Fokus på andre etasje

Opprinnelig er murvillaene i Danmark fra begynnelsen av det forrige århundre,  og de har utviklet seg til å bli en klassisk byggetradisjon for eneboliger. Det karakteristiske ved disse murvillaene er den markante takvinkelen og pipa, som typisk er plassert midt i huset. Murvillaene er helstøpt i både form og arkitektur, og er svært vanskelig å bygge om. 

Denne murvillaen er oppført i 1930 og fikk et tilbygg i 2016. Samtidig ble det åpnet opp til loftet fra andre etasje og montert inn seks takvinduer. 

"Selv om rommene er blitt mindre, fordi vi satte inn et bad i andre etasje, så blir vi stadig overrasket  over at det er en helt ny etasje med masse lys og luft". 

- Eieren av murvillaen

- Det var veldig lavt under taket på loftet vårt. Man kunne ikke stå oppreist der, samtidig  var det veldig mørkt og trangt i andre etasje. Vi valgte derfor å åpne helt opp til mønet på loftet, noe som faktisk betyr at vi har fått en helt ny andre etasje. Det var heller ikke bad der  fra før, derfor er vi så glade og overrasket over at selv om rommene er blitt mindre, så har effekten med å åpne opp til et isolert loft med takvinduer, helt overskygget dette - supplerer eieren av murvillaen.
 
Takvinduene ble installert på begge barnerommene, badet og i den store trappeoppgangen. Den automatiske utluftingen på badet skaper  spesielt stor glede.

- Jeg har stilt inn vinduet på badet til å lufte ut en time om morgenen, etter at vi har vært der. Så lukkers det automatisk, når det har gått en time. Det er en super bonus!

Det er i alt seks VELUX takvinduer i huset: to VELUX INTEGRA® (det fjernbetjente, midthenglsede takvinduet), to manuelle, midthengslede takvinduer og to klassiske takvinduer (GVR).

Kontakt din håndverker om priser eller se VELUX Norge sine veiledende listepriser.
Se galleri

Anvendte produkter

Slik kommer du i gang