. Kombinert med et takutspring rundt huset ga dette svært mørke områder inne. Et mørke som familien ønsket å eliminere.


"Her er vinduer for flate tak en åpenbar mulighet til å få dagslys inn i rommene. Før har kjøkkenet og inngangen vært et veldig mørke å bevege seg rundt i, men i dag, takket være takvinduene, er det alltid lyst og hyggelig å være her. På en sommerdag føler jeg nesten at jeg kan sole meg og lage mat samtidig på kjøkkenet, fordi lyset slipper inn ovenfra, sier Torben.


Vinduene gir bedre inneklima

Han legger til at det ikke bare er dagslyset som er fordelen med de nye elektriske vinduene for flate tak. Også inneklimaet har blitt forbedret fordi vinduene er programmert til å åpne fire ganger om dagen for å lufte ut.

"Takvinduene har vært en tyngre post i renoveringsbudsjettet, men de gir så mye merverdi til stemningen i hele huset at det absolutt ikke ble diskutert å kutte dem ut. Vi forventer å bo her i mange, mange år framover, nettopp fordi det har blitt så lyst og fint, samt at huset har en optimal planløsning og god plass "

- sier Torben Thornæs Andersen.  

Kontakt en montør

Det er montert VELUX INTEGRA elektriske vinduer for flate tak med buet glass i størrelsene 120x120 cm, 100x100 cm, 90x90 cm og 80x80. Du kan finne prisen på produktene herI tillegg er det satt inn en VELUX lystunnel.  Prisen på montering varierer fra hus til hus og avhenger blant annet av av husets konstruksjon. Snakk alltid med håndverkeren din for å få en nøyaktig pris. Du finner montører som kan gi deg en pris her.

Før/etter bilder