De beste smarthusløsningene for et sunnere hjem

Mor med barn ved badekar under et VELUX takvindu i et lyst baderom.

Verden har omfavnet smarthusløsninger, fra Wi-Fi-lyspærer til dørklokkekameraer. Men visste du at smarthusteknologi også kan gjøre hjemmet ditt sunnere?

Intelligente smarthusløsninger kan hjelpe deg med å kontrollere dagslysløsninger, regulere temperaturen i rommet og sørge for at huset er godt ventilert, som bidrar til et sunnere inneklima.

I denne artikkelen ser vi på viktigheten av et sunnere inneklima og tre av de beste smarthusløsningene.

Kort oppsummert
  • Smarthusløsninger kan hjelpe deg med å ventilere hjemmet, regulere temperaturen og opprettholde et sunt innemiljø.
  • AirBird® er en smarthusløsning som konsekvent måler CO2-nivåer, temperatur og fuktighet. Den piper og lyser svakt når du må gjøre noe for å forbedre luftkvaliteten.
  • VELUX Active with NETATMO kombinerer NETATMO-enheten for å måle luftkvalitet og lydnivå hjemme med VELUX Active, en smarttelefonapp som kobles til elektrisk drevne og solcelledrevne takvinduer. Denne smarthusløsningen kan forbedre luftkvalitet, lyskontroll, temperatur og mer, enkelt og raskt fra telefonen.

Hva er et sunnere inneklima?

Du vet sikkert hvordan det føles med et usunt inneklima. Tykk og tett luft. Mørke og trekkfulle rom. Ubehagelige lukter. Rom som er for varme eller for kalde.

Dårlig luftkvalitet innendørs og dårlig ventilerte rom kan føre til negative helseeffekter, inkludert hodepine, utmattelse, konsentrasjonsvansker og økt risiko for astma, allergier og åndedrettsproblemer. Tørr luft kan irritere hud og øyne og for mye fukt skaper mugg og sopp, som kan føre til allergiske reaksjoner samt irritasjon i øyne, nese og hals.

Som en motsetning føles et sunt inneklima godt, uansett om du arbeider eller slapper av. Viktige komponenter inkluderer:

Mengder av dagslys

Mennesker trenger dagslys! Det gir deg bedre humør og hjelper deg med å  skape riktig søvnrytme. Nok dagslys forbindes med mer energi, mindre belastning på øyne og økt immunforsvar mot sykdommer og infeksjoner.

Frisk luft og god ventilasjon

God ventilasjon og mengder av frisk luft hjelper deg med å kontrollere fukt, redusere allergener og forhindre hodepine og utmattethet. Frisk luft hjelper oss også med å bli mer oppmerksom og tilkoblet verden rundt oss.

Hvorfor er det så viktig med et sunt inneklima?

Forskning viser at vi tilbringer 90 % av tiden innendørs. For mange av oss er ikke hjemmene våre bare der vi sover, spiser og slapper av. De er også et sted hvor vi arbeider eller studerer. Fordi vi tilbringer så mye tid i disse rommene, må de være sunne for at vi kan være glade, sunne og produktive.

De beste smarthusløsningene for et sunnere hjem

Noen ganger er vi ikke klar over at inneklimaet er under det som er optimalt til vi merker de negative effektene som konsentrasjonsvansker eller hodepine. Smarthusløsninger gjør at du kan være sikker på å opprettholde et sunt inneklima hjemme, uansett vær eller tidspunkt. Her er noen av de beste.

AirBird®

For mange år siden ble gule kanarifugler tatt med ned i kullgruvene for å varsle gruvearbeidere om giftige gasslekkasjer. Dette ble inspirasjonen for AirBird®, en smarthusløsning for luftkvaliteten innendørs som ble utviklet i samarbeid med VELUX Group, Leapcraft og GXN. Den måler CO2, temperatur og fuktighet med noen minutters mellomrom. Når karbondioksidnivåene er for høye, lager AirBird® en pipelyd og blinker svakt for å indikere at det er på tide å forbedre luftkvaliteten ved, for eksempel, å åpne vinduene for å slippe inn frisk luft. Den lager en annen lyd når luftkvalitetsnivået er tilbake til normalen.

AirBird® er batteridrevet og klar til bruk rett fra esken. Den har et elegant, japansk orgigami-design, og er like’ stilfull som den er smart!

Les mer om AirBird® på getairbird.com.

VELUX ACTIVE

Se for deg at du våkner opp til naturlig lys i stedet for en alarmklokke eller at du kommer hjem til et vakkert og luftig rom etter en lang dag på jobb. Dette er bare noen av måtene VELUX ACTIVE inneklimakontroll kan hjelpe deg med å få hjemmet til å bli mer komfortabelt.

VELUX ACTIVE er et system for innklimakontroll som er enkelt å installere. Den kobler VELUX solcelledrevne- eller elektrisk drevne vinduer, gardiner, screens og rulleskodder med en brukervennlig smarttelefonapp, slik at du kan kontrollere inneklimaet hjemme uansett hvor du er. Smartsensoren overvåker temperatur, fuktighet og CO2-nivåer og styrer automatisk de tilhørende produktene når nivåene enten er for høye eller for lave, fra åpning av vinduer på varme dager til lukking når regnet kommer.

Du kan manuelt styre de tilhørende produktene via appen og lage tilpassede planer. Smart høyttalerintegrering leveres som standard, slik at du kan lukke gardinene for en liten lur med et “Hei, Siri!”

Lær mer om VELUX ACTIVE inneklimakontroll

NETATMO smart overvåking av luftkvalitet innendørs

Smartenheten for hjemmet som måler luftkvalitet, lydnivå, fuktighet og temperatur, og sender deretter varsler til smartenheten om potensielle problemer. Den gir deg også forslag om hvordan du løser dem. Uansett om du vil holde et øye med CO2-nivåer for å unngå hodepine, optimalisere lydnivå for en god natts søvn eller får riktig fuktighetsnivå for å hjelpe et astmatisk barn, vil monitoren fortelle deg hvilke justeringer du må foreta deg.

NETATMOs smarte overvåking av luftkvalitet innendørs har et glatt sylindrisk design som ser kult ut i alle hjem.

Lær mer om denne smarthusløsningen på netatmo.com.

Netatmo Smart Indoor Air Quality Monitor

Få et sundt indeklima med Netatmo smart indoor air quality monitor. Denne intelligente enhed til hjemmet måler luftkvaliteten, støjniveauet, luftfugtigheden og temperaturen og sender underretninger om potentielle problemer til din telefon. Den giver dig også forslag til, hvordan du kan løse problemerne. Din monitor hjælper dig med at lave de ønskede justeringer – uanset om du vil holde øje med CO2-niveauet for at undgå hovedpine, optimere støjniveauet for at få en god nats søvn eller skabe den rigtige luftfugtighed.

Netatmo smart indoor air quality monitor har et elegant cylindrisk design, så den ser flot ud i ethvert hjem.

Få flere oplysninger om denne smart home-enhed på https://www.netatmo.com/el-gr/aircare/homecoach

Vigtigt at huske

1. Smart home-enheder kan hjælpe dig med at ventilere dit hjem, regulere temperaturen og skabe et sundt indeklima.

2. AirBird® er en smart home-enhed, der løbende måler CO2-niveauet, temperaturen og luftfugtigheden. Den pipper og blinker blødt, når der skal gøres noget for at forbedre luftkvaliteten.

3. VELUX Active overvåger løbende temperatur, luftfugtighed og CO2-niveau i dit hjem og åbner eller lukker dine fjernbetjente ovenlysvinduer, gardiner og solafskærmning for at skabe et sundere indeklima i boligen.

Smarthusløsninger kan hjelpe deg med å kontrollere dagslysløsninger, regulere temperaturen i rommet og sørge for at huset er godt ventilert, som bidrar til et sunnere inneklima.

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Kilder

https://getairbird.com

https://www.netatmo.com/el-gr/aircare/homecoach

Les flere artikler

Montering av VELUX takvindu
Skal du montere et takvindu? Her er 8 trinn som får deg i gang
Takvinduer er en flott måte å fornye rommet med naturlig lys. Ved å slippe inn mer lys i rommet, kan du forvandle ubrukte loft og mørke områder til vakre og ubrukte rom. Det er en myte at det er vanskelig og dyrt å montere takvinduer som en del av renoveringsprosjektet. La oss ta for oss hvordan montering av takvindu foregår.
Les hele artikkelen
Koselig loftsbarneseng med VELUX takvinduer, hvit sprinkelseng, gyngestol og plante.
Skap en mer energieffektiv bolig
Før du går i gang med å bygge eller renovere, bør du sjekke energieffektiviteten i boligen din. Når du investerer i energieffektive produkter som takvinduer, sparer du både energi og penger på lang sikt.
Les hele artikkelen
Arbeider installerer et VELUX takvindu på et tak med takstein, forbedrer hjemmebelysningen.
Holder du på med en renovering hjemme? Les vår veiledning for hvordan du skaffer en profesjonell montør
Vurderer du en renovering i hjemmet og er bekymret for hvordan du finner de riktige profesjonelle montørene til å gjennomføre prosjektet? Du kan trenge en enkelt montør eller et helt team, avhengig av omfanget for prosjektet. Det viktigste er å finne en pålitelig profesjonell montør som kan hjelpe deg med å få drømmehjemmet.
Les hele artikkelen
Koselig stue med VELUX takvindu, trepanel i taket og moderne møbler.
Takvinduer eller fasadevinduer? Dette er forskjellen
Hvis du skal renovere eller pusse opp hjemme, vurderer du sannsynligvis også hvilken type vinduer du ønsker deg. Dette er ikke bare en stor avgjørelse, den er også vanskelig. Bare tenk på den positive innvirkningen naturlig dagslys har på velvære: Det gir mening at dette er en viktig avgjørelse. Til syvende og sist står det mellom fasade- og takvinduer. Det kan godt være at du vil ha begge, men takvinduer gir deg noen fordeler som fasadevinduer ikke har.
Les hele artikkelen
Moderne enebolig med VELUX takvinduer og mørke fliser, omgitt av grøntområder.
Alt du trenger å vite om takvinduer
Mer dagslys fra taket kan dramatisk endre utseendet og følelsen i rommet. I motsetning til hva folk flest tror, kan nesten alle rom dra nytte av takvinduer. Bli kvitt vanlige misforståelser om takvinduer og tilfør dagslysmagi til huset.
Les hele artikkelen