Framtidens Aktivhus
Norge

Et hus som har teknologi og atmosfære som kan inspirere framtidens grønne bygninger. Det er målet for framtidens Aktivhus - et  familiehjem med tidløs design, en følelse av tilhørighet til Norge's fantastiske natur, og utallige løsninger for å redusere energiforbruket.

Framtidens Aktivhus i Norge ble ferdigstilt i 2012, og var landets andre Aktivhus. Det ligger ca 600 km fra polarsirkelen, og ligger i den sørvendte fjellsiden i Stjørdal, nær Trondheim og er omgitt av fjell. Været vareierer fra milde, lyse somre til vintre med mye snø og lange netter.

VELUX prosjekt fremtidens aktivhus, Norge

Framtidens Aktivhus viser innovative løsninger i et moderne familiehjem.  Det har en helhetlig tilnærming til samspillet mellom energi, inneklima og miljø, og viser at energieffektivisering er kompatibelt med en sunn, komfortabel bolig som gjør det mulig for beboerne å gjøre aktiv bruk av naturen.

Arkitektene  Geir Brendeland og Olav Kristoffersen har tegnet og utviklet huset i nært samarbeid med energikonsulenter, med fokus på å redusere utslipp og minimere bruken av ikke fornybare ressurser.  Framtidens aktivhus har en fin kombinasjon av et tidløst ytre og et enkelt og fleksibelt interiør. 

VELUX prosjekt fremtidens aktivhus, Norge

Vi ønsket et hus med streng, moderne og nordisk stil på utsiden, men lyst og fargerikt på innsiden,

sier Geir Brendeland.

Huset er utstyrt med både fase- og takvinduer

Når du har lys som kommer inn fra alle retninger, kan beboerne oppleve at dagen skrider fram. De kan føle rytmen i naturen med årstidene sier  Brendeland.

VELUX prosjekt fremtidens aktivhus, Norge

Produkter brukt i dette prosjektet

VELUX INTEGRA elektriske takvinduer

VELUX INTEGRA®  takvindu

  • Automatiske VELUX takvinduer
  • Elektrisk eller solcelleenergi
  • Frisk luft og bedre innemiljø

Hvis du ønsker ultimat komfort, er automatiske VELUX INTEGRA® takvinduer svaret. Vinduene leveres med VELUX INTEGRA® kontrollpad, slik at du kan kontrollere alle vinduer og tilbehør - for eksempel gardiner, screen og rulleskodder - enklere og raskere fra hvor som helst i huset. En pre-montert regnsensor vil lukke vinduet automatisk dersom det begynner å regne. Å være tilgjengelig i både elektrisk og solcelledrevne versjoner, er VELUX INTEGRA® takvindu det ultimate valget for frisk luft og et bedre inneklima, og for vinduer som er montert utenfor rekkevidde.

Screen

  • Varmebeskyttelse
  • Transparent duk
  • Monteres fra innsiden

Utvendig VELUX screen blokkerer solens stråler før de når vindusruten, og reduserer passiv oppvarming med opp til 73%. Du får en behagelig temperatur i rommet på en varm sommerdag. Screenen er transparent og du kan fremdeles se ut.