Jadarhus ISOBO Aktiv
Norge

Dette er virkelig den ultimate testen av nye ideer. Målet for Jadarhus ISOBO Aktiv var å teste en rekke nye teknologier for å forbedre energieffektivitet og inneklima.

Det er ingen mangel på ideer når det gjelder bærekraftige løsninger. Men å velge de riktige, krever mye data og nøye vurderinger.

 Jadarhus ISOBO Aktiv i Norge   ble bygget for å teste og utvikle nye teknologier for energieffektivitet og sunt inneklima. Prosjektgruppen oppsøkte lokale partnere og leverandører for å utvikle deres kompetanse og skape volum som ville resultere i mer gunstige priser, samt forenkle planlegging og service.

 Huset var ett ut av tolv hus som skulle bygges etter Aktivhus prinsippet. Solenergi, sollys, aktiv ventilasjon og solskjerming ville være avgjørende for å skape et lavenergi hjem med et optimalt klima og stabile temperaturer. 

Beliggende i Stavanger regionen, er Jadarhus ISOBO Aktiv et trehus med tradisjonell sperrekonstruksjon. Alle bygg enheter- er industrielt produsert av Optimera - levert tørre , ferdigkuttede og klare for montering, hvilket reduserte byggavfall på byggeplassen.

Vinduene i huset -viktige energikilder - ble strategisk plassert. Ikke bare for å gi optimal belysning, men også å bidra til naturlig oppvarming og ventilasjon. En smarthus teknologi som tillater beboerne å regulere slike faktorer som lys og varme med en smarttelefon.

Solfangerne integrert i det sørvendte taket gir energi til oppvarming og varmt vann. De kan genere opptil 70% av energien som kreves for varmtvannsproduksjonen. 

Frisk luft levert gjennom naturlig ventilasjon er en viktig del av et sunt inneklima. Jadarhus ISOBO Aktiv teamet utviklet et aktivt ventilasjonssystem, med automatiske fasadevinduer og VELUX INTEGRA® takvinduer som drives av et io-homecontrol® system


Produkter brukt i dette prosjektet

VELUX INTEGRA elektriske takvinduer

VELUX INTEGRA®  takvindu

  • Automatiske VELUX takvinduer
  • Elektrisk eller solcelleenergi
  • Frisk luft og bedre innemiljø

Hvis du ønsker ultimat komfort, er automatiske VELUX INTEGRA® takvinduer svaret. Vinduene leveres med VELUX INTEGRA® kontrollpad, slik at du kan kontrollere alle vinduer og tilbehør - for eksempel gardiner, screen og rulleskodder - enklere og raskere fra hvor som helst i huset. En pre-montert regnsensor vil lukke vinduet automatisk dersom det begynner å regne. Å være tilgjengelig i både elektrisk og solcelledrevne versjoner, er VELUX INTEGRA® takvindu det ultimate valget for frisk luft og et bedre inneklima, og for vinduer som er montert utenfor rekkevidde.

VELUX sammenbygning

En vakker endring vi alle kan være enige om. Fire identiske VELUX takvinduer montert både over og ved siden av hverandre kan gjøre underverker for ethvert rom. Dagslys flommer inn, vinduene åpner opp rommet, og er med på å skape et lyst og innbydende sted for familien til å samles og tilbringe tid sammen, HVis du ønsker maksimal komfort, og/ eller dine takvinduer er utenfor rekkevidd, er VELUX INTEGRA® takvindu svaret. Du kan kontrollere alle vinduer og tilbehør -for eksempel gardiner eller utvendig screen  -fra hvor som helst i rommet. 


VELUX INTEGRA-systemet

VELUX INTEGRA®  familien

VELUX INTEGRA® systemet er en portefølje av elektriske og solcelledrevne takvinduer, gardiner, rulleskodder og tilbehør som gjør det å eie et VELUX vindu er enkelere og mer praktisk. Alle produktene er enkle å bruke og å ha glede av, takket være den elegante VELUX INTEGRA® kontrollpad og den intuitive, ikonbaserte og forhåndsdefinerte programmer