Enebolig fra 80-tallet i et helt nytt lys

Familien Nissen så muligheter i den mørke eneboligen fra 1985 da ingen andre gjorde det - og VELUX takvinduer var en del av planen helt fra starten. I dag gleder barnefamilien seg over lyset, opplevelsen av været, gratis varme og ikke minst et sunt inneklima.

Da Dorota og Anders Nissen kom inn i det en etasjers huset i Vedbæk for første gang, ble de mildt sagt skuffet. Eiendomsmeglerens salgsbilder sto i sterk kontrast til de mørke og lave rommene de nå så seg rundt i. Huset fra 1985 var ellers pent og solid bygget for sin tid - og beliggenheten var perfekt.

"Vi så på oppussingen underveis, og jeg husker tydelig den dagen de monterte VELUX takvinduer. Jeg kom inn - og det var så lyst! Det gjorde en stor forskjell, som vi virkelig så omfanget av da vi flyttet inn. De første gjestene våre trodde ikke sine egne øyne. Det var tydeligvis bare vi som kunne se potensialet i dette mørke 80-tallshuset,"


- forteller Dorota.

Paret kjøpte likevel huset, og familien flyttet inn og bodde de første månedene i mørket mens de gledet seg til å pusse opp. Dorota og Anders leide en entreprenør til å håndtere oppussingen, som i tillegg til ni nye VELUX takvinduer også omfattet et nytt tak, kjøkken og bad, samt sparkling og maling av de mange tidsriktige murveggene.

De senkede tretakene i stuen og på kjøkkenet er nå borte, og lyset strømmer inn til rommene familien oppholder seg mest i.

“Når vi koser oss i stuehjørnet, har vi nå lys fra begge sider og utsikt mot himmelen. Vi kan se toppen av bjørketrærne, og det er så hyggelig å sitte foran peisen og se på stjernene eller høre regnet mot ruten. Det er den samme åpne og lyse atmosfæren som vi hadde i sommerhuset vårt - nå med utsikt mot himmelen i stedet for havutsikt, sier Dorota.

Gjennomgående opplyst kjøkken
Kjøkkenet er barnefamiliens viktigste oppholdsrom, et naturlig samlingspunkt der dagslys tidligere hadde vanskeligheter med å nå helt inn til hjertet og spisestuen i det langstrakte rommet. I dag fordeler to sett med VELUX takvinduer, lyset til hele kjøkkenet, og taket er hevet i samme vending.

"Det er så flott å stå og lage mat i solskinnet," sier Dorota, som er overrasket over de mange andre effektene av husets nye vinduer. Estetisk sett skiller parets klassiske tremøbler og -kjøkken seg ut i lyset, men også når det kommer til familiens velvære og strømregninger.

“Jeg hadde faktisk ikke vurdert hva det ville bety for oss å ha den automatiske ventilasjonsfunksjonen på vinduene. I hverdagen kan du fort glemme å lufte ut regelmessig, men nå skjer det uten at vi trenger å tenke på det. Her er det alltid frisk og behagelig luft, det er en detalj som har gjort en enorm forskjell. Og så er det varmen! Vi trenger ikke å slå på radiatorene de første månedene i året, fordi vi får så mye varme og energi gjennom vinduene. Det hadde jeg ikke forventet - tvert imot, jeg var nervøs for at det skulle bli kaldere her. Heldigvis fungerer solskjermingen perfekt i de varme månedene også, sier Dorota.
 
Se galleri

Anvendte produkter

Slik kommer du i gang