Om VELUX Group

I nesten 80 år har VELUX Group skapt bedre innemiljø over hele verden ved å lede dagslyset og frisk luft inn i hjem og andre bygninger. VELUX Group ble grunnlagt i Danmark og er i dag et internasjonalt selskap som er til stede i 40 land.
Den viktigste forutsetningen for alt liv og arbeid er lys. VELUX gründer Villum Kann Rasmussen

Lys og frisk luft gjennom taket

Våre nøkkelprodukter er takvinduer, vinduer for flate tak, overlysmoduler for kommersielle bygninger, samt tilbehør som gardiner, screens og rulleskodder, i tillegg til intelligente smarthusløsninger. Produktene våre bidrar til å skape lyse, sunne, energieffektive bygninger du kan bo, jobbe, lære og leke i.
Skaper lyse rom siden 1941
Historien til VELUX begynte i 1941 med den enkle idéen til grunnleggeren vår, Villum Kann Rasmussen, om å forvandle ubrukte, mørke loftsområder til lyse, beboelige rom fylt med dagslys og frisk luft. Vårt særegne navn er en kombinasjon av «VE», forkortelse for ventilasjon og «LUX», latinsk for lys – VELUX. Den innovative visjon til grunnleggeren vår tok VELUX fra en enkelt ordre på 12 takvinduer til en skole i Danmark – Slagelse Vestre Skole – til en av verdens mest anerkjente leverandører av byggematerialer med produksjon og salgsvirksomhet i mer enn 40 land.

Modellselskapets målsetning

Måten vi driver forretning på er treffende definert i målsettingen for modellselskapet vårt, som grunnleggeren vår Villum Kann Rasmussen formulerte i 1965. Med disse målsettingene ønsker vi å være et positivt eksempel gjennom vår adferd. Den veileder oss i hvordan vi respektfullt engasjerer oss i menneskene vi jobber med, den definerer hvordan vi gir tilbake til samfunnet vi er en del av og den setter retningslinjer for hvordan vi arbeider ansvarlig med knappe naturressurser. Når vi sier modellselskap, så mener vi en bedrift som arbeider med produkter som er nyttige for samfunnet. Produktene våre gir naturlig lys og frisk luft gjennom taket, og bidrar til å skape sunne og komfortable innemiljøer.

Fokus på sunne bygninger

Hos VELUX Group ønsker vi å lede overgangen mot sunnere og mer bærekraftige bygninger. Vi mener at en sunn og bærekraftig bolig må designes for mennesker, for økt energieffektivitet og med respekt for miljøet. Som utgangspunkt fokuserer vi på eksisterende byggelovgivning, vitenskapelig kunnskap og etablerte eksterne standarder, som LEED og DGNB. Med bakgrunn i dette bygger vi videre på dette basert på vår mangeårige kompetanse.

Les mer om vårt fokus på sunne bygninger på velux.com

Eiere

VELUX Group eies av VKR Holding A/S, et aksjeselskap som eies av stiftelser og familien. VELUX konsernets økonomiske resultater er innarbeidet i VKR Holdings konsernregnskap. I 2019 utgjorde VKR Holdings omsetning 2,9 milliarder euro og resultatet var 412 millioner euro.

Les mer om VKR Holding

Plassering

Med 27 produksjonsanlegg i 11 land og salgsfirmaer i 36 land, er produktene våre allment tilgjengelige. Vi har 12,500 medarbeidere, og selskapet vårt har hovedkontor nord for København i Danmark.