De Poorters van Montfoort
Nederland

Det er fordeler med at Aktivhus ikke er begrenset til nybygg. En lite boligfelt i Nederland, viser hvordan prinsippene kan brukes på eksisterende bygninger - til stor glede for beboerne.

Renovering basert på Aktivhus prinsipper gir en mulighet til å legge til ekstra verdi til boligen, og å forlenge levetiden til eksisterende bygninger. 

 Med halvparten av dagens europeiske bygningsmasse som dateres tilbake til mellom 1945 og 1980, er oppussing noe som skjer mer og mer, og kan være et attraktivt alternativ til å rive. I Nederland, som ellers i Europa, er det mange slitne bygninger, og de henger etter de krav til komfort og inneklima nybygg kan tilby. I 2012 bestemte borettslaget GroenWest i Nederland seg for å gjøre noe med det.

Peter Korzelius, tidligere administrerende direktør i GroenWest, så for seg hvordan bedre lysforhold bokstavelig talt ville utvide boarealet for beboerne i Poorterstraat: 

" De er veldig fornøyd med at rommene kan brukes til alle mulige formmål, takket være mengden av dagslys. Før ombyggingen, var loftet bare en mørk bod" minnes Korzelius.

Før
Etter

Peter Korzelius, tidligere administrerende direktør i GroenWest, så for seg hvordan bedre lysforhold bokstavelig talt ville utvide boarealet for beboerne i Poorterstraat: 

" De er veldig fornøyd med at rommene kan brukes til alle mulige formmål, takket være mengden av dagslys. Før ombyggingen, var loftet bare en mørk bod" minnes Korzelius.

De renoverte boligene sikrer tilstrekkelig ventilasjon på flere måter. Fasade og automatisk takvinduer er strategisk plassert i alle etasjer, fra bakkenivå og helt opp til taket. 

De gir horisontal gjennomlufting på de forskjellige etasjene, og med åpne takvinduer i øverste etasje skapes en vertikal skorsteinseffekt rundt det åpne trapperommet. Dårlig luft fra de nedre etasjene, slippes dermed ut gjennom takvinduene.

 Dagslys, frisk luft og et mer stabilt inneklima er kvaliteter som blir høyt verdsatt av beboerne i Poorterstraat. Dette sier Edwin Hamelink, som har bodd i Poorterstraat i to tiår: 

Man kan trygt si at komforten var veldig dårlig før ombyggingen. Dette har endret seg nå. Vi er også overrasket over ekstra plass på loftet. Takkket være denne utvidelsen, har vi nå fire soverom, Det er flott for en familie med fire barn. Det er virkelig en helt ny start.


Produkter brukt i dette prosjektet

VELUX INTEGRA elektriske takvinduer

VELUX INTEGRA®  takvindu

  • Automatiske VELUX takvinduer
  • Elektrisk eller solcelleenergi
  • Frisk luft og bedre innemiljø

Hvis du ønsker ultimat komfort, er automatiske VELUX INTEGRA® takvinduer svaret. Vinduene leveres med VELUX INTEGRA® kontrollpad, slik at du kan kontrollere alle vinduer og tilbehør - for eksempel gardiner, screen og rulleskodder - enklere og raskere fra hvor som helst i huset. En pre-montert regnsensor vil lukke vinduet automatisk dersom det begynner å regne. Å være tilgjengelig i både elektrisk og solcelledrevne versjoner, er VELUX INTEGRA® takvindu det ultimate valget for frisk luft og et bedre inneklima, og for vinduer som er montert utenfor rekkevidde.

VELUX sammenbygning

En vakker endring vi alle kan være enige om. Fire identiske VELUX takvinduer montert både over og ved siden av hverandre kan gjøre underverker for ethvert rom. Dagslys flommer inn, vinduene åpner opp rommet, og er med på å skape et lyst og innbydende sted for familien til å samles og tilbringe tid sammen, HVis du ønsker maksimal komfort, og/ eller dine takvinduer er utenfor rekkevidd, er VELUX INTEGRA® takvindu svaret. Du kan kontrollere alle vinduer og tilbehør -for eksempel gardiner eller utvendig screen  -fra hvor som helst i rommet. 


VELUX INTEGRA-systemet

VELUX INTEGRA®  familien

VELUX INTEGRA® systemet er en portefølje av elektriske og solcelledrevne takvinduer, gardiner, rulleskodder og tilbehør som gjør det å eie et VELUX vindu er enkelere og mer praktisk. Alle produktene er enkle å bruke og å ha glede av, takket være den elegante VELUX INTEGRA® kontrollpad og den intuitive, ikonbaserte og forhåndsdefinerte programmer