Enebolig: TUEN,
Danmark

Ved renovering av det gamle huset, fikk familien på fire en mulighet til gjøre endringer. Med ekstra isolasjon og utstrakt bruk av takvinduer, ble det tidligere mørke og kalde huset, nå et behagelig hjem.

Thomas, Charlotte,  og deres barn fant sitt perfekte hjem i 2000. Med to etasjer og en kjeller, store rom, samt en koselig hage, og nærhet til gode transportforbindelser. Men huset hadde en del mangler.

Det opprinnelige  taket fra 1937 var dårlig isolert, og det ble etterisolert i 2013. Men som Thomas sier " inneklimaet var fortsatt ikke godt nok. Vi bestemte oss for å bygge om første etasje med bedre isolasjon, nye gulv og ny diffusjonssperre."

Familien henvendte seg til VELUX gruppen for hjelp. Det inkluderte elleve takvinduer, og det ble foreslått at alle rommene og hallen skulle åpnes opp til mønet.

Familen var først ganske betenkte.

Men etter en  nøye vurdering. "Vi så fordelen med åpne rom til mønet," sier Thomas. Ombyggingen var ferdig i 2015.

Hovedhensikten med ombyggingen var å forbedre inneklimaet. Familien var skeptiske til om den omfattende installasjonen av takvinduer med hensyn til termisk komfort - men når ombyggingen var ferdig, hadde vinduene verken svekket isolasjonen eller forårsaket vesentlige temperaturendringer

Huset holder varmen mye bedre nå. Før måtte vi alltid lukke døren til gangen, fordi det var så kaldt. Det gjør vi ikke lenger

sier Charlotte.

I tillegg har utstrakt bruk av takvinduer forvandlet utseendet og atmosfæren i første etasje. " Rommene føles mer luftige," sier Charlotte. " Spesielt i overskyet vær, kan du merke at det er mye mere lys enn før. Jeg setter faktisk mest pris på takvinduene de dagene det er dårlig vær.”

VELUX teamet brukte VELUX Daylight Visualizer 2, et software verktøy for analysering av dagslysforhold og optimalisering av naturlig dagslys. 

Before
After

I soverommene har takvinduene skapt en nærhet til naturen og en mer innbydende atmosfære. Parets datter elsker å være  på rommet sitt alene eller sammne med venner, og Thomas føler at hagen nesten har blitt en del av huset:

“Nå er tretoppene ganske nær soverommet" sier han. " Jeg ser fram til å ligge i sengen om natten og se på stjernene. Jeg har programmert gardinene til å gå ned i løpet av natten, så jeg ikke blir vekket av lyset tidlig på morgenen." 


Produkter brukt i dette prosjektet

VELUX INTEGRA elektriske takvinduer

VELUX INTEGRA®  takvindu

  • Automatiske VELUX takvinduer
  • Elektrisk eller solcelleenergi
  • Frisk luft og bedre innemiljø

Hvis du ønsker ultimat komfort, er automatiske VELUX INTEGRA® takvinduer svaret. Vinduene leveres med VELUX INTEGRA® kontrollpad, slik at du kan kontrollere alle vinduer og tilbehør - for eksempel gardiner, screen og rulleskodder - enklere og raskere fra hvor som helst i huset. En pre-montert regnsensor vil lukke vinduet automatisk dersom det begynner å regne. Å være tilgjengelig i både elektrisk og solcelledrevne versjoner, er VELUX INTEGRA® takvindu det ultimate valget for frisk luft og et bedre inneklima, og for vinduer som er montert utenfor rekkevidde.

VELUX sammenbygning

En vakker endring vi alle kan være enige om. Fire identiske VELUX takvinduer montert både over og ved siden av hverandre kan gjøre underverker for ethvert rom. Dagslys flommer inn, vinduene åpner opp rommet, og er med på å skape et lyst og innbydende sted for familien til å samles og tilbringe tid sammen, HVis du ønsker maksimal komfort, og/ eller dine takvinduer er utenfor rekkevidd, er VELUX INTEGRA® takvindu svaret. Du kan kontrollere alle vinduer og tilbehør -for eksempel gardiner eller utvendig screen  -fra hvor som helst i rommet. 


VELUX INTEGRA-systemet

VELUX INTEGRA®  familien

VELUX INTEGRA® systemet er en portefølje av elektriske og solcelledrevne takvinduer, gardiner, rulleskodder og tilbehør som gjør det å eie et VELUX vindu er enkelere og mer praktisk. Alle produktene er enkle å bruke og å ha glede av, takket være den elegante VELUX INTEGRA® kontrollpad og den intuitive, ikonbaserte og forhåndsdefinerte programmer

Solskjermings-produkter

Komplementer ditt takvindu med VELUX gardiner.  VELUX solskjerming til byr effektive solskjerming og mørkleggingsgardiner, samt varemebeskyttelse. NOe som passer for alle.