VELUX Personvernerklæring

VELUX Norge respekterer og beskytter personvernet ditt. I dette dokumentet kan du lese om hvordan vi håndterer dine personopplysninger.

Personvernerklæringen beskriver hvordan data innsamlet på våre digitale plattformer blir behandlet.  Innsamlingen av disse dataene gjør det mulig for besøkende å få tilgang til og bruke våre digitale tjenester. VELUX personvernerklæring er i samsvar med EUs generelle databeskyttelsesforordning 2016/679 (‘GDPR’) og norsk lov.

Hovedselskapet er VELUX AS, registrert i Danmark under registreringsnummer 30003519 med hovedkontor på Ådalsvej 99, 2970 Hørsholm, Danmark. 

VELUX Norge AS er behandlingsansvarlig for innsamling, lagring og behandling av dine personopplysninger. Noe informasjon ber vi om direkte, og annen informasjon blir automatisk samlet inn. De følgende kategoriene beskriver hvilke data som samles inn av VELUX Norge AS og formålene med datainnsamlingen.

1. Lovlig grunnlag for vår databehandling  
Når vi behandler personopplysninger i forbindelse med en kontrakt eller en potensiell kontrakt med deg, er det lovlige grunnlaget for behandlingen at det er nødvendig for gjennomføring av kontrakten med deg, eller å ta skritt etter din forespørsel før du inngår en kontrakt.

Hvis det lovlige grunnlaget for behandlingen er samtykke, har du rett til å trekke tilbake samtykke, som nevnt nedenfor, når som helst, men dette påvirker ikke legitimiteten til behandlingen av VELUX AS før du trekker tilbake samtykket.

Hvis vi deler dine personlige data med rettshåndhevelsesbyråer eller andre statlige organer, deler vi dette fordi vi har en juridisk forpliktelse til å gjøre det.

2. Vår begrunnelse og hensikt med å samle inn personopplysninger
Følgende er hovedkategoriene for data samlet inn av VELUX AS, og hovedformålene for innsamling av personopplysningene:

2.1 Innsamling som en del av den generelle virksomheten til VELUX
Vi samler inn personopplysninger om enkeltpersoner, kunder, leverandører (inkludert tredjeparts tjenesteleverandører) og andre interessenter. Dataene kan inneholde navn på en person, kontaktdetaljer og annen informasjon som er nødvendig for å drive forretning med deg eller din organisasjon.

2.2 For å hjelpe deg med spørsmål
Du kan velge å gi oss personlige data inkludert ditt navn, e-postadresse eller annen kontaktinformasjon når du kontakter oss via telefon, e-post, post, vår chatbot eller ved å bruke våre digitale plattformer. Disse personopplysningene gjør det mulig for oss å svare på forespørsler og gi informasjon om VELUX produkter, installasjon av VELUX produkter, reklamasjon, eller å presentere krav under VELUX garantien. Informasjonen kan formidles til VELUX AS eller andre salgsselskaper i VELUX, relevante uavhengige installatører eller forhandlere for at vi skal kunne hjelpe kundene med deres henvendelse eller tjenester og tilbud. 

2.3 Kunder og potensielle kunder
Vi kan samle inn personopplysninger om kunder og potensielle kunder, inkludert navn, kontaktinformasjon, betalings- og kredittkortdetaljer, kredittinformasjon og annen informasjon som er nødvendig for at vi skal kunne drive forretning med personen eller organisasjonen. Vi kan utlevere informasjonen til forhandlere eller uavhengige installatører og logistikkpartnere for å behandle en kundes bestilling, inkludert å arrangere levering av VELUX produkter til kunden, eller bistå med henvendelser.

Vi samler også inn personopplysninger om potensielle kunder, men bare begrenset til grunndata som navn og kontaktinformasjon. Behandlingsgrunnlaget bygger personvernforordningens artikkel 6 (f), på vår berettigede interesse i å utvide vår kundedatabase, og at denne overstiger hensyn til den registrertes grunnleggende rettigheter knyttet til personvern. VELUX Norge AS behandler alle slike personopplysninger i tråd med markedsføringsloven og den til enhver tid gjeldende personopplysningslov.

2.4 Forretningsutvikling
Personopplysningene du gir oss og personopplysninger som er samlet inn på våre digitale plattformer, vil bli brukt til å forbedre vår forbrukerinnsikt og drive relevant kommunikasjon og tilbud på tvers av alle berøringspunkter du måtte ha med VELUX AS. Personopplysninger vil også bli brukt til produkt- og tjenesteutvikling.

2.5 Markedsføring
Basert på ditt samtykke behandler vi dine personopplysninger for å informere deg om VELUX’ forretningsdrift, produkter og tjenester.

For de ovennevnte formålene oppretter vi markedsføring, skreddersydd for dine preferanser og profil, som vil være basert på din kontaktinformasjon, nettleserlogg, salgs- og abonnementsinformasjon om tjenester; som navn, adresse, e-post, telefonnummer, kjøpshistorikk, unike identifikatorer som informasjonskapsel-IDer eller enhets-Ider, og spore nettleserlogg basert på disse IDene. Vær oppmerksom på at denne listen ikke er uttømmende, ettersom vi kan bruke personlig informasjon som samles inn i forbindelse med dine interaksjoner med VELUX AS og dets nettsteder, mobilapplikasjoner, produkter og tjenester.

Hvis du ikke ønsker å motta ytterligere informasjon, kan du enkelt og gratis melde deg av vår markedsføringskommunikasjon når som helst. Du vil finne måter å avslutte abonnementet i forbindelse med abonnement på eller mottak av markedsføringskommunikasjon fra oss. Du kan også kontakte oss via e-post eller post for å avslutte abonnementet, se avsnitt 8. Hvis du avslutter abonnementet for å motta markedsføringskommunikasjon, vil vi slette personopplysningene dine innen to måneder, med mindre vi behandler personopplysningene dine for andre formål i avsnitt 2.1-2.8.

2.6 Besøks- og kundeundersøkelser
Vi kan samle inn personopplysninger fra personer som har deltatt i undersøkelser om VELUX Norge AS sine produkter og tjenester, og som derved har avgitt eksplisitt samtykke til vår behandling av deres personopplysninger. Opplysningene benyttes for å bedre vårt produkt- og tjenestetilbud til deg. Denne informasjonen vil ikke bli brukt til markedsføringsformål uten ditt samtykke.

2.7 Potensielle ansatte og entreprenører
Når en person søker seg til en jobb eller inngår en kontrakt med oss, kan vi samle inn visse opplysninger som navn, kontaktinformasjon, informasjon om arbeidshistorikk, utdanningsdiplomer, relevante journalkontroller og informasjon om profesjonelle interesser. Dette kan hentes fra personen direkte, fra en rekrutteringskonsulent og fra personens tidligere arbeidsgivere og andre, inkludert referanser og offentlig tilgjengelige kilder. Denne informasjonen brukes til å informere eller hjelpe oss i beslutningen om å gi personen et tilbud om arbeid eller engasjere personen under en kontrakt.

2.8 For å overholde loven
Vi kan samle inn personopplysninger som kreves eller er tillatt ved lov. Personlige så vel som ikke-personlige data som er samlet inn av VELUX Norge AS, anses som konfidensielle og vil aldri bli solgt eller leid ut til tredjeparter, i tillegg til unntakene nevnt i avsnitt 2 og 4.

3. Hvordan vi samler inn dine personopplysninger
Vi samler inn personopplysninger, du gir oss, når du ber om produkter, tjenester eller informasjon fra oss, registrerer deg hos oss, deltar i offentlige fora, bruker en chatbot eller andre aktiviteter på våre digitale plattformer, svarer på kundeundersøkelser eller på annen måte samhandler med oss. Vi samler inn informasjon gjennom ulike teknologier. For informasjonskapsler henviser vi til retningslinjene våre for informasjonskapsler.

3.1 Lenker til andre nettsteder
Dette nettstedet inneholder lenker til andre nettsteder (som Facebook, Google, YouTube, Pinterest) som denne personvernerklæringen ikke gjelder for. Vær oppmerksom på at vi ikke støtter andre nettsteder og deres innhold. Vi oppfordrer deg til å lese personvernreglene for hvert nettsted du besøker.

3.2 Chatfunksjon 
Denne nettsiden bruker SnapEngage live chat software, primært for profesjonelle kundegrupper (forhandlere av våre produkter). SnapEngage bruker cookies for å lagre chatten og gi nødvendig informasjon om deg som bruker av tjenesten. Den innsamlede dataen vil ikke brukes for å identifisere deg. Personvernerklæringen til SnapEngage finner du her: https://snapengage.com/privacy-policy.

3.3 Google Analytics 
Vår nettside bruker Google Analytics, en webanalysetjeneste levert av Google Inc. ("Google"). Google Analytics lagrer informasjonskapsler for å kunne måle aktiviteten på sidene våre og ta ut statistikk både hva angår lesertall, hvilke enheter brukerne benytter, hvor de kom fra osv. Disse dataene identifiserer ikke deg som bruker. Dersom du ønsker, kan du forhindre lagring av cookies i nettleserinnstillingene dine. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du gjør det, kan du ikke bruke alle funksjonene på vår nettside. For å vite hva Google har samlet inn av dine data, og muligheten til å slette dataene – kan du benytte denne linken: https://policies.google.com/privacy?hl=no#infodelete

4. Deling av data med andre selskaper
Vårt firma er en del av VELUX Gruppen som opererer globalt.
Vi kan dele din personlige informasjon internt i VELUX Gruppen, men bare hvis det er nødvendig for formålet som vi behandler personopplysningene dine for. Alle enheter i VELUX Gruppen har inngått en avtale om databehandling mellom selskapene som sikrer at alle følger de samme prosedyrene når de behandler personopplysninger, og sørger for at samme sikkerhetsnivå opprettholdes i hele konsernet.

Vi kan også dele informasjonen din med utvalgte tredjeparter, inkluder:
  • Forretningspartnere, leverandører og underleverandører som vi samarbeider med, for eksempel varelevering og kundeservice, og nettstedstøtte og hosting.
  • Teknologileverandører; for eksempel for analyser, sporingsteknologier, målretting og målrettingsteknologi, og leverandører av søkemotorer som hjelper oss med forbedring og optimalisering av plattformene våre.
  • Annonsører og annonseringsnettverk som krever at dataene velger og viser relevante annonser til deg og andre, hvis du har gitt samtykke.
  • Sosiale nettverk; om nødvendig under behandlingen og hvis du har gitt ditt samtykke.
  • Med andre tredjeparter for å sikre sikkerheten til våre kunder, for å beskytte våre rettigheter og eiendom, for å overholde juridiske prosesser eller i andre tilfeller hvis vi i god tro mener at utlevering er påkrevd ved lov.

Personopplysningene dine lagres på servere i EU.

Mottakere utenfor EU:
Når vi bruker eller utleverer personopplysninger som er overført fra EU, bruker vi standardkontraktsklausuler som er godkjent av EU-kommisjonen, vi bruker andre måter i henhold til EU-lovgivningen for å sikre vesentlig likeverdige garantier, eller vi får ditt samtykke.

5. Din kontroll og dine valg
VELUX Norge AS gir deg også muligheten til å foreta valg angående innsamling, bruk og deling av dine personlige opplysninger. I henhold til gjeldende regler kan du foreta følgende valg:
  • Du kan endre dine valg når det gjelder abonnement, nyhetsbrev og varsler
  • Du kan velge om du vil motta markedsføringskommunikasjon fra oss om produkter og tjenester som vi tror kan være av interesse for deg
  • Du kan velge om vi deler dine personlige data med andre selskaper, slik at de kan sende deg markedsføringskommunikasjon om deres produkter og tjenester
  • Du kan velge om du vil motta målrettet markedsføring fra annonsenettverk, datautvekslinger, markedsanalyser og andre tjenesteleverandører.
  • Du kan be om tilgang til de personlige data vi lagrer om deg, for å korrigere feil eller legge til data, og i noen tilfeller be om at dataene blir overført til en annen kontrollinstans, får begrenset adgang eller blir slettet. Du kan også nekte oss å behandle dine data.
  • Du kan be om tilgang til dine data ved å ta kontakt med VELUX kundesupport eller følge instruksjonene i annen kommunikasjon på området. Vennligst vær oppmerksom på at dersom du ikke tillater at vi samler dine personlige data, kan det være enkelte produkter og tjenester vi ikke kan levere, og noen tjenester kan bli ute av stand til å levere dine interesser og preferanser. Hvis du har spørsmål om spesifikke personlige data som vi behandler, vennligst ta kontakt med VELUX kundesupport.

Vi vil ta kontakt angående din henvendelse i løpet av en måned, men vi har rett til å utvide dette til to måneder. Dersom vi har behov for å utvide responstiden, vil du få beskjed om dette innenfor den første måneden.

6. Datasikkerhet, integritet og oppbevaring 
Sikkerhet, integritet og konfidensialitet er viktig for oss når det kommer til dine personlige data. VELUX Norge AS har implementert tekniske, administrative og fysiske sikkerhetstiltak som er utformet for å beskytte dine personlige data mot uautorisert tilgang, eksponering, bruk og endring. Fra tid til annen gjennomgår vi sikkerhetsprosedyrene våre for å vurdere passende ny teknologi og metoder. Vær oppmerksom på at til tross for vår beste innsats er ingen sikkerhetstiltak perfekte eller ugjennomtrengelige.

Vi beholder dine personopplysninger i den tidsperioden som er nødvendig for å oppfylle de formål som er beskrevet i denne personvernerklæringen, med mindre lengre oppbevaringsperiode er lovpålagt eller på annen måte tillatt i henhold til gjeldende personvernlovgivning. Personopplysninger vi bruker til markedsføringsformål slettes når du ber oss om det. Kontakt oss på e-post (velux-no@velux.com) om du ønsker å bli slettet fra våre e-postlister. Vi vil rutinemessig oppdatere informasjonen for å sikre at vi holder den oppdatert.

7. Endringer i VELUX personvernerklæring
Fra tid til annen kan vi endre VELUX personvernerklæring for å imøtekomme den nyeste teknologien, bransjepraksis, lovkrav eller for andre formål. Vi vil til enhver tid legge ut den nyeste versjonen på våre digitale plattformer. Vi anbefaler deg derfor å lese personvernerklæringen regelmessig. Der det kreves av gjeldende lov, vil vi innhente ditt samtykke.

8. Kommentarer og spørsmål
Dersom du har kommentarer eller spørsmål om denne personvernerklæringen, vennligst kontakt vår kundesupport. 

Du kan sende inn en klage på hvordan vi behandler dine personopplysninger, ved å bruke kontaktinformasjon på siste side av denne erklæringen. Ved klage skal navn og kontaktinformasjon til vedkommende gis til VELUX Norge AS. VELUX Norge AS vil behandle klagen og svare innen 30 dager. Dersom du mener at VELUX Norge AS ikke har klart å løse klagen på en tilfredsstillende måte, kan du klage til Datatilsynet på telefonnummer 22 39 69 00 eller på e-postadresse postkasse@datatilsynet.no.

9. Kontaktinformasjon 
Denne nettsiden eies av VELUX Norge AS, som er en del av VELUX A/S.

Du kan kontakte VELUX Norge AS pr. e-post: velux-no@velux.com, eller pr. telefon: 22510600. Vår besøksadresse er Gjerdrumsvei 10 D, 0484  Oslo. 

Denne personvernerklæringen ble sist oppdatert i mai 2021.