Fordelene med å bo under et flatt tak

Family cooking in the green painted kitchen
Boliger med flate tak gir fordeler i form av blant annet et moderne, geometrisk design, enkelt vedlikehold og lavere arbeidskostnader. Et annet stort pluss er at du kan utnytte hver eneste kvadratmeter nøyaktig slik du selv vil. Hus med flatt tak har røtter i funkisstilen fra 1920-tallet, og har i senere år fått et comeback. Visste du at vinduer for flate tak slipper inn tre ganger så mye lys som fasadevinduer?

Gjør dagslyset til en naturlig del av hjemmet

Bor du i et hus med flatt tak? Mange tror at takvinduer kun egner seg for loftsrom og skråtak, men det er helt feil!

Det finnes mange løsninger som er designet spesifikt for flate tak. Vurder montering av vinduer for flate tak for å slippe inn lys overalt i boligen.

Få maksimalt ut av et flatt tak ved hjelp av overlys

Vinduer for flate tak lar lyset strømme inn direkte ovenfra, og påvirkes derfor ikke av hvor solen befinner seg på himmelen, hvilken himmelretning boligen vender mot, trær eller andre bygninger. Lyset er rett over deg.

Få tre ganger mer dagslys med takvinduer 

Vinduer for flate tak kan slippe inn opptil tre ganger så mye dagslys som fasadevinduer. Det økte innfallet av naturlig dagslys vil dessuten skape større variasjon i lysstyrken, og på den måten gjøre rommet mer innbydende.

Kort oppsummert
  • Hvis du har et flatt tak, kan overlys hjelpe deg å få inn mer dagslys.
  • Typiske fordeler med vinduer for flate tak er at de gir mer dagslys og bedre ventilasjon.
  • Vinduer for flate tak fås med ulike typer finish samt manuell- eller fjernbetjening. Finishen gir vinduene et stilriktig utseende, enten du velger plant eller buet glass.

Fordeler med å montere overlys i et flatt tak

Slipp inn lys på de riktige stedene

La dagslyset fylle tilbygget eller gi stuen nytt liv. Få inn lys der det trengs mest, og se de mørke hjørnene bli forvandlet til nye foretrukne oppholdssteder.

Nyt dagslyset enda lenger

Er du lei av mørke? Takvinduer sørger for at du får inn maksimalt med dagslys hver dag. Vi kan ikke endre solens bane, men vi kan tilby takvinduer som lar deg beholde lyset litt lenger enn med fasadevinduer.

Utnytt skorsteinseffekten

Skorsteinseffekten får varm luft til å stige oppover, mens kald luft blir værende på bakkenivå. Luften føles dermed svalere og friskere, og luftfuktigheten faller. Hvis boligen din har de riktige åpningene, kan du dra nytte av skorsteinseffekten. Takket være plasseringen på taket vil vinduene sette luften i bevegelse i tråd med arkimedesloven. Enkelt sagt: Du får naturlig ventilasjon.

«Visste du at vinduer for flate tak slipper inn tre ganger så mye lys som fasadevinduer?»

Finn VELUX vinduer for flate tak som passer til din bolig

I sortimentet vårt av produkter til flate tak kan du være sikker på å finne noe som passer perfekt til din bolig og dine behov.

Type åpning

  • Fjernbetjening: Åpningsbar versjon leveres som elektrisk eller solcelledrevet. Den åpningsbare karmen gir frisk luft med bare et tastetrykk. Den leveres med forhåndsmontert regnsensor og er kompatibel med VELUX App Control.
  • Fast: Velg fast vindusdel til steder der det ikke trengs ventilasjon – uten at det går på bekostning av dagslyset.

Estetisk utvendig overflate

  • Overlys med buet glass: Det unike designet med glass-til-kant sørger for uhindret utsikt. Det buede glasset gjør at regnet renner av overflaten – også når vinduet monteres på et tak helt uten helling. Det er ikke uten grunn at dette vinduet omtales som en revolusjon innenfor takvindusdesign!
  • Plant glass: Et overlys med plant glass maksimerer mengden dagslys som slippes inn. Den unike utformingen hvor rammen flukter med karmen, gir mer dagslys og et flott utseende inne – også med en gardin montert. Løsningen gir topp energieffektivitet og lydisolering.

Les flere artikler