Great Gulf Aktivhus
Canada

Canadisk natur er like vakker som den er tøff. Et hus må tilpasses disse forholdene, og når det gjøres riktig, er resultatet både komfortabelt og bærekraftig.

Karakterisert av et moderne arkitektonisk uttrykk, og en utforming som reduserer vedlikeholds- og driftskostnader, ble Great Gulf Aktivhuset laget for menneskelig komfort og velvære fra innerst til ytterst. Utviklingsprosessen ble guidet av hvordan naturlig dagslys kan forbedre dagliglivet. 

Great Gulf aktivhus defineres først og fremst ved sin strategiske bruk av naturlig dagslys, som er kjent for å  ha stor betydning for vår trivsel; det øker konsentrasjonen, effektiviteten og humøret. Den store mengden av dagslys gjør at det er lite behov for kunstig belysning i løpet av dagen. 

Designteamet brukte dagslys modeller i alle områder for  evaluere og sikre at det  ble nok naturlig dagslys, slik at arkitektene  kunne velge de mest effektive størrelsene og de mest effektive stedene.  Det ga gode resultater, Arkitektene var i stand til å maksimere både direkte og indirekte lys, mens en åpen planløsning og rekkverk i glass hjelper å spre dagslys i hele bygningen.

Vi tilbringer kanskje mesteparten av tiden vår innendørs, men mennesker har fortsatt behov for lys, luft og tilbringe tid utendørs. Vi er laget på denne måten. Solskinn, frisk luft og vakre områder har en målbar effekt på kropp og sinn.

sier Tad Putyra, CEO of Great Gulf Homes, Low-Rise Division.

Fjerning av synlige barrierer mellom oppholdsteder har bidratt til å skap et inntrykk av et hjem som virker mye større. 

Solfangere  er montert på sørsiden av huset  og bidrar til produksjon av varmtvann, mens en sisterne  hvor regnvann samles, bidrar til å redusere behovet for kommunalt vann til vanning av plenen og spyling av toalettet.


Produkter brukt i dette prosjektet