Sunne rekkehus
Stjørdal, Norge

Alle bør ha råd til å få et komfortabelt og energieffektivt hjem. Dette er målet for Sunne Rekkehus, som tilbyr aktivhus standard til en pris lik tradisjonelle boliger.

Sunne rekkehus ble bygget for et vakkert design, et sunt inneklima og minimalt energiforbruk. Ved å kombinere Aktivhus prinsipper med lokal ekspertise og erfaring, kan man tilby Sunne boliger til en langt rimeligere pris enn energieffektive bygninger flest. 

De seks rekkehusene ligger i et boligfelt i Stjørdal utenfor Trondheim. Hvert rekkehus har et boareal på 138 kvm2 fordelt på 2 etasjer. Alle har  terrasse . På boligfeltet ligger også Framtidens Aktivhus som ble bygd i 2012.

 Sunne rekkehus ligger i en atskilt sidegate fra hovedveien, og dermed omgitt av trygge omgivelser med utsikt til Trondheimsfjorden og fjellene i nærheten.

Det unike med disse rekkehusene er en rekke eksklusive detaljer og aktivhus standard som får en kvadrameter pris som er det samme som tradisjonelle nybygde rekkehus i samme område.

sier Torstein Nordby, en eiendomsmegler i Stjørdal.

I stuen i første etasje, kan beboerne nyte sollyset takket være en lystunnel.  Husets naturlige midtpunkt er kjøkkenet, som sammen med spisestuen ligger i andre etasje, der takvinduer slipper inn mye dagslys, og fasadevinduene gir en fantastisk utsikt til området rundt.  

Hvert av de tre soverommene i første etasje er utstyrt med vinduer som sikrer en enkel og rask utluftning. God søvn er ingen tilfeldighet, og en medvirkende faktor er frisk luft. I tillegg vil jevnlig utluftning forhindre at det oppstår mugg og fuktskader.

Det ble benyttet VELUX Energy and Indoor Climate Visualizer for å evaluere energi, ventilasjon og inneklima. Hvert av rekkehusene hadde totalt  et årlig energibehov på 51kWh / m2, som er imponerende 63% mindre enn hva som er gjennomsnittet for en enebolig i Norge. En detaljert livsløpsanalyse har vist at boligene har en veldig god miljømessig balanse.

Formen på husene ble optimaliser i forhold til klima og området for å sikre gode innvendige dagslysforhold. Stuen ble plassert i øverste etasjen for å få en jevn opplyst sone på dagtid, og for best utnyttelse av den smale tomten.


Produkter brukt i dette prosjektet

VELUX INTEGRA elektriske takvinduer

VELUX INTEGRA®  takvindu

  • Automatiske VELUX takvinduer
  • Elektrisk eller solcelleenergi
  • Frisk luft og bedre innemiljø

Hvis du ønsker ultimat komfort, er automatiske VELUX INTEGRA® takvinduer svaret. Vinduene leveres med VELUX INTEGRA® kontrollpad, slik at du kan kontrollere alle vinduer og tilbehør - for eksempel gardiner, screen og rulleskodder - enklere og raskere fra hvor som helst i huset. En pre-montert regnsensor vil lukke vinduet automatisk dersom det begynner å regne. Å være tilgjengelig i både elektrisk og solcelledrevne versjoner, er VELUX INTEGRA® takvindu det ultimate valget for frisk luft og et bedre inneklima, og for vinduer som er montert utenfor rekkevidde.

VELUX lystunnel for skråtak

VELUX lystunneler for skråtak er laget med tanke på å gi naturlig lys i ganger, trappehus, bad og skap under skråtak der det ikke er mulig å sette inn et VELUX takvindu.

VELUX INTEGRA-systemet

VELUX INTEGRA®  familien

VELUX INTEGRA® systemet er en portefølje av elektriske og solcelledrevne takvinduer, gardiner, rulleskodder og tilbehør som gjør det å eie et VELUX vindu er enkelere og mer praktisk. Alle produktene er enkle å bruke og å ha glede av, takket være den elegante VELUX INTEGRA® kontrollpad og den intuitive, ikonbaserte og forhåndsdefinerte programmer

Solskjermings-produkter

Komplementer ditt takvindu med VELUX gardiner.  VELUX solskjerming til byr effektive solskjerming og mørkleggingsgardiner, samt varemebeskyttelse. NOe som passer for alle.