Myter om takvinduer

Sjarmerende loftshjemmekontor med VELUX takvindu og vintage dekor.

Ikke la myter om takvinduer stoppe deg fra å få et hjem badet i naturlig dagslys. Det er ingen god grunn til å ikke få dagslys og frisk luft til å strømme inn i huset fra taket. Det er den beste måten å forbedre innekomforten, forvandle rommet, gjøre interiøret levende og forene inne- og utemiljø.

Vi har samlet noen av de vanligste misforståelsene om takvinduer og forklarer deg hvordan takvinduer med riktig montering og tilbehør i din neste renovering vil være lett som en plett!

Kort oppsummert
  • Det er mange grunnløse myter om takvinduer som stopper personer fra å kjøpe dem.
  • Noen tror at takvinduer raskt begynner å lekke, gjør et rom for varmt eller øker innsynet. Riktig montering og tilbehør til vinduet stopper enkelt disse problemene.
  • Myten om at takvinduer er vanskelige å rengjøre stemmer ikke; Fra flate tak til skråtak, VELUX takvinduer samler normalt ikke opp smuss. Skråtakvinduer kan rotere 180 grader, slik at de enkelt kan rengjøres. Velg et buet glass til ditt flate tak og smuss vil renne av med regnet.

"Alle takvinduer lekker etter en stund"

Et takvindu som ikke er riktig tilpasset og forseglet kan begynne å lekke. VELUX takvinduer  er designet for sømløs montering i taket og leveres med et utvalg av inndekninger og tilbehør som passer til ulike taktyper og -vinkler. Så lenge du velger en kompetent montør med riktig opplæring skal derfor takvinduet være tett i mange år fremover! Se under for råd om hvordan du velger en av våre VELUX sertifiserte montører!

"Takvinduer vil gjøre rommet for varmt om sommeren"

Er du redd for at huset ditt vil bli for varmt om sommeren hvis du legger til takvinduer? Ikke glem – at å tilføre takvinduer gjør det enkelt å lufte rommet regelmessig og forbedre luftkvaliteten innendørs. Hvis været er et problem, kan du også utstyre takvinduene med utvendige screens eller rulleskodder for varmebeskyttelse, noe som lar deg stenge ute sollyset eller hindre at solstrålene treffer ruten og varmer opp rommet innenfor. Dette betyr at du kan opprettholde et behagelig inneklima året rundt.

"Du må rengjøre takvinduer hele tiden"

Det sier seg selv at alle typer glass trenger litt vedlikehold. Fordi de fleste takvinduer er montert i skrå vinkel, fester ikke avfall eller smuss seg så lett til glasset og hindrer sikten. Selv vår serie med flate tak kan leveres med en buet glasstopp, som betyr at mindre blader og kvister samler seg på glasset. Den gode nyheten er at når skrå takvinduer må rengjøres, roterer du dem enkelt 180°, som gjør at du kan rengjøre takvinduet innenfra på en sikker måte.

"Takvinduer innebærer at jeg kan si ‘farvel’ til privatlivet"

Det er klart at du kan bli nervøs for hva naboene kan se når du skal tilføre takvinduer til hjemmet. Med VELUX trenger du ikke bekymre deg! Tilpass takvinduene med et stort utvalg av VELUX gardiner for å hindre innsyn når du trenger det. VELUX har en gardinløsning som passer til ethvert rom, fra blending til lysdemping, slik at du kan tilpasse rommet til dine behov.

Få ro i sindet med en VELUX dagslysrådgiver

I VELUX er vi meget stolte af vores produkter. Derfor vil vi gerne hjælpe dig med at finde en kompetent håndværker, så du får den ovenlysløsning, du drømmer om. VELUX dagslysrådgivere har gennemført kurser og undervisning, som garanterer dig en kvalitetsmontering af dine ovenlysvinduer. De har opdateret viden om vores produkter, dagslys og værdien af et sundt indeklima.

Find en håndværker

Det er mange gode grunner til å tilføre dagslys og frisk luft fra taket. Det er den beste måten å forbedre komforten innendørs, forvandle rommet, gjøre interiøret levende og slippe til verden utenfor.

Les flere artikler

Alt du trenger å vite om takvinduer
Mer dagslys fra taket kan dramatisk endre utseendet og følelsen i rommet. I motsetning til hva folk flest tror, kan nesten alle rom dra nytte av takvinduer. Bli kvitt vanlige misforståelser om takvinduer og tilfør dagslysmagi til huset.
Les hele artikkelen
Skap en mer energieffektiv bolig
Før du går i gang med å bygge eller renovere, bør du sjekke energieffektiviteten i boligen din. Når du investerer i energieffektive produkter som takvinduer, sparer du både energi og penger på lang sikt.
Les hele artikkelen
Skal du montere et takvindu? Her er 8 trinn som får deg i gang
Takvinduer er en flott måte å fornye rommet med naturlig lys. Ved å slippe inn mer lys i rommet, kan du forvandle ubrukte loft og mørke områder til vakre og ubrukte rom. Det er en myte at det er vanskelig og dyrt å montere takvinduer som en del av renoveringsprosjektet. La oss ta for oss hvordan montering av takvindu foregår.
Les hele artikkelen
De beste smarthusløsningene for et sunnere hjem
Verden har omfavnet smarthusløsninger, fra Wi-Fi-lyspærer til dørklokkekameraer. Men visste du at smarthusteknologi også kan gjøre hjemmet ditt sunnere?
Les hele artikkelen
Holder du på med en renovering hjemme? Les vår veiledning for hvordan du skaffer en profesjonell montør
Vurderer du en renovering i hjemmet og er bekymret for hvordan du finner de riktige profesjonelle montørene til å gjennomføre prosjektet? Du kan trenge en enkelt montør eller et helt team, avhengig av omfanget for prosjektet. Det viktigste er å finne en pålitelig profesjonell montør som kan hjelpe deg med å få drømmehjemmet.
Les hele artikkelen