Takvinduer eller fasadevinduer? Dette er forskjellen

Koselig stue med VELUX takvindu, trepanel i taket og moderne møbler.
Hvis du skal renovere eller pusse opp hjemme, vurderer du sannsynligvis også hvilken type vinduer du ønsker deg. Dette er ikke bare en stor avgjørelse, den er også vanskelig. Bare tenk på den positive innvirkningen naturlig dagslys har på velvære: Det gir mening at dette er en viktig avgjørelse. Til syvende og sist står det mellom fasade- og takvinduer. Det kan godt være at du vil ha begge, men takvinduer gir deg noen fordeler som fasadevinduer ikke klarer.
Kort oppsummert
  • Takvinduer kontra fasadevinduer er et viktig valg å ta når du skal renovere. Takvinduer gir deg dobbelt så mye lys som fasadevinduer.
  • Fordelene med takvinduer er at de gir deg mer naturlig lys og utmerket ventilasjon.
  • Det er mulig å kombinere takvinduer og fasadevinduer på flere måter: Åpne rommet med vår 3i1 takvindusløsning eller benytt takvinduer med fasadeelement for å få vertikale vinduer rett under takvinduene.

Fordi sola beveger seg over himmelen i løpet av dagen, er det ganske logisk at fasadevinduer bare kan slippe inn direkte sollys i rommet på enkelte tidspunkt. Takvinduer er derimot plassert for å få mest mulig ut av rommets eksponering for lys. Du bør derfor vurdere begge alternativene for et rom som skal fylles med lys hele dagen.

Opplev fordelene med takvinduer

Montering av takvinduer kan virke som et stort prosjekt, men det vil føre til et resultat du garantert vil være glad for i årene som kommer. Her er noen av fordelene ved å slippe inn naturlig lys gjennom taket.

Få inn mer dagslys gjennom bruk av takvinduer

Et takvindu kan gi deg opptil dobbelt så mye lys som et fasadevindu i samme størrelse, mens vinduer for flate tak kan gi opptil tre ganger så mye lysinnslipp. Takvinduer vil med andre ord slippe lyset lengre inn i hjemmet ditt og utgjøre en merkbar forskjell i rommet.

Skap et sunnere miljø

En renovering eller oppussing av hjemmet er en utmerket mulighet til å skape et sunt innemiljø. Takvinduer hjelper deg å skape et godt inneklima ved å slippe inn frisk luft, samt at naturlig lys vil påvirke både hjernen og kroppen på en positiv måte.​

Gi hjemmet et friskt pust med takvinduer

Det er en stor oppgave å endre utsiden av huset ditt. En oppgradering med takvinduer kan derfor være en fordel når du allerede renoverer. Ved å legge til takvinduer vil du forandre miljøet i hjemmet betydelig og nyte det i årene som kommer.

Få en vindusløsning som passer til dine behov

Når du skal velge nye vinduer, er det aller viktigste å finne en perfekt balanse som passer til dine behov. Ettersom takvinduer har en rekke fordeler, kan du vurdere å kombinere fasade- og takvinduer for å få enda mer lys.

Slik kombinerer du fasadevinduer og takvinduer

Du får mest ut av utsikten og spredningen av dagslys ved å kombinere fasade- og takvinduer. Slik gjør du det:

  • Hvis du har et flatt tak, vil en kombinasjon av fasadevinduer og vinduer for flate tak slippe inn enda mer dagslys. Løsninger fra VELUX for vinduer for flate tak lyser opp hjemmet umiddelbart.
  • Få så mye du kan ut av rommet ved å kombinere fasadevinduer med en 3i1 takvindusløsning. 3i1 takvinduet vil forvandle favorittrommene dine med vakkert dagslys.
  • Sett et unikt særpreg på huset ved å kombinere VELUX takvinduer og fasadevinduer. VELUX takvindu med fasadeelement er designet for nettopp denne kombinasjonen – å montere et fasadevindu rett under et VELUX standard takvindu.
Et takvindu gir deg opptil dobbelt så mye lys som et fasadevindu i samme størrelse, mens vinduer for flate tak kan gi deg opptil tre ganger så mye lys.

Les flere artikler

Alt du trenger å vite om takvinduer
Mer dagslys fra taket kan dramatisk endre utseendet og følelsen i rommet. I motsetning til hva folk flest tror, kan nesten alle rom dra nytte av takvinduer. Bli kvitt vanlige misforståelser om takvinduer og tilfør dagslysmagi til huset.
Les hele artikkelen
Montering av takvinduer: Slik finner du riktig løsning
Takvinduer kan være akkurat det som skal til for å gjøre rommet eller tilbygget lysere. Selv om takvinduer kan gi ethvert rom en forvandling til det bedre – og gi en lang rekke fordeler – er der et par ting du må tenke over før du går løs med sleggen. Vi har her samlet alt du trenger å vite før du monterer takvinduer.
Les hele artikkelen
Slik gjør du hjemmet ditt mer energieffektivt
Vi bruker opptil 90 % av tiden vår innendørs. Vi hører mye om utendørs forurensning og økte CO2-nivåer, men hva med luftkvaliteten i boligen? Kvaliteten på inneluften har mye å si for helsen vår. Vi puster i gjennomsnitt inn rundt 10 000 liter luft per dag – mesteparten hjemme. Det er mye luft! Takvinduer kan etter vår mening tilføre enhver bolig et estetisk element i tillegg til mengder av naturlig lys. Attpåtil er de med på å skape et sunnere inneklima.
Les hele artikkelen
Holder du på med en renovering hjemme? Les vår veiledning for hvordan du skaffer en profesjonell montør
Vurderer du en renovering i hjemmet og er bekymret for hvordan du finner de riktige profesjonelle montørene til å gjennomføre prosjektet? Du kan trenge en enkelt montør eller et helt team, avhengig av omfanget for prosjektet. Det viktigste er å finne en pålitelig profesjonell montør som kan hjelpe deg med å få drømmehjemmet.
Les hele artikkelen
Alt du trenger å vite om vinduer for flate tak
Bor du i et hus med et flatt tak? Er du på utkikk etter lysere rom? Da kan vinduer for flate tak være noe for deg. Vinduer for flate tak tilfører mer lys i hjemmet og skaper vakre, lysfylte rom.
Les hele artikkelen