Gi familien et sunnere inneklima – helt automatisk

Et godt inneklima er viktig for helsen og velværet - la intelligente takvinduer sikre luftkvaliteten og temperaturen i hjemmet ditt.

Det er viktig for inneklimaet at man lufter grundig – gjerne tre ganger om dagen – for å unngå hodepine, astma og allergi. 
De fleste av oss har hørt dette rådet mange ganger, men det er svært få av oss som faktisk husker det i hverdagen.

«Selv om vi vet at et sunt inneklima er viktig for vår helse og velvære, er det vanskelig å få luftet ut grundig», forklarer Peter Foldbjerg, senior manager i VELUX Gruppens kunnskapssenter for dagslys, energi og inneklima.

God luftkvalitet
Den gode nyheten er at du med VELUX ACTIVE®  inneklimakontroll kan gjøre takvinduene dine intelligente, slik at de automatisk sørger for å gi deg og din familie et sunnere inneklima. VELUX ACTIVE har intelligente sensorer som måler den aktuelle temperaturen og luftkvaliteten i hjemmet ditt, og som reagerer ut fra det ved å åpne og lukke takvinduene dine etter behov.

«Systemet sikrer desuten at det blir luftet ut så mange ganger om dagen som nødvendig, slik at du får et friskere og sunnere inneklima uten å gjøre noe selv», forklarer Peter Foldbjerg.


Behagelig temperatur

Et godt inneklima handler ikke bare om å lufte ut. I kjølvannet av fjorårets ekstremt varme sommer er overoppheting også noe vi er nødt til å forholde oss til. Når det er så varmt ute, opplever mange at det blir ubehagelig varmt i boligen deres. Derfor er det en god ide å installere solskjerming på vinduene. En utvendig screen lukker for eksempel 73% av solvarmen ute og sikrer at temperaturen inne blir opptil seks grader lavere.  

VELUXE ACTIVE® kan også styre solskjermingen på takvinduene hvis temperaturen blir for høy, så du unngår at hjemmet ditt blir overopphetet.

Har du et takvindu fra før, kan du lett oppgradere det. Les mer om dine muligheter her.
 
Se galleri