Myter om takvinduer

Home office area in the attic with roof windows and blinds
Ikke la myter om takvinduer stoppe deg fra å få et hjem badet i naturlig dagslys. Det er ingen god grunn til å ikke få dagslys og frisk luft til å strømme inn i huset fra taket. Det er den beste måten å forbedre innekomforten, forvandle rommet, gjøre interiøret levende og forene inne- og utemiljø. Vi har samlet noen av de vanligste misforståelsene om takvinduer og forklarer deg hvordan takvinduer med riktig montering og tilbehør i din neste renovering vil være lett som en plett!

"Alle takvinduer lekker etter en stund"

Et takvindu som ikke er riktig tilpasset og forseglet kan begynne å lekke. VELUX takvinduer  er designet for sømløs montering i taket og leveres med et utvalg av inndekninger og tilbehør som passer til ulike taktyper og -vinkler. Så lenge du velger en kompetent montør med riktig opplæring skal derfor takvinduet være tett i mange år fremover! Se under for råd om hvordan du velger en av våre VELUX sertifiserte montører!
Kort oppsummert
  • Det er mange grunnløse myter om takvinduer som stopper personer fra å kjøpe dem.
  • Noen tror at takvinduer raskt begynner å lekke, gjør et rom for varmt eller øker innsynet. Riktig montering og tilbehør til vinduet stopper enkelt disse problemene.
  • Myten om at takvinduer er vanskelige å rengjøre stemmer ikke; Fra flate tak til skråtak, VELUX takvinduer samler normalt ikke opp smuss. Skråtakvinduer kan rotere 180 grader, slik at de enkelt kan rengjøres. Velg et buet glass til ditt flate tak og smuss vil renne av med regnet.

"Takvinduer vil gjøre rommet for varmt om sommeren"

Er du redd for at huset ditt vil bli for varmt om sommeren hvis du legger til takvinduer? Ikke glem – at å tilføre takvinduer gjør det enkelt å lufte rommet regelmessig og forbedre luftkvaliteten innendørs. Hvis været er et problem, kan du også utstyre takvinduene med utvendige screens eller rulleskodder for varmebeskyttelse, noe som lar deg stenge ute sollyset eller hindre at solstrålene treffer ruten og varmer opp rommet innenfor. Dette betyr at du kan opprettholde et behagelig inneklima året rundt.
«Det er mange gode grunner til å tilføre dagslys og frisk luft fra taket. Det er den beste måten å forbedre komforten innendørs, forvandle rommet, gjøre interiøret levende og slippe til verden utenfor.»

"Du må rengjøre takvinduer hele tiden"

Det sier seg selv at alle typer glass trenger litt vedlikehold. Fordi de fleste takvinduer er montert i skrå vinkel, fester ikke avfall eller smuss seg så lett til glasset og hindrer sikten. Selv vår serie med flate tak kan leveres med en buet glasstopp, som betyr at mindre blader og kvister samler seg på glasset. Den gode nyheten er at når skrå takvinduer må rengjøres, roterer du dem enkelt 180°, som gjør at du kan rengjøre takvinduet innenfra på en sikker måte.

"Takvinduer  innebærer at jeg kan si ‘farvel’ til privatlivet"

Det er klart at du kan bli nervøs for hva naboene kan se når du skal tilføre takvinduer til hjemmet. Med VELUX trenger du ikke bekymre deg! Tilpass takvinduene med et stort utvalg av VELUX gardiner for å hindre innsyn når du trenger det. VELUX har en gardinløsning som passer til ethvert rom, fra blending til lysdemping, slik at du kan tilpasse rommet til dine behov.

Les flere artikler