Produktadvarsel

Fare for elektrisk feil i en variant av VELUX vinduer for flate tak

VELUX Group har oppdaget et sikkerhetsproblem med et vindu for flate tak – VELUX nye generasjon elektrisk drevet overlys med glass CVU.

Under visse omstendigheter kan kondens i konstruksjonen skape et miljø med høy luftfuktighet. I sjeldne tilfeller kan metalldeler i overlyset – som kjede, tilbakestillingsknapp og regnsensor – bli strømledende med 230 V, og man kan få elektrisk støt.

Hvordan vet du om ditt vindu for flate tak kan være berørt?

Produktet som kan være berørt, er et VELUX vindu for flate tak – VELUX nye generasjon elektrisk drevet overlys med glass CVU – som ble lansert i juli 2021 (se bilder nedenfor). Alle vindusstørrelser kan være berørt, så sjekk produktkoden på overlyset og sammenlign med bildet nedenfor. Den solcelledrevne versjonen av dette vinduet for flate tak er ikke berørt, heller ikke eldre VELUX vinduer for flate tak. 

 

Hva bør du gjøre hvis du har ett eller flere av disse vinduene for flate tak?

Det er trygt å betjene de berørte overlysene via fjernkontroll, app eller veggbryter, men unngå å komme i fysisk kontakt med selve vinduet. Dette fjerner all risiko for å få elektrisk støt.

Dersom koden på vinduet ditt har tilsvarende kode som i eksemplet, ta kontakt med VELUX teknisk support per tlf: +47 22 51 06 00 eller per e-post: teknisk@velux.no.

Vi vil deretter sende en servicetekniker som vil inspisere overlyset og sørge for at produktet er trygt, selvfølgelig uten kostnader for deg.

Kontakt VELUX