Guide: Slik velger du riktig gardin

Optimér ditt VELUX tavindu med et gardin som fyller ditt behov – uansett om du ønsker å skjerme for solen, mørklegge soverommet eller bare tilføre et dekorativt element.

Drømmer du om gardiner til dine takvinduer, behøver du ikke å lete lengre. VELUX tilbyr gardiner og solskjerming for alle behov, og de er raske og enkle å montere.

Originale VELUX gardiner passer nemlig som hånd i hanske til VELUX takvinduer. Du klikker bare din nye gardin fast i de formonterte festebrakettene – og så er det klart i løpet av få minutter.

Spørsmålet er bare hvilken av de mange gardintypene, du skal velge? Vi gir deg oversikt over mulighetene her – og hvilke behov hver av de dekker.

 1: Jeg ønsker å mørklegge soverommet mitt

Mange har montert takvinduer i soverommet eller barnerommet og vil gjerne kunne gjøre rommet helt mørkt for å sikre en god nattesøvn.

Her kan du velge den klassiske blendingsgardinen  som stenger alt lys ute når du enn måtte ønske det.

Du kan også velge en mørkleggende energigardin, som i tillegg til å mørklegge rommet også har isolerende egenskaper, da det er et aluminiumsbelegg mellom de to lagene som holder kulden ute. Det dekorer enda mer med sin fine plissè, i tillegg til at det har fleksibel plassering.

 Tips!

VELUX lanserer snart (uke 23)  kolleksjonen  Colour by you,  som gir deg mulighet til å bestille blendingsgardinen i akkurat den fargen du ønsker.

 2: Jeg ønsker at redusere varmen i mine oppholdsrom

Det er deilig når solen skinner, men det kan også bety at det blir veldig varmt i de rommene du vil oppholde deg i, som for eksempel stuen eller barnerommet.

Her kan en utvendig screen være den perfekte løsningen. Den blokkerer nemlig solens stråler og reduserer oppvarmingen med opp til 76%. Det gir en behagelig romtemperatur. Screenen er transparent så du fremdeles nyte utsikten og få mye naturlig lys inn i ditt hjem.

 3: Jeg drømmer om mer privatliv

Det er deilig med mye dagslys, men noen ganger har du også behov for å stenge nysgjerrige blikk ute - for eksempel når du går ut av badet.

I våtrom som badet er en klassisk persienne et godt valg, da den er lett å tørke av med en klut og lamellene kan vippes i ønsket retning,  slik at du fremdeles kan få utsikt og lysinnfall.

En annen elegant løsning  for uønsket innsyn er en plisségardin som gir et mykt og behagelig lys  samtidig som det hindrer noen å se inn. Den har trinnløs plassering, slik at du kan dekke til den nederste delen av vinduet, og la lyset strømme inn på den øverste delen.

Endelig kan du velge en rullegardin som er en enkel løsning for privatliv og regulering av dagslyset. Den fås i allverdens mønstre og farger, og demper lysinnslippet uten å gjøre rommet mørkt.

 4: Jeg ønsker et dekorativt element i mitt vindu

I noen tilfeller har du kanskje mest bruk for et designelement, som gir et bløtt og behagelig lys og som samtidig matcher resten av innredningen i rommet. 

Her kan du velge en plisségardin for å gi et lite fargepiff eller en klassisk liftgardin som skaper akkurat den stemningen du ønsker.


VELUX mørkeleggende energigardin i stue, farge blå, solcellebetjent.
Se galleri