Kostnadene for å montere flere vinduer i et rom - hvordan du budsjetterer for oppgradering av dagslys

Mer dagslys ovenfra er en effektiv måte å forvandle boligen. Likevel mener mange at det er både tidskrevende og dyrt å montere takvinduer. Vi er her for å fortelle deg at det ikke stemmer.​


Det er ikke så dyrt og komplisert å montere takvinduer som du kanskje tror. Du trenger bare god planlegging og budsjettering. Her er alt du trenger å vite om kostnadene for å tilføye flere takvinduer og hvordan du budsjetterer dette boligprosjektet.
Kort oppsummert
  • Når du budsjetterer dagslysoppgraderingen, burde du ta hensyn til type, størrelse og antall takvinduer du vil ha, samt valg mellom manuell, elektrisk eller solcelledreven betjening.
  • Takvinduer kan bidra til lavere strømregning. Et VELUX takvindu med tre lags glass gir deg den beste varmeeffektiviteten, en optimal energieffektivitet og innekomfort.
  • Glassarealet på alle vinduene burde være minst 10 % av gulvarealet, slik at du sikrer at rommene har nok dagslys.

Prisen for å bytte takvindu

Budsjettering er et utmerket sted å begynne hvis du vil tilføye takvinduer og oppgradere dagslyset i boligen. Et budsjett er beroligende og gir deg en god start.

Dette må du ta hensyn til:

Hva som må inkluderes i budsjettet for montering av takvindu

Prisen for bytte av takvindu avhenger av forskjellige faktorer. Det er et par ting du burde ta hensyn til når du budsjetterer dagslysoppgraderingen:

  • Typen takvindu og ramme du vil ha, og valg av glass
  • Størrelsen på takvinduet, samt hvor mange vinduer du vil montere
  • Hvilket tak du har og tilgang til taket, hva slags utstyr trenger du for å jobbe på taket?
  • Hvor mye driftskomfort foretrekker du, burde takvinduet ha manuell, elektrisk eller solcelledreven betjening?
  • Ditt valg av innvendig finish (maling, utforing, gipsing)

VELUX takvinduer vil forvandle boligen

Slipp mest mulig dagslys inn i boligen ved å tilføye takvinduer. Takvinduer er en glimrende måte å slippe inn mer dagslys og sikre et sunt inneklima.

Du kan også spare på energikostnader ved å montere et takvindu. For eksempel, et VELUX takvindu med 3-lags glass gir deg den beste varmeeffektiviteten, en optimal energieffektivitet og innekomfort.

Oppdag løsninger for alle VELUX takvinduer 

 

Hvorfor det er et utmerket valg å tilføye takvinduer

Glassarealet på alle vinduene burde være minst 10 % av gulvarealet, slik at du sikrer at rommene har nok dagslys.

Takvinduer slipper inn maksimalt med dagslys i boligen og gir opptil to ganger så mye lys som fasadevinduer. Det er vinn-vinn spør du oss!

Oppdag de forskjellige løsningene våre  for å finne et takvindu som passer ditt behov og budsjett.

Takvinduer er ikke så dyrt og komplisert som du kanskje tror. Det handler bare om god planlegging og budsjettering.

Les flere artikler

Pust nytt liv inn i boligen med en utskiftning av takvindu
Mange mener at utskiftning av et takvindu betyr å oppgradere takvinduene til en nyere modell i samme størrelse. Men takvinduer er ikke lenger bare en funksjonell del av boligen, de er nå også en estetisk nødvendighet. Det er et stort utvalg av nye modeller og alternativer å sjekke ut hvis du har et renoveringsprosjekt. Du kan puste nytt liv inn i rommet ved å oppgradere takvinduene til en annen type takvindu.
Les hele artikkelen
Montering av takvinduer: Slik finner du riktig løsning
Takvinduer kan være akkurat det som skal til for å gjøre rommet eller tilbygget lysere. Selv om takvinduer kan gi ethvert rom en forvandling til det bedre – og gi en lang rekke fordeler – er der et par ting du må tenke over før du går løs med sleggen. Vi har her samlet alt du trenger å vite før du monterer takvinduer.
Les hele artikkelen
Få alle fordelene av dagslys med en utskiftning av takvindu
Er det tid for å skifte ut takvinduene? Utskiftning er ikke det eneste valget, du kan også oppgradere dem! Oppgradering av takvinduene er en flott måte å tilføre mer dagslys og nyte alle fordelene. Her er alt du trenger å vite om hvorfor og når du burde skifte ut takvinduene.
Les hele artikkelen
Spar energi med smarthusløsninger
Fremtiden er allerede her. Vi har teknologi som skaper mer effektive og sunnere hjem, og VELUX takvinduer er en del av det. Smarthusløsninger​ er kommet for å bli, og vi kan optimalisere boforholdene med integrert teknologi. Smarttelefoner gjør det mulig å overvåke og kontrollere enhetene hjemme, som gir deg flere helsefordeler. Ingenting skjer av seg selv - så start med å tilkoble ett apparat til et annet.
Les hele artikkelen
Solskjerming for takvinduer: Velg den riktige
Ulikt vær gir ulike utfordringer. Men til syvende og sist påvirker alle værtyper hvordan du opplever hjemmet. Husk på de vakre sommerdagene, som ikke er så vakre når du koker innendørs. Uansett om det er varmt, regner, snør eller hagler, har VELUX en mengde alternativer som hjelper deg med å takle det skiftende været.
Les hele artikkelen