VELUX Personvernerklæring

VELUX Norge AS respekterer og beskytter ditt personvern, og i denne erklæringen kan du lese om hvordan vi håndterer dine personlige opplysninger.

Personvernerklæringen beskriver hvordan data innsamlet på våre digitale plattformer blir behandlet.  Innsamlingen av disse dataene gjør det mulig for besøkende å få tilgang til og bruke våre digitale tjenester.    Denne personvernerklæringen er i samsvar med personopplysningsloven og personvernforordningen (General Data Protection Regulation).

VELUX Norge AS er behandlingsansvarlig for innsamling, lagring og behandling av dine personopplysninger. Noe informasjon ber vi om direkte, og annen informasjon blir automatisk samlet inn.

1. Hvilke personopplysninger samler VELUX Norge AS inn, og hvorfor

Personopplysninger du gir til VELUX Norge AS og som samles inn på våre digitale plattformer, benyttes for å forbedre kundeopplevelsen og tilby deg relevant kommunikasjon og tilbud i alle kontaktledd. Personopplysningene brukes også til produktutvikling.

VELUX Norge AS samler bare inn personopplysninger som er nødvendig for å kunne tilby våre produkter og tjenester, samt gi informasjon til forhandlere, distributører, entreprenører, kunder og samarbeidspartnere. 

De følgende kategoriene beskriver hvilke data som samles inn av VELUX Norge AS og formålene med datainnsamlingen:

1.1 Som en del av den generelle forretningsvirksomheten
Vi samler inn personopplysninger om enkeltpersoner (forbrukere) og ansatte/personer hos leverandører (inkludert tredjeparts tjenesteleverandører), entreprenører, tilknyttede selskaper, og bedriftskunder. Dataene kan inneholde en persons navn, kontaktdetaljer eller annen informasjon som er nødvendig for å drive forretning med deg eller din organisasjon. 

1.2 For å hjelpe deg med dine henvendelser
Du kan velge å gi oss personopplysninger som navn, e-postadresse eller annen kontaktinformasjon når du kontakter VELUX Norge AS pr. telefon, e-post eller via digitale kanaler. Disse opplysningene gjør det mulig for oss å svare på forespørsler om produktinformasjon, og opprette serviceordre for montering eller service på våre produkter. Denne informasjonen kan bli delt med relevante uavhengige montører eller forhandlere for at vi skal kunne hjelpe deg med dine henvendelser.

1.3 Nåværende kunder og potensielle kunder
For kunder kan vi samle inn navn, kontaktinformasjon, betalingsdetaljer, kredittinformasjon og annen informasjon som er nødvendig for at vi skal kunne drive forretninger med personen eller organisasjonen. Vi kan dele denne informasjonen med forhandlere eller uavhengige montører for å behandle kundenes bestillinger, koordinere levering av VELUX produkter til kunden eller bistå med support.
Vi samler også inn personopplysninger om potensielle kunder, men bare begrenset til grunndata som navn og kontaktinformasjon. Behandlingsgrunnlaget bygger personvernforordningens artikkel 6 (f), på vår berettigede interesse i å utvide vår kundedatabase, og at denne overstiger hensyn til den registrertes grunnleggende rettigheter knyttet til personvern. VELUX Norge AS behandler alle slike personopplysninger i tråd med markedsføringsloven og den til enhver tid gjeldende personopplysningslov. 

1.4 Markedskommunikasjon
VELUX vil kontakte deg per e-post eller SMS for å informere deg om vår forretningsvirksomhet, produkter og tjenester i våre nyhetsbrev dersom du enten har samtykket til dette eller det foreligger et eksisterende kundeforhold. Dette omfatter både henvendelser til personer som opptrer på vegne av våre eksisterende forretningskunder og til forbrukere som VELUX har et eksisterende kundeforhold med. Dersom du ikke ønsker at VELUX Norge AS skal bruke dine personopplysninger til dette formålet, eller dersom du ikke ønsker å motta slik informasjon, kan du når som helst reservere deg mot dette. Du finner en link til å melde deg av nederst i hvert enkelt nyhetsbrev, eller du kan kontakte oss på e-post (velux-no@velux.com) for å melde deg av.

1.5 Kundeundersøkelser
Vi kan samle inn personopplysninger fra personer som har deltatt i undersøkelser om VELUX Norge AS sine produkter og tjenester, og som derved har avgitt eksplisitt samtykke til vår behandling av deres personopplysninger. Opplysningene benyttes for å bedre vårt produkt- og tjenestetilbud til deg. Denne informasjonen vil ikke bli brukt til markedsføringsformål uten ditt samtykke.

1.6 Potensielle ansatte og entreprenør
Når en person søker på en jobb eller inngår en servicekontrakt med VELUX Norge AS, kan vi samle inn visse opplysninger som navn, kontaktinformasjon, informasjon om arbeidshistorikk og informasjon om faglige interesser. Dette kan samles inn direkte fra deg, fra et rekrutteringsbyrå, fra tidligere arbeidsgiver og andre, inkludert referanser og offentlig tilgjengelige kilder. Denne informasjonen brukes av oss i ansettelsesprosessen eller vurderingen av entreprenører.

1.7 For å overholde loven
Vi vil samle nødvendige og lovpålagte data.
Alle personopplysninger som registreres av VELUX Norge AS blir behandlet konfidensielt og vil ikke bli solgt eller utlevert til en tredjepart.

2. Hvordan VELUX Norge AS samler inn data

Vi samler inn informasjon du oppgir når du ber om produkter, tjenester eller informasjon fra oss, deltar i ulike andre aktiviteter på våre nettsider og i digitale kanaler, svarer på kundeundersøkelser, eller på annen måte samhandler med oss.

2.1 Bruk av cookies (informasjonskapsler) Vi samler cookies fra besøk på våre nettsider eller applikasjoner, eller bruk av våre applikasjoner på tredjeparts nettsteder eller plattformer. Cookies er små filer som lagrer informasjon på en persons datamaskin, mobiltelefon eller annen enhet. De gjør det mulig for oss å gjenkjenne vedkommende på ulike nettsteder, enheter og nettleserøkter. Cookies benyttes for ulike formål. For eksempel hjelper de oss med å forstå hvilken deler av nettstedet vårt som er mest populære, da de gir oss innsikt i hvilke sider og funksjoner de besøkende bruker og hvor mye tid de bruker på sidene.
2.2 Google Analytics Vår nettside bruker Google Analytics, en webanalysetjeneste levert av Google Inc. ("Google"). Google Analytics lagrer cookies for å kunne måle aktiviteten på sidene våre og ta ut statistikk både hva angår lesertall, hvilke enheter brukerne benytter, hvor de kom fra osv. Disse dataene identifiserer ikke deg som bruker. Dersom du ønsker, kan du forhindre lagring av cookies i nettleserinnstillingene dine. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du gjør det, kan du ikke bruke alle funksjonene på vår nettside. For å forhindre at Google samler inn disse dataene om deg som bruker, last ned dette nettlesertillegget: http://tools.google.om/dlpage.
2.3 Chatfunksjon Denne nettsiden bruker SnapEngage live chat software, primært for profesjonelle kundegrupper (forhandlere av våre produkter). SnapEngage bruker cookies for å lagre chatten og gi nødvendig informasjon om deg som bruker av tjenesten. Den innsamlede dataen vil ikke brukes for å identifisere deg. Personvernerklæringen til SnapEngage finner du her: https://snapengage.com/privacy- policy/.

3. Linker til andre nettsider

Vår nettside inneholder linker til nettsider tilhørende tredjeparter (f.eks Facebook, YouTube og Pinterest), hvor denne personvernerklæringen ikke gjelder. Vennligst merk at vi ikke er ansvarlige for innhold på disse nettsidene Vi oppfordrer deg til å lese personvernerklæringene for hvert nettsted du besøker.

4. Deling av personopplysninger med utenforstående

VELUX Norge AS deler ikke dine personopplysninger, med unntak av i noen få spesielle situasjoner:

•  Når andre selskaper utfører tjenester på våre vegne og i den forbindelse behandler personopplysninger som del av oppdraget, for eksempel avtale om varelevering og kundeservice.
•  Dersom det er nødvendig for å oppfylle en rettslig forpliktelse, eksempelvis til likningsmyndighetene og NAV. Eller dersom det er nødvendig for at VELUX skal kunne fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare et rettskrav.
•  Når du tillater oss å dele dine personlige opplysninger med utenforstående, slik som:

           *  Du bestemmer deg for å dele dine personopplysninger med utvalgte selskaper slik at de kan sende deg tilbud og rabatter på deres produkter og tjenester.

           *  Du ber oss om å dele dine personlige opplysninger med tredjeparts nettsteder eller plattformer, for eksempel i sosiale nettverk.

5. Dine valg

VELUX Norge AS gir deg også muligheten til å foreta valg angående innsamling, bruk og deling av dine personlige opplysninger. I henhold til gjeldende regler kan du foreta følgende valg:

•  Du kan endre dine valg vedrørende abonnement på nyhetsbrev og varslinger.
•  Du kan velge om du ønsker å motta markedsføring fra oss om produkter og tjenester som vi tror kan være av interesse for deg.
•  Du kan velge å reservere deg mot markedsføring.
•  Du kan velge om du vil dele dine personlige opplysninger med andre selskaper så de kan sende deg markedsføring om deres produkter og tjenester.
•  Du kan velge hvorvidt du ønsker å motta målrettet reklame fra annonsenettverk, datautveksling, markedsføringsanalyse og andre tjenesteleverandører.
•  Du kan be om å få tilgang til de personlige opplysningene vi har om deg, kreve at vi retter eventuelle feil i opplysningene vi har lagret om deg og i visse tilfeller kan du be om at vi sletter personopplysningene dine eller begrenser vår behandling av disse.

For å foreta disse valgene eller be om tilgang til dine personlige opplysninger hos oss, kan du kontakte vår kundesupport. Vi tar forbehold om at visse personopplysninger vil være nødvendig for at VELUX Norge AS skal kunne levere produkter eller tjenester i tråd med en avtale du har inngått med oss. Vi vil i så fall informere deg om dette når du kontakter oss.

Dersom du har spørsmål om spesifikke personlige opplysninger om deg som vi oppbevarer, vennligst kontakt vår kundesupport.

6. Datasikkerhet, integritet og oppbevaring

Sikkerheten, integriteten og konfidensialiteten til dine opplysninger er svært viktig for oss. VELUX Norge AS har implementert ulike sikkerhetstiltak for å beskytte informasjon fra uvedkommende. Fra tid til annen, vurderer vi våre sikkerhetsrutiner dersom ny teknologi tillater det. Vær oppmerksom på at ingen sikkerhetstiltak er hverken perfekte eller ugjennomtrengelige. 

Vi beholder dine personopplysninger i den tidsperioden som er nødvendig for å oppfylle de formål som er beskrevet i denne personvernerklæringen, med mindre lengre oppbevaringsperiode er lovpålagt eller på annen måte tillatt i henhold til gjeldende personvernlovgivning. Personopplysninger vi bruker til markedsføringsformål slettes når du ber oss om det. Kontakt oss på e-post (velux-no@velux.com) om du ønsker å bli slettet fra våre e-postlister.

7. Dataoverføring, lagring og global behandling

VELUX A/S opererer globalt og kan overføre dine personopplysninger til individuelle selskap i konsernet, eller internasjonale tredjeparter for de formålene beskrevet i denne erklæringen. Uansett hvor dine person-opplysninger overføres, lagres eller behandles, strekker vi oss langt for å beskytte ditt personvern. Når vi overfører personopplysninger til land utenfor EØS-området, overholder vi Privacy Shield-avtalen som fremforhandlet mellom det  amerikanske handelsdepartementet og EU. I tillegg bruker vi standardkontraktsklausuler godkjent av EU-kommisjonen, og overholder EUs lovverk for å sikre tilstrekkelige garantier, eller få ditt samtykke. 

8. Endringer i denne personvernerklæringen

Fra tid til annen kan vi endre denne personvernerklæringen for å imøtekomme ny teknologi, industripraksis, regulatoriske krav eller annet. Vi vil varsle deg dersom disse endringene er vesentlige, og vil be om ditt samtykke dersom det kreves av gjeldende lov.

9. Kommentarer og spørsmål, klageadgang

Dersom du har kommentarer eller spørsmål om denne personvernerklæringen, vennligst kontakt vår kundesupport. 

Du kan sende inn en klage på hvordan vi behandler dine personopplysninger, ved å bruke kontaktinformasjon på siste side av denne erklæringen. Ved klage skal navn og kontaktinformasjon til vedkommende gis til VELUX Norge AS. VELUX Norge AS vil behandle klagen og svare innen 30 dager. Dersom du mener at VELUX Norge AS ikke har klart å løse klagen på en tilfredsstillende måte, kan du klage til Datatilsynet på telefonnummer 22 39 69 00 eller på e-postadresse postkasse@datatilsynet.no.

10. Kontaktinformasjon

Denne nettsiden eies av VELUX Norge AS, som er en del av VELUX A/S.

Du kan kontakte VELUX Norge AS pr. e-post: velux-no@velux.com, eller pr. telefon: 22510600. Vår besøksadresse er Gjerdrumsvei 10 D, 0484  Oslo.

Denne personvernerklæringen ble sist oppdatert i mai 2018.