Man kunne fristes til at kalle det et håndverkerprosjekt i eget hjem. Da familien Ibfeldt kjøpte øvre del av det huset de allerede bodde i, var drømmen å skape et lyst og moderne uttrykk. Hele 15 takvinduer gjorde drømmen til en lyslevende virklighet.

Hvis et postnummer kan være ikonisk, må ”2860 Søborg” være et godt bud. Litt mer enn et steinkast fra TV-byen, hvor Danmark Radio sendte fjernsyn i fem tiår, ligger familien Ibfelts mursteinshus i en stille villavej mellom Gladsaxevej og Søborg Hovedgade. 

Familien hadde  bodd i husets første etasje lenge, men savnet noen flere kvadratmeter å boltre seg på. Da den eldre generasjon i øvre del av huset flyttet ut, fikk de muligheten til å kjøpe  den delen. Det krevde dog litt mer enn et spann med hvit maling og en kjærlig hånd for å ta de nye rommene i bruk  

”Da vi tok over øvre del av huset, var det ett stort rom med kjøkken i den ene etasjen, og to små ekstra rom over der igjen. Så det var i to etasjer, og det var veldig mørkt,”

sier Jonas Ibfelt.

For å gjøre drøm til virkelighet, kontaktet  familien en boligarkitekt som skulle hjelpe de med å gjøre de gamle og mørke rom til lyse funksjonelle rom. Det var en god ide, for selv om familien hadde gjort sine egne tanker  og hatt egne ideer, fikk de nytte av profesjonelle øyne på prosjektet. 

”Utgangspunktet var at vi gjerne ville ha en bolig som var moderne og lys, og det var veldig naturlig å tenke  på noen  vinduer.  Arkitekten kunne se løsninger, som vi selv ikke så. Det å få ekstern hjelp til å se mulighetene i et prosjekt som vårt, vil jeg absolutt anbefale,” sier han.

Dagslyset kom til at spille en viktig rolle i oppussingen, for fasadevinduene kunne  ikke på noen måte skape de lyse rommene som familien hadde drømt om.  I dag blir man allerede på trappen mellom første og andre etasje møtt av overveldende mye dagslys, som de fire takvinduene i en firling løsning bidrar med.  Utover dagslyset som strømmer inn, har vinduene også en praktisk funksjon.

”Vi hadde et problem med at gå-høyden i trappen var litt for lav. Løsningen med å lage en stor firlingløsning ga oss for det første masse lys, som jo er fantastisk, men også at vi fikk en gå-høyde i trappen " sier  Jonas Ibfelt.

I dag fremstår villaen i Søborg like lys og moderne som familien Ibfelt hadde drømt om. I de øverste etasjene er det blitt plass til et foreldresoverom og to barnerom, som hver især nyter godt av to takvinduer.  I tillegg er det en repos, hvor det er mulig å slappe av på en madrass med utsikt til himmelen og trærne  i haven, samt en hems hvor barna har et ekstra frirom. 

Hva er monter løsningen 
Der er i alt montert fire VELUX INTEGRA   elektriske takvinduer med veggbryter, og 11 manuelle VELUX  takvinduer i boligen.


Se galleri

Anvendte produkter

Slik kommer du i gang