International VELUX Award - historikk


IVA 2018

Verdens beste arkitektstudenter ble feiret på World Architecture Festival i Amsterdam

VELUX gruppen vil stolt presentere at “Light Forms Juggler” av Anastasia Maslova og “Road to Light” av Yuhan Luo, Di Lan, Yuan Liu, Yusong Liu er de globale vinnerne av International VELUX Award 2018 for arkitektstudenter. Juryen, bestående av internasjonalt anerkjente arkitekter, valgte to globale vinnere etter at de ni regionale vinnerene hadde presentert sine bidrag direkte for publikum.

Presentasjon av "Light Form Juggler" av Anastasia Maslova, en av de globale vinnerne av IVA 2018
Presentasjon av "Road to Light" av Yuhan Luo, Di Lan, Yuan Liu og Yusong Liu, en av de globale vinnerne av IVA 2018

Berlin 18. november 2016

International VELUX Award for arkitektstudenter utfordrer elevene til å utforske temaet dagslys, for å skape en dypere forståelse av denne stadig relevant kilde til energi, lys og liv. De globale vinnerne ble presentert på World Architecture Festival (WAF) i Berlin den 18. november sammen med vinnerene i WAF.

Redistribution of Light
Daylight in Buildings
Kwang Hoon Lee, Hyuk Sung Kwon,
Yu Min Park (KR)
Light for the Blind
Daylight Investigations
Jiafeng Li, Chenlu Wang, Guiqiang Yao, Jiebei Yang
Lushan Ao, Xiaoqi Chen, Jiawen Li (CN)

International VELUX Award 2014

Tre vinnerlag, to spesielt nevnte og syv hederlige omtaler ble annonsert og feiret ved utdelingen av International VELUX Award i Semperdepot i Wien, Østerrike, i oktober 2014.

Utdelingen av International VELUX award 2012 ble avholdt  i Porto, Portugal 

Prisen som har stor internasjonal anseelse, mottok 986 prosjekter.                                                                                                                                              

Det ble utdelt en 1. pris, en 2. pris og to 3. priser. I tillegg var det 10 hederlige omtaler. 1. prisen gikk til Bo Lo og Ge Men fra Kina som studerer ved EHTZ i Sveits. Inspirert av fotturer i de sveitsiske alpene i løpet av sine studier, er vinnerbidraget basert på at en liten landsby blir begravd av en hypotetisk mudderflom. For å gjenvinne atmosfæren av den lille landsbyen, er over 700 stykker av PMMA søyler ført ned i bakken. Ved hjelp av 95% transportert sollys vil søylene vise volumet av et minneverdig arkitektonisk samspill.

Tre vinnere og åtte hederlige omtaler ble presentert og hedret på vårt arrangement i La Rochelle, Frankrike, 16. oktober 2010.

Det vinnende prosjektet fra Sør-Korea ble skapt av et team på fire studenter fra Hanyang Universitet i Seoul. Prosjektet tar for seg store urbane rom og det viktige spørsmålet om kontroll framfor forsterket lys. Juryen så på prosjektetet som veldig sterkt og spennende i måten det tar for seg de strukturelle, urbane og sosiale spørsmål. Juryenla også vekt på den vakre prosjekt presentasjonen i en serie av tolkninger og bilder basert på det klassiske prinsippet i  möbius bånd.

International VELUX Award har blitt delt ut annet hvert år siden 2004.

Den første vinneren var fra Norge: Claes Heske Ekornås fra OAH, Teacher: Per Olaf Fjeld, Neven Fuchs-Mikac, Lisbeth Funck, Rolf Gerstlauer