Tid for hjem - TV2

Familien i dette programmet hadde et ønske om at loftstuen skulle fornyes. De ønsket seg en lys og luftig loftstue med masse dagslys og utsikt. Furustua fra 80-tallet hadde lite dagslys og lyset kom kun inn fra den ene endeveggen. Stua var rett og slett dyster.

Stua var smal fordi det var åpent ned på begge sider. Ruvende rekkverk på begge sider gjorde at det så ut som en smal bås. Løsningen var å tette åpningen på den ene siden av rommet og utvide gulvarealet. Under et nytt dobbelt takvindu ble det lagt glass i gulvet, slik at det ikke bare ble lys i loftsstuen, men lyset ble også transportert videre som overlys til etasjen under.

Uteplassen hadde både morgensol, kveldsol og utsikt, men koselig og lunt var det ikke. Familien ønsket seg en lun plass og løsningen ble en hagestue. Slike hagestuer har lett for å bli seende ut som ”busskur” med tre vegger. Løsningen her ble store foldedører, smale vinduer i fasaden og prikken over i-en ble en vinduskuppel.

Gjennom vinduskuppelen strømmer lyset ned. Samtidig skaper det visuell kontakt med åsene rundt huset og ikke minst regnet som det skal være nok av i Bergen. Har du hørt lyden av regnet som trommer på taket, kjenner du følelsen av noe trygt og godt ved å være tørr og innendørs.