Cookies

VELUX Norge AS – erklæring for bruk av informasjonskapsler(cookies)

Denne erklæringen beskriver hvordan VELUX ("vi") bruker informasjonskapsler, når du bruker nettsiden vår ("nettsiden").
Vi ønsker med dette å skape åpenhet rundt vår bruk av informasjonskapsler, samt vår behandling av personopplysninger i den anledning. Vi vil også gi deg informasjon om hvordan du kan klage på vår bruk av slike informasjonskapsler. 

Hva er informasjonskapsler?
En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lagres på en enhet (f.eks. en datamaskin eller smarttelefon) og som aktiveres når en bruker går inn på en nettside som benytter slike informasjonskapsler. Informasjonskapsler fyller forskjellige formål og funksjoner; fra å huske preferanser som språkinnstillinger, til å spore brukerens interaksjon med en nettside eller på tvers av nettsider.

Informasjonskapsler kan aktiveres og lagres, enten per nettleserøkt, eller som faste informasjonskapsler som lagres og benyttes flere ganger over tid.

• Informasjonskapsler som benyttes per økt, er midlertidige og slettes når nettleseren stenges ned.
• Faste informasjonskapsler forblir på en enhet også etter at en nettleserøkt avsluttes, og innholdet slettes kun etter en nærmere fastsatt tid.

Informasjonskapsler omtales gjerne som førsteparts- eller tredjeparts informasjonskapsler.

Førsteparts informasjonskapsler er informasjonskapsler som eieren av nettsiden man besøker benytter.
Tredjeparts informasjonskapsler benyttes av leverandører eller samarbeidspartnere som en eier av en nettside igjen benytter. Dette skjer gjerne ved at man på et nettsted integrerer verktøy eller innhold fra en tredjepart, eksempelvis markedsføringsnettverk, Facebook mm.

Lagring av informasjonskapsler på brukers enhet
Informasjonskapsler kan lagres uten brukerens samtykke dersom en slik informasjonskapsel er strengt nødvendig for at nettsiden kan benyttes. Andre typer informasjonskapsler krever aktivt og informert samtykke fra brukeren før de aktiveres. Brukeren kan til enhver tid oppdatere eller trekke tilbake samtykket til vår bruk av informasjonskapsler på VELUX’ nettsider.

Informasjonskapsler brukt av VELUX AS og deres formål
VELUX’ nettsider benytter forskjellige informasjonskapsler avhengig av hva den enkelte bruker har samtykket til. Informasjonskapslene kan deles inn i følgende tre kategorier, avhengig  av formålet med bruken av disse:

Nødvendige:
Disse informasjonskapslene er nødvendige for at nettsiden skal fungere korrekt. De aktiverer funksjoner som navigasjon og gir oss adgang til sikre deler av nettsiden. De gjør det også mulig for nettsiden å huske visse innstillinger, eksempelvis hvilket språk en bruker foretrekker.
Statistiske:
Disse informasjonskapslene hjelper oss med å forbedre brukeropplevelsen, ved å samle inn data og analysere hvordan besøkende benytter nettsiden.
Markedsføring:
Disse informasjonskapslene brukes til å aktivere og støtte funksjonalitet fra tredjeparter – for eksempel videoer og funksjoner knyttet til sosiale medier, der informasjonskapselen registrerer foretrukne videokvaliteter og båndbredde. Informasjonskapslene gjør det blant annet mulig å spore nettleseratferd slik at annonser kan gis en personlig tilpasning, og gir samtidig muligheten for å vise annonser via tredjeparts annonsenettverk.

Bruk av tredjeparts informasjonskapsler
Vi samarbeider med klarerte partnere som benytter tredjeparts informasjonskapsler for å spore bruksmønster på våre nettsider, og for å kunne rette generelle og personlige tilpassede annonser mot en bruker når denne surfer på Internett. Partnerne kan også samle inn opplysninger om en brukers besøk på våre nettsider, bruk av våre apper, så vel som interaksjon med vårt kommunikasjonsmateriale, så som annonser. 

Partnerne som samler inn og behandler personopplysninger på våre vegne, i henhold til våre instruksjoner, er databehandlere.

Noen partnere samler inn og behandler personopplysninger også for egne formål. I forbindelse med deres innsamling og behandling av personopplysninger er VELUX AS og våre partnere felles behandlingsansvarlige. Vi kontrollerer likevel ikke om disse personopplysningene også behandles for andre formål. I slike tilfeller er våre partnere selvstendig behandlingsansvarlige.

Du kan lese mer om databehandlere og felles behandlingsansvarlige i vår personvernerklæring

Behandling av personopplysninger
Bare noen få av de informasjonskapslene vi benytter samler inn opplysninger om brukeres besøk og atferd. Noen av de personopplysningene som samles inn og behandles, for eksempel IP-adresse eller atferd, er – eller kan senere utgjøre – personopplysninger. I vår personvernerklæring får du ytterligere opplysninger om vår behandling av personopplysninger og dine rettigheter knyttet til dette. 

Administrasjon av samtykke; avvisning av informasjonskapsler
Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til at vi lagrer og leser informasjonskapsler på ditt utstyr. Dette gjør du gjennom å besøke nettsiden «erklæringen for bruk av informasjonskapsler».

Informasjonskapsler kan også fjernes manuelt. I de fleste nettlesere kan man trykke tastekombinasjonen «[CTRL]+[SHIFT]+[Delete]» for å åpne menyen for sletting av nettleserdata. Menyen er også tilgjengelig som en del av nettleserens innstillinger. Avhengig av hvilken nettleser man benytter, så kan tjenesten aboutcookies.org (engelsk side) benyttes for å lære å stoppe eller tilpasse nettsteders bruk av informasjonskapsler.  

Personlig tilpasset markedsføring
Noen av de personopplysningene som samles inn via informasjonskapsler, brukes for å gi deg personlig tilpassede annonser når du surfer på nettet. Du kan endre slik personlig annonsering ved ikke å tillate bruk av tredjeparts informasjonskapsler i nettleserens innstillinger. Se også punktet over om aboutcookies.org

Dersom man ikke ønsker å bli presentert for slik personlig tilpasset markedsføring, så vil de fleste tilbydere gjøre det mulig å skru av personlige annonser. Se listen over informasjonskapsler som benyttes på våre nettsider under. Her finnes opplysninger om hvilke tredjepartsleverandører som benytter informasjonskapsler på våre nettsider, samt lenke til deres hjemmesider.

Du kan også gå til Addchoice og/eller www.youronlinechoices.com for å administrere dine personlige preferanser knyttet til personlig tilpasset markedsføring for en lang rekke annonsenettverk.

Klage
Dersom du mener vår bruk informasjonskapsler bryter med gjeldende personvernregelverk, eller denne erklæringen, så kan du klage til VELUX AS. Vi har følgende kontaktinformasjon:

VELUX Norge AS
Gjerdrums vei 10 d
Postboks 4224 Nydalen
0401 Oslo

Telefon: 22 51 06 00
E-post: velux-no@velux.com 

Du kan også klage til Datatilsynet. Nærmere kontaktinformasjon finner du på www.datatilsynet.no