VELUX INTEGRA elektriske takvinduer
VELUX takvinduer med solskjerming

Sunne hjem - godt for deg og miljøet

Ingen kan leve pakket inn i plast. Selv om såkalte passivhus er energieffektive, bygges de så kompakt at lite dagslys slippes inn. Tilgang til naturlig dagslys og frisk luft er avgjørende for menneskers trivsel, helse og yteevne. Det sier seg vel egentlig selv.

VELUX takvinduer energibalanse
VELUX takvindu dagslys

Jo mørkere årstiden er, desto mer lys krever kroppen!

Også miljøet har godt av at vi henter inn naturlig dagslys i steden for å fylle huset med lamper. Opp mot 15 % av en vanlig husholdnings energiforbruk brukes på elektrisitet til belysning. Utnytter man dagslyset som energikilde til lys og oppvarming kan strømutgiftene reduseres med 15–20 %. Ikke minst kunne vi samlet spart miljøet for 15 000 000 tonn CO2 i Europa hvert år. Det er en solid fotavtrykk, som de fleste egentlig ikke vil være med å sette.

Tenker man på bærekraft er investeringen i et VELUX takvindu lurt. De er laget for å tåle vind og vær i mange år og trenger minimalt med vedlikehold. Gjør du først investeringen varer den som regel livet ut i motsetning til mer mote-pregede artikler som lamper.

VELUX er verdens største produsent av takvinduer. I over 75 år har vi bidratt til å gi hus, hytter og næringsbygg mer dagslys og friskere luft. Og det har vi tenkt å fortsette med!