Alt du trenger å vite om takvinduer

A facade of a house with roof windows
Mer dagslys fra taket kan dramatisk endre utseendet og følelsen i rommet. I motsetning til hva folk flest tror, kan nesten alle rom dra nytte av takvinduer. Bli kvitt vanlige misforståelser om takvinduer og tilfør dagslysmagi til huset.

Endre utseendet og følelsen i rommet med takvinduer

Montering av takvinduer kan virke som et stort prosjekt, men det er en oppgradering du vil dra nytte av i mange år fremover. Her er noen av grunnene til at du bør slippe inn naturlig lys fra taket.

Forandre rom med dagslys

Takvinduer er den perfekte måten å forvandle både utseendet og følelsen i rommet. Lys fra taket lyser opp mørke hjørner og rom. Ved å slippe inn naturlig lys i rommene vil fargen på veggen fremheves og avsløre detaljer i rommet. Lys får huset til å virke større og mer åpent.

Kort oppsummert
  • Naturlig dagslys har mange fordeler – både for helsen og følelsen i hjemmet – og kan forvandle alle rom gjennom et takvindu.
  • Det finnes mange ulike typer takvinduer for forskjellige rom og takvinkler. Finn vinduet som passer for deg med vår omfattende liste.
  • Et vindu for flatt tak fremhever magien ved naturlig lys i hjemmet i tillegg til isolasjon mot elementer og støykontroll.

Fordeler med dagslys

Naturlig lys har en rekke helsefordeler som kan styrke velvære. Det gir deg bedre søvn og økt immunforsvar. Dagslys fra takvinduer kan gi opptil 2-3 ganger så mye lys som fra et vertikalt fasadevindu i samme størrelse. Ved å investere i takvinduer vil du få de beste fordelene fra dagslys i hjemmet.
«Montering av takvinduer kan virke som et stort prosjekt, men det er en oppgradering du vil dra nytte av i mange år fremover.»

Fikk riktig takvindu til huset

Det er en vanlig misforståelse at takvinduer bare kan monteres i skrå tak. Takvinduer er faktisk tilgjengelig for en rekke tak og himlinger. Du kan nesten alltid finne en løsning som passer dine behov.

Takvinduer for skrå tak

Hvis du har skrå tak med tett loft og flat himling, kan du velge mellom flere skrå og faste VELUX kombinasjonsløsninger. VELUX 3i1 takvindu skaper liv i alle rom. Det kan forvandle ethvert område og tilfører tre ganger så mye dagslys som et standard enkelt takvindu. 

Når du planlegger monteringen må du huske på at prosessen kan ta alt fra en til fem dager fra begynnelse til slutt, avhengig av hvor dyp sjakten er og hvordan finishen er.

Stor takhøyde

Hvis du ser etter et takvindu til et tak med stor takhøyde, er VELUX elektrisk drevne- eller solcelledrevne takvinduer et utmerket valg. Takvinduene passer for områder utenfor rekkevidde og belyser større deler av hjemmet. Alle elektrisk drevne- og solcelledrevne takvinduer leveres med en automatisk regnsensor som lukker takvinduene når det begynner å regne.

Loft

Det finnes mange alternativer hvis du har et omgjort loft eller en leilighet rett under taket. Et takvindu åpner opp rommet til utsikten utenfor, slipper inn dagslys og gjøre et rom mer imponerende.

Med VELUX takaltan går du ut på din egen private altan! Ta en kaffepause og trekk inn frisk luft med VELUX takaltan. Få kontakt med naturen og skap en unik, luftig atmosfære. Den innovative altanen åpner seg opp på få sekunder og vil fylle rommet med naturlig dagslys.

Tak med lav vinkel

For takvinkler ned til 10°, får du samme nivåer av dagslys og frisk luft som våre standard VELUX vinduer til skråtak.

VELUX tak med lav vinkel passer perfekt for forlengelser av nye eller eksisterende hjem med en takvinkel på 10-20°. Disse takvinduene tilbyr en effektiv løsning med en vakker finish.

Les flere artikler