Skap en mer energieffektiv bolig

Før du går i gang med å bygge eller renovere, bør du sjekke energieffektiviteten i boligen din. Når du investerer i energieffektive produkter som takvinduer, sparer du både energi og penger på lang sikt.
Kort oppsummert
  • Utskifting av gamle takvinduer kan gjøre boligen mer energieffektiv takket være isolering og mindre bruk av kunstig belysning.
  • Beregn energieffektiviteten til dine nåværende takvinduer for å finne ut om utskiftning av takvindu vil spare deg penger og energi.
  • Hvis du dekorerer takvinduene med riktig innvendig og utvendig solskjerming, kan du ta kontroll på lyset, varmen og inneklimaet ditt året rundt.

Få en mer energieffektiv bolig ved å velge godt isolerte vinduer

Det er mange måter å gjøre enn innsats for miljøet på. Noen kutter ned på kjøttforbruket og kjøper brukte klær. Andre fokuserer på hvordan de kan redusere karbonavtrykket sitt ved å gå over til elbil og redusere flyreiser. Ettersom vi tilbringer mye tid hjemme, er det viktig at vi tenker miljø der også. Derfor bør du også vite hvordan du kan få en mer energieffektiv bolig. Én ting som garantert hjelper på, er å bytte ut gamle vinduer med nye som har bedre isolering.

Er vinduene i boligen din energieffektive?

Et vanlig hus mister omtrent 10 % av varmen gjennom vinduene. Ved å se på energieffektiviteten til vinduene dine, kan du beregne besparelsene du får ved å skifte dem ut. Med en investering i godt isolerte vinduer, kan du spare penger på strømregningen og få mer dagslys i boligen.

Spar penger og energi ved å ha en energieffektiv bolig

Nye vinduer har bedre isolerte karmer og glass, dermed sparer du mer penger og energi. VELUX takvinduer er konstruert for å redusere energitap i boligen.

Teknologiske forbedringer gir bedre glass (lavere U-verdier) som forhindrer at den opparbeidede varmen slipper ut av bygget. Dette betyr at bygget er mindre avhengig av energi for oppvarming, dermed får du lavere strømregning.

Det er også nødvendig å skifte ut gamle vinduer siden vinduets ytelse reduseres over tid. Dette er fordi gassen mellom glassene lekker over tid, og gjør vinduet mindre effektivt.

Skift ut vinduene og spar energi

Kort forklart: Det er mange metoder for å redusere karbonavtrykket. Hvis du vil gjøre en langvarig endring, så skift ut vinduene og spar penger på strømregningen.

Slik tolker du effektivitetsmerkingen av vinduene

Energieffektive vinduer er også kjent som energisparende vinduer. Disse vinduene er utformet for å forhindre at varm eller kaldt luft slipper ut, og de er dermed mer energieffektive. Den økte isoleringen reduserer boligens energiforbruk, og strømregningen! Samtidig økes komforten innendørs, da vinduene kan åpnes for å forbedre lufting og sirkulasjon i huset.

Gjør takvinduer til din mest pålitelige lyskilde

Det er også viktig å huske, at jo flere vinduer du monterer i boligen, desto mer lavenergi lyskilde får du, som du sparer penger på i kunstig belysning. Hvis du velger nok takvinduer og plasserer dem riktig i rommet, kan du enkelt eliminere behovet for kunstig belysning i løpet av dagen og spare betraktelige summer på strømregningen i årene fremover.

Å utstyre takvinduene med riktig innvendig og utvendig solskjerming kan også hjelpe deg å holde romtemperaturen stabil gjennom året, som betyr at du er mindre avhengig av dyre kjøle- og varmesystemer. Med andre ord, en mye mer naturlig (og bærekraftig) metode for å regulere inneklimaet.

Du sparer både energi og penger på lang sikt, når du investerer i energieffektive produkter som nye takvinduer.

Les flere artikler

De beste smarthusløsningene for et sunnere hjem
Verden har omfavnet smarthusløsninger, fra Wi-Fi-lyspærer til dørklokkekameraer. Men visste du at smarthusteknologi også kan gjøre hjemmet ditt sunnere?
Les hele artikkelen
Alt du trenger å vite om takvinduer
Mer dagslys fra taket kan dramatisk endre utseendet og følelsen i rommet. I motsetning til hva folk flest tror, kan nesten alle rom dra nytte av takvinduer. Bli kvitt vanlige misforståelser om takvinduer og tilfør dagslysmagi til huset.
Les hele artikkelen
Takvinduer eller fasadevinduer? Dette er forskjellen
Hvis du skal renovere eller pusse opp hjemme, vurderer du sannsynligvis også hvilken type vinduer du ønsker deg. Dette er ikke bare en stor avgjørelse, den er også vanskelig. Bare tenk på den positive innvirkningen naturlig dagslys har på velvære: Det gir mening at dette er en viktig avgjørelse. Til syvende og sist står det mellom fasade- og takvinduer. Det kan godt være at du vil ha begge, men takvinduer gir deg noen fordeler som fasadevinduer ikke har.
Les hele artikkelen
Slik gjør du hjemmet ditt mer energieffektivt
Vi bruker opptil 90 % av tiden vår innendørs. Vi hører mye om utendørs forurensning og økte CO2-nivåer, men hva med luftkvaliteten i boligen? Kvaliteten på inneluften har mye å si for helsen vår. Vi puster i gjennomsnitt inn rundt 10 000 liter luft per dag – mesteparten hjemme. Det er mye luft! Takvinduer kan etter vår mening tilføre enhver bolig et estetisk element i tillegg til mengder av naturlig lys. Attpåtil er de med på å skape et sunnere inneklima.
Les hele artikkelen
Hvilke gardiner passer til hjemmet ditt?
Gardiner gjør takvinduene mer fleksible og gir deg kontroll over belysningen og varmen i et rom. Å finne de riktige løsningene til hjemmet er viktig. VELUX gjør det enkelt med et stort utvalg av gardiner som passer perfekt til VELUX takvinduer, i både skrå og flate tak. De er raske og enkle å montere, er bygget for å vare og leveres i et utvalg av stiler, stoffer og farger. Så uansett om det er lysdempende plisségardiner som tilfører stil til stua eller blendingsrullegardiner som gjør soverommet til et sovemekka, har vi gardinene som passer for deg.
Les hele artikkelen