Et nedslitt rekkehus fra 1950 ble forvandlet til en lekker og funksjonell bolig med en andre etasje fylt med dagslys!

Da familien Marcussen fikk tvillinger, var det ikke lenger plass til dem i deres daværende rekkehus. De var fast bestemt på å bli værende i det barnevennlige området med den gode skolen og korte veien til jobb. Løsningen ble å kjøpe et større rekkehus med hage og stort potensial for utnyttelse av kvadratmeterne. 

Fikk hjelp av arkitekt
Da det ble snakk om et nedslitt, gammelt hus, som krevde totalrenovering, kontaktet familien en arkitekt for å gi liv til husdrømmen. 

"Vi ville gjerne ha profesjonelle øyne til å se  hvordan vi kunne utnytte kvadratmeterne best mulig. Det er arkitekter gode til, og løsningen, som vi fant i fellesskap, hadde vi ikke kommet frem til uten hjelp", sier Thomas Marcussen. 

Planen var å forvandle det gamle rekkehuset til en moderne bolig med tre lyse barnerom, et fellesrom med utsikt, et hovedsoverom, nytt kjøkken og bad. 

Dagslys var et krav

Et avgjørende krav til renoveringen var å gi dagslyset mer spillerom en hva huset opprinnelig tillot. I andre etasje, som skulle ha nytt tak, ble det gjort plass til flere takvinduer med faste underelementer, som går helt ned til gulvet - så de gir mest mulig lys i de tre barnerommene og fellesarealet. 

"På barnerommene ville vi ha god utsikt ned i hagen og få dagslyset helt inn i alle kriker og kroker. Derfor valgte vi en anbefalt løsning fra håndverkeren vår. Det har gjort at rommet føles større og mer innbydende. I dag er vi veldig glade for at vi valgte de ekstra vinduene, selv om det var vanskelig å forestille seg effekten på forhånd", sier Thomas Marcussen.

Se galleri

Anvendte produkter

Slik  kommer du i gang