Hvilke gardiner passer til hjemmet ditt?

Innendørs byhagearbeid under et VELUX takvindu, med frodig grøntområde rundt.
Gardiner gjør takvinduene mer fleksible og gir deg kontroll over belysningen og varmen i et rom. Å finne de riktige løsningene til hjemmet er viktig. VELUX gjør det enkelt med et stort utvalg av gardiner som passer perfekt til VELUX takvinduer, i både skrå og flate tak. De er raske og enkle å montere, er bygget for å vare og leveres i et utvalg av stiler, stoffer og farger. Så uansett om det er lysdempende plisségardiner som tilfører stil til stua eller blendingsrullegardiner som gjør soverommet til et sovemekka, har vi gardinene som passer for deg.
Kort oppsummert
  • Blendingsrullegardiner kan være de beste rullegardinene til soverommet hvis du vil ha en mørklagt og uforstyrret søvn.
  • Lysdempende rullegardin eller plisségardiner kan være de beste gardinene til stua hvis du ønsker enkel lyskontroll. Persienner på badet sørger for lysdemping og begrenser innsyn, i tillegg til et fuktmotstandig materiale.
  • Velg måten du styrer gardiner, screens og rulleskodder etter ditt behov, inkludert smarthusløsninger som virker ved et tastetrykk.

De beste gardinene til soverommet

Ingenting sier ‘på tide med en hvil’ som et deilig og mørkt soverom. Blendingsrullegardiner gjør det enkelt. Et utmerket alternativ er VELUX blendingsrullegardin  som stenger ute alt lys, både dag og natt. Det er tilgjengelig i et utvalg av både klassiske og moteriktige farger og mønstre, inkludert Kids collection med inspirerende og morsomme design til barnerommet. Denne gardinen er tilgjengelig med manuell, elektrisk eller solcelledrevet drift med en trådløs veggbryter.

Hvis soverommet også er et hjemmekontor, kan du vurdere Duo blendingsrullegardin: En plisségardin og blendingsrullegardin i ett. Du bare hever eller senker gripelisten for å dempe lyset eller stenge det helt ute.

Den beste typen gardiner til stua

Moderne stuer er hjertet i huset – der alt skjer. Her kan du spise, arbeide, trene, ta en hvil eller slappe av: Stua klarer det meste, og noen ganger alt på en gang! Dette krever fleksible gardiner til takvinduet, slik at du enkelt kan justere lyset og skape den atmosfæren du ønsker gjennom hele dagen.

VELUX lysdempende rullegardin sørger både for begrenset innsyn og lysdemping, som passer perfekt for en travel stue. Hvis ettermiddagssola skinner på TV-en eller forstyrrer lesingen, kan du justere gardinen på en blunk. Den finnes i et stort utvalg av både moteriktige og klassiske farger, inkludert Colour by You-kolleksjonen, hvor du kan tilpasse fargen til innredningen.

Lysdempende plisségardin er også et sofistikert valg med mengder av farger og mønstre som gir stil til rommet. Den manuelle versjonen har et fleksibelt design som lar deg plassere gardinen hvor som helst på vinduet.

Begge disse gardinene er tilgjengelige med manuell, elektrisk og solcelledrevet betjening.

Isoler og mørklegg med mørkleggende plisségardiner

Hvis du vil ha en enda mer hyggelig stue eller soverom, er VELUX mørkleggende plisségardin et smart valg for takvinduer. Det er laget med dobbelt lag mørkleggende stoff i polyester med en innebygget bikakestruktur i aluminium som forbedrer isolasjonen med opptil 25 %. Den er tilgjengelig med manuell, solcelledrevet eller elektrisk drevet betjening.

De beste gardinene til kjøkken og bad

Kjøkken og bad de fuktigste rommene i huset. Du trenger derfor gardiner til takvinduet som fungerer bra! Med all dampen fra matlaging og dusjing, er VELUX persienne det perfekte valget. Dette er fordi den er laget av fuktmotstandig aluminium og er enkel å rengjøre.

I motsetning til tradisjonelle persienner, trenger du ikke tenke på snorene. Du må bare flytte gripelisten eller vippe lamellene for å justere mengde og vinkel på lyset som strømmer inn. Så uansett om det er et lyst og travelt kjøkken, eller et privat og fredelig bad, kan du skape atmosfæren du vil ha med en enkel justering. Hvis takvinduet er vanskelig å nå opp til, er tilbehør som betjeningsstang tilgjengelig.

Hold utøyet ute med VELUX insektnett

Det er så deilig å åpne vinduene en varm sommerdag og nye den friske lufta, med mindre insektene inviterer seg selv på besøk! VELUX insektnett er den perfekte løsningen hvis du vil holde ute uønskede gjester. Nettet er laget av slitesterkt, gjennomsiktig og 100 % insektsmotstandig materiale. Skjermen er enkel å montere og å drive, og kan kombineres med alle VELUX innvendige gardiner og utvendig varmebeskyttelsesprodukter. Nettet rulles sammen i toppkassen når den ikke er i bruk.

Hvilken type drift kan du velge mellom?

Hvis du lett kan nå frem til takvinduet, fungerer alle VELUX manuelt betjente gardiner godt fordi de er enkle å justere slik at lysnivåene kan endres gjennom dagen. Hvis takvinduet er utenfor rekkevidde, anbefales en gardin som er solcelledrevet eller elektrisk betjent

Gjør gardinene smartere med VELUX ACTIVE

Hvis du velger et solcelledrevet eller elektrisk gardin, kan du ta trinnet videre ved å bruke VELUX ACTIVE, en smarthusløsning som hjelper deg med å gjøre inneklimaet mer behagelig og sunt. Du kan stille gardinene og vinduene inn på åpent om morgenen og til og med lukke innvendig og utvendig solskjerming på avstand basert på værmeldingen!

Smarte gardiner som er stilfulle og enkle å montere

Når du har valgt gardinet som passer til takvinduet, er monteringen lett som en plett. Fordi gardinene er laget for VELUX takvinduer, er det ingen måling, trimming eller skjæring. Du klikker bare på kassetten med gardinen i de forhåndsmonterte brakettene og monterer sideskinnene, så er du klar. For å gjøre det enda bedre leveres alle VELUX innvendig og utvendig solskjerming med 5 års garanti.

Ingenting sier ‘på tide med en hvil’ som et deilig, mørklagt soverom, og en blendingsrullegardin gjør det enkelt.

Les flere artikler

Mor med barn ved badekar under et VELUX takvindu i et lyst baderom.
De beste smarthusløsningene for et sunnere hjem
Verden har omfavnet smarthusløsninger, fra Wi-Fi-lyspærer til dørklokkekameraer. Men visste du at smarthusteknologi også kan gjøre hjemmet ditt sunnere?
Les hele artikkelen
Loftstue med naturlig lys fra VELUX takvinduer, trebjelker og koselig innredning.
Solskjerming for takvinduer: Velg den riktige
Ulikt vær gir ulike utfordringer. Men til syvende og sist påvirker alle værtyper hvordan du opplever hjemmet. Husk på de vakre sommerdagene, som ikke er så vakre når du koker innendørs. Uansett om det er varmt, regner, snør eller hagler, har VELUX en mengde alternativer som hjelper deg med å takle det skiftende været.
Les hele artikkelen
Sjarmerende loftshjemmekontor med VELUX takvindu og vintage dekor.
Myter om takvinduer
Ikke la myter om takvinduer stoppe deg fra å få et hjem badet i naturlig dagslys. Det er ingen god grunn til å ikke få dagslys og frisk luft til å strømme inn i huset fra taket. Det er den beste måten å forbedre innekomforten, forvandle rommet, gjøre interiøret levende og forene inne- og utemiljø.
Les hele artikkelen
Koselig hjemmekontor på loftet med naturlig lys fra VELUX takvinduer og inneplanter.
Slik gjør du hjemmet ditt mer energieffektivt
Vi bruker opptil 90 % av tiden vår innendørs. Vi hører mye om utendørs forurensning og økte CO2-nivåer, men hva med luftkvaliteten i boligen? Kvaliteten på inneluften har mye å si for helsen vår. Vi puster i gjennomsnitt inn rundt 10 000 liter luft per dag – mesteparten hjemme. Det er mye luft! Takvinduer kan etter vår mening tilføre enhver bolig et estetisk element i tillegg til mengder av naturlig lys. Attpåtil er de med på å skape et sunnere inneklima.
Les hele artikkelen
Moderne enebolig med VELUX takvinduer og mørke fliser, omgitt av grøntområder.
Alt du trenger å vite om takvinduer
Mer dagslys fra taket kan dramatisk endre utseendet og følelsen i rommet. I motsetning til hva folk flest tror, kan nesten alle rom dra nytte av takvinduer. Bli kvitt vanlige misforståelser om takvinduer og tilfør dagslysmagi til huset.
Les hele artikkelen