6 gode råd til nybygg 

Drømmer du om å bygge et nytt hus med sunt inneklima og rikelig med dagslys? Ekspert på nybygg, Tord Olofsson fra HusCompagniet, gir deg her sine seks beste råd til hva du bør tenke over før du går i gang med å bygge.

1. Velg den rette beliggenheten
– Når du skal i gang med å bygge et nytt hus, har du mange muligheter for å velge hvor det skal ligge – sørg for å velge med hjertet. Vurder eventuelt å kjøpe et hus i dårlig stand som du kan rive ned og bygge nytt, hvis beliggenheten er riktig. Vær heller ikke redd for å tenke utenfor boksen, for kanskje ligger den riktige tomten i et hytteområde i stedet for i et vanlig etablert byområde.

2. Gå etter kvalitet
– Når beliggenheten til drømmeboligen er på plass, er det tid for å se på materialvalget. Gå for materialer som holder lenge, og som ikke minst blir vakrere over tid. Det er også en god ide å tenke på energieffektivitet helt fra starten, ettersom myndighetene hvert år stiller store krav til optimalisering og videreutvikling.

3. Skap en lys bolig med et sunt inneklima

– Et sunt inneklima er viktig for trivselen – og viktig å ta med i betraktningen når drømmeboligen skal bygges. Et hus på ett plan blir for eksempel først og fremst opplyst via fasadene, men tilføyer du takvinduer midt i huset, kan du forvandle den mørkeste delen av huset til den lyseste. Takvinduer forbedrer ikke bare lysinnfall og inneklima, de er også et designelement i seg selv og bidrar til å tilføre boligen kvalitet. Hvis du for eksempel velger et fjernbetjent VELUX INTEGRA® takvindu med VELUX ACTIVE, kan det styres automatisk slik at du med et enkelt trykk på den tilhørende appen kan forvandle et varmt og innelukket hjem til en herlig oase med behagelig temperatur og rikelig med frisk luft.

4. Skap en personlig innredning
– Et nybygd hus er som et tomt lerret som du har mange muligheter til å sette ditt personlige preg på. Det er ditt drømmehus, og det skal avspeile personligheten din og ønskene dine, men det er også viktig å huske at huset en dag skal selges, så det er viktig å finne en balanse mellom trender, egen stil og mer generelle krav og ønsker. Når jeg designer nye hus, prøver jeg alltid å skape et tidløst design som gjenspeiler kvalitet. Denne tilnærmingen til design refererer til 1920-årenes rene og enkle uttrykk som fortsatt fungerer i dag.

5. Vær bevisst på budsjettet
– Som nybygger er det vesentlig at du er klar over hvilket budsjett og hvilke økonomiske muligheter du har, slik at du allerede tidlig i prosessen kan få avstemt dine drømmer og behov. På den måten kan du skape en drømmebolig som både lever opp til forventningene dine og lommeboken.

6. Søk inspirasjon
- Finn inspirasjon til nybygget, og gjør drømmene dine til virkelighet.