Hus i Venus gården
Østerrike

Hvordan bygger du et nytt hjem i et område hvor det allerede er et historisk gårdshus og en frukthage? Ved å bygge det nye huset på toppen av det gamle. Resultatet er et lyst og ukonvensjonellt Aktivhus

Bærekraft handler om å finne nye løsninger. Men noen ganger er det også å bevare gamle. Dette var tilfelle i 2012 i den lille landsbyen Willendorf i Østerrike

Her ville en ung fruktbonde skape et moderne loft's lignende oppholdsrom i sin mors gamle våningshus. Eieren fikk tillatelse til å renovere huset i henhold til aktivhus standarder; ved å bygge på den viltvoksende frukthagen -Venushagen

Willendorf er kjent for sin statue Venus fra  Willendorf,  det mest betydningsfulle arkeologisk funnet på østerrisk's jord. Willendorf  er også kjent for fruktproduksjon - spesielt Wachau aprikoser.

Med andre ord, innbyggerne bryr seg om sin historie og sitt landskap. Den unge bonden var ikke noe unntak. Han ønsket å beholde morens hjem og frukthage, som var en del av byggeplassen.

Å forvandle et gammelt gårdshus til en romslig moderne flerbrukseiendom, og samtidig bevare en aprikos frukthage med en fantastisk utsikt, måtte prosjektgruppen tenke utenfor boksen. Den nye strukturen ville ideellt sett redusere CO2 utstlippene, og sette en mal for bærekraftig gjenbruk av eksisterende landlige bosteder.

Designer Volker Dienst og arkitekt Christoph Feldbacher kom opp med en løsning; utvide den øverste etasjen på den smale historiske bygningen, med "et hus oppå hus"  Det var viktig å ha fokus på å maksimere mengden dagslys og å bevare utsikten til frukthagen.

Til tross for nabolagets bygningstetthet, gir huset i Venus gården rikelig med dagslys, privatliv og en sterk nærhet til naturen.  En horisontal rekke med vinduer på østsiden, og strategisk plasserte takvinduer på vestsiden bringes dagslys langt inn i rommet.

Alle områder i toppetasjen er jevnt opplyst hele året, selv på overskyete dager, via gavlvegg i glass på nordsiden, som også gir en uforstyrret utsikt over aprikos-frukthagen og Donau-dalen.


The Active House Radar shows the performance of the building based on calculated data.

Produkter brukt i dette prosjektet

VELUX INTEGRA elektriske takvinduer

VELUX INTEGRA®  takvindu

  • Automatiske VELUX takvinduer
  • Elektrisk eller solcelleenergi
  • Frisk luft og bedre innemiljø

Hvis du ønsker ultimat komfort, er automatiske VELUX INTEGRA® takvinduer svaret. Vinduene leveres med VELUX INTEGRA® kontrollpad, slik at du kan kontrollere alle vinduer og tilbehør - for eksempel gardiner, screen og rulleskodder - enklere og raskere fra hvor som helst i huset. En pre-montert regnsensor vil lukke vinduet automatisk dersom det begynner å regne. Å være tilgjengelig i både elektrisk og solcelledrevne versjoner, er VELUX INTEGRA® takvindu det ultimate valget for frisk luft og et bedre inneklima, og for vinduer som er montert utenfor rekkevidde.

VELUX INTEGRA-systemet

VELUX INTEGRA®  familien

VELUX INTEGRA® systemet er en portefølje av elektriske og solcelledrevne takvinduer, gardiner, rulleskodder og tilbehør som gjør det å eie et VELUX vindu er enkelere og mer praktisk. Alle produktene er enkle å bruke og å ha glede av, takket være den elegante VELUX INTEGRA® kontrollpad og den intuitive, ikonbaserte og forhåndsdefinerte programmer