Føl deg trygg: Velg nordisk kvalitet når du kjøper takvinduer

Når du velger en nordisk leverandør, er du sikret best mulig rådgivning og service – og et takvindu som er spesialutviklet for det nordiske været.

Været varierer over hele verden. Bare i Norge er det store geografiske forskjeller på hvordan været belaster vinduene våre, men vind, regn og snø er noen av de tingene vi legger til grunn når vi utvikler vindusløsninger til norske hjem.

Derfor er det også forskjell på et VELUX takvindu som selges i Norge, og ett som selges i andre deler av Europa. I Norge har alle takvinduer for eksempel tre lag med glass og en U-verdi på 1,0 – noe som er viktig for det kalde klimaet. U-verdien er uttrykk for vinduets isoleringsevne. Jo lavere U-verdi, jo bedre isolert.

«Når du kjøper takvindu fra en autorisert forhandler, er du sikret et vindu som tåler det nordiske klimaet, og en god opplevelse i mange år fremover. Hos en VELUX forhandler vil du få hjelp til å velge den beste løsningen», forklarer Siri Sundby, markedssjef i VELUX Norge.

Representanter fra VELUX Norge kan bistå i planleggingsfasen av større prosjekter for å gi råd om optimale løsninger.  VELUX møter også gjerne opp på byggeplassen hvis det er utfordringer med monteringen, og har tilknyttet servicepartnere over hele landet som står klare til å rykke ut.

TripleProtect tåler all slags vær

Til de nordiske hjem har VELUX utviklet et spesielt TripleProtect takvindu som tåler de mest ekstreme værforhold – helt fra orkan til temperaturfall og kraftige regn- og snøbyger. 

«Vi anbefaler TripleProtect til dem som ønsker ekstra trygghet og bor i områder med mye snø og is – og det gjelder nærmest hele Norge, men er også aktuelt i Sverige og Finland», forteller Siri Sundby.

TripleProtect er designet med 3-lags glass og ekstra pakninger på sidene og i bunnen. Sikkerhetsglasset er testet mot regn, hagl og store mengder våt snø, mens den utvendige bekledningen har en lyddempende effekt som reduserer støyen fra regn og hagl. 

«Selv om lyden av regnet som sakte trommer mot ruten, høres hyggelig ut i manges ører, kan det fort oppfattes som støyende og forstyrrende – spesielt på soverommet, hvor mange har takvinduer», forklarer Siri Sundby.

VELUX TRIPLEPROTECT

Vi har testet mer enn 500 vinduer i Norge, Finland og Russland mot ekstreme værforhold som regn, hagl og tung snø. VELUX TripleProtect tåler all slags vær, fordi: