Første aktiv hus
i Russland

Inspirert av tradisjonelle trehus og utstyrt med moderne bekvemmeligheter, viser det førse aktiv huset i Russland hvordan særegen arkitektur kan skape et sunt og vakkert hjem.

Tradisjon møter teknologi i form av et trehus like utenfor Moskva. Det er det første aktiv huset i Russland, men likevel varmt og innbydende design. Det er et to-etasjes hus inspirert av tradisjonell russisk arkitektur samt "state-of-the-art" teknologi.

Resultatet er en komfortabel og romslig familiebolig med en miljøvennlig bygning. Huset sto ferdig i 2011, og er et samarbeid mellom VELUX Gruppen, byggefirma NLK og en rekke erfarne leverandører.

Det russiske arkitekt selskapet Poygon Lab tegnet huset, og arkitekt Alexander Leonov fikk inspirasjon fra lokal byggeskikk samtidig som han tok hensyn til at det skulle være et moderne hjem:

Vi ble inspirert av mindre trehus og hytter. vårt hus har et tradisjonelt tretak,en stor pipe og store elementer. Pipen er der ikke bare for å slippe ut røyk; den inneholder også rør og andre installasjoner,"

forklarer Leonov.

Takket være utstrakt bruk av tre ( holdbart termisk treverk), har huset minimal mijøpåvirknning gjennom hele livssyklusen. 

Innvendig er huset  fylt av lys. Første etasje har store fellesområder som inkluderer kjøkken, stue, lekeområde og kontorlokaler. Rommenens størrelse og fleksibilitet gir mulighet for mange ulike aktiviteter, og den åpne løsningen gjør det enkelt for foreldrene å holde øye med barna.

De private rommene, et stort soverom, bad og to mindre soverom - er i andre etasje. Mange fasade- og takvinduer gjør at det svømmer over med dagslys ogskaper en følelse av tilknytning til naturen og omgivelsene utenfor husets vegger, en funksjon som er høyt verdsatt av husets første beboere - Asja, Korney og deres barn.

Jeg får en enorm god følelse av ro og glede å se landskapet rundt. Det er som om jeg er ute, men slipper å kjenne på den kalde vinteren eller varmen og mygg om sommer

sier Asja.

Det russiske klimaet er kjent for sine ekstreme temperaturer, fra +35°C om sommeren til - 35°C om vinteren. Det første aktiv huset i Russland har bevist at det kan takle selv de tøffeste  russiske vintre.  Det holdt seg varmt inne den første nyttårsaftenen, selv om utetemperaturen falt til  -30°C. 

Integrerte solfangere bidrar til oppvarmingen, fasadens flere lag med tre minimerer kuldebroer, og tykk gips i innvendig vegger lager termisk masse i bygningnen. I den varme årstiden, vil den automatiske solskjermingen på tak- og fasadevinduene gi hjemmet behagelig temperatur.


Produkter brukt i dette prosjektet

VELUX INTEGRA elektriske takvinduer

VELUX INTEGRA®  takvindu

  • Automatiske VELUX takvinduer
  • Elektrisk eller solcelleenergi
  • Frisk luft og bedre innemiljø

Hvis du ønsker ultimat komfort, er automatiske VELUX INTEGRA® takvinduer svaret. Vinduene leveres med VELUX INTEGRA® kontrollpad, slik at du kan kontrollere alle vinduer og tilbehør - for eksempel gardiner, screen og rulleskodder - enklere og raskere fra hvor som helst i huset. En pre-montert regnsensor vil lukke vinduet automatisk dersom det begynner å regne. Å være tilgjengelig i både elektrisk og solcelledrevne versjoner, er VELUX INTEGRA® takvindu det ultimate valget for frisk luft og et bedre inneklima, og for vinduer som er montert utenfor rekkevidde.

Solskjermings-produkter

Komplementer ditt takvindu med VELUX gardiner.  VELUX solskjerming til byr effektive solskjerming og mørkleggingsgardiner, samt varemebeskyttelse. NOe som passer for alle.

VELUX sammenbygning

En vakker endring vi alle kan være enige om. Fire identiske VELUX takvinduer montert både over og ved siden av hverandre kan gjøre underverker for ethvert rom. Dagslys flommer inn, vinduene åpner opp rommet, og er med på å skape et lyst og innbydende sted for familien til å samles og tilbringe tid sammen, HVis du ønsker maksimal komfort, og/ eller dine takvinduer er utenfor rekkevidd, er VELUX INTEGRA® takvindu svaret. Du kan kontrollere alle vinduer og tilbehør -for eksempel gardiner eller utvendig screen  -fra hvor som helst i rommet. 


Kombinasjonsvinduer

Flere takvinduer skaper rom fylt med mye lys og gir deg følelsen av å være ute. Ved montering av fasadeelement eller fast underelement  rett under dine VELUX takvinduer får du god romfølelse og en flott utsikt.

VELUX INTEGRA-systemet

VELUX INTEGRA®  familien

VELUX INTEGRA® systemet er en portefølje av elektriske og solcelledrevne takvinduer, gardiner, rulleskodder og tilbehør som gjør det å eie et VELUX vindu er enkelere og mer praktisk. Alle produktene er enkle å bruke og å ha glede av, takket være den elegante VELUX INTEGRA® kontrollpad og den intuitive, ikonbaserte og forhåndsdefinerte programmer