Alt du trenger å vite om vinduer for flate tak

Bor du i et hus med et flatt tak? Er du på utkikk etter lysere rom? Da kan vinduer for flate tak være noe for deg. Vinduer for flate tak tilfører mer lys i hjemmet og skaper vakre, lysfylte rom. Det er en rekke alternativer tilgjengelig på markedet. Vet du hvordan du finner vinduene som passer for deg? Hvis ikke kan vi lede deg gjennom det du må tenke på før du velger de riktige vinduene til det flate taket.
Kort oppsummert
  • Når det gjelder flate tak, må du likevel tenke på tavinkelen - det avgjør om du skal ha plant eller buet glass som overelement.
  • Flattaksløsninger belyser mer av rommet og leveres som overlys med plant eller buet glass, akrylkuppel eller lystunnel.
  • Tilbehør som innvendig og utvendig solskjerming og smarthusløsninger som VELUX App Control kan forbedre bruken av dine vinduer for flate tak.

Velg riktig vindu til det flate taket ditt

Det er mange fordeler med å bo under et flatt tak. En av fordelene er muligheten for montering av vinduer for flate tak. Vinduer for flate tak gir deg opptil tre ganger så mye dagslys som fasadevinduer i samme størrelse og lyser opp større del av rommet. Her er alt du trenger å vite om å velge riktig vinduer for flate tak til hjemmet ditt.

1. Takvinkel

Takvinduer er en effektiv måte å tilføre mengder av naturlig lys fra taket. Dagslys får et rom til å virke større, fremhever rommet og kan også brukes som et designelement. Når du velger de riktige takvinduene for flatt tak, må du tenke på takvinkelen.

  • Vanlig flatt tak: Et flatt tak er som regel ikke helt flatt! Hvis takvinkelen er mellom 0-15°, anbefaler vi VELUX overlys med buet glass. De leveres som faste eller fjernbetjent åpningsbare og den unike utformingen hvor rammen flukter med karmen, gir mer dagslys og et flott utseende inne – også med en gardin montert.

2. Løsninger

Forskjellige behov krever ulike typer løsninger for flatt tak. VELUX har et stort utvalg av muligheter som lyser opp mer av rommet:

  • Overlys med buet glass: Dette revolusjonerende vindusdesignet har en unik buet glasstopp som gjør at regnvann raskt renner vekk – selv på 0° takvinkler. Du får maksimalt med dagslys og ser vakkert ut fra innsiden.
  • Overlys med plant glass: Et overlys i verdensklasse med et skandinavisk design som tilfører mengder av dagslys og trekker naturen inn i rommet.
  • Akrylkuppel for flate tak: En moderne og økonomisk løsning med 2-lags lav energiglass, perfekt for kontorer, klinikker, verksteder og hjem.

3. Tilbehør

Dra mest nytte av vinduer for flate tak med ulike tilbehør.

Velg solcelledrevne eller elektrisk betjente takvinduer for plasseringer du ikke når frem til. Den fjernbetjente, åpningsbare rammen sørger for frisk luft med et trykk på den medfølgende veggbryteren – perfekt til kjøkken og bad. Kombiner med VELUX App Control for å gjøre den så brukervennlig som mulig. Takket være appen kan du åpne vinduet for å slippe ut fuktigheten – selv når du ikke er hjemme.

Legg til lysdempende plisségardiner for dekorasjon, å hindre innsyn eller lysdemping, eller varmebeskyttende rulleskodde  for maksimal komfort på varme sommerdager.

Vinduer for flate tak lyser opp mer av hjemmet og skaper vakre lysfylte rom.

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Les flere artikler

De beste smarthusløsningene for et sunnere hjem
Verden har omfavnet smarthusløsninger, fra Wi-Fi-lyspærer til dørklokkekameraer. Men visste du at smarthusteknologi også kan gjøre hjemmet ditt sunnere?
Les hele artikkelen
Kjøkkeninspirasjon: Få et fantastisk kjøkken med naturlig lys
Har det hendt seg at du har sett et fantastisk kjøkken på Instagram og tenkt: «Hvordan kan jeg få det samme?». Hvis du har planer om å renovere kjøkkenet og vil at det skal bli noe helt spesielt, er det lett å la seg rive med av tanken om at det hele handler om splitter nye hvitevarer, sofistikerte kjøkkenskap eller en enorm kjøkkenøy. Hvis du imidlertid ønsker et kjøkkendesign som virkelig gjør inntrykk, oppnår du størst visuell effekt ved å slippe inn naturlig lys gjennom takvinduer.
Les hele artikkelen
Skap en mer energieffektiv bolig
Før du går i gang med å bygge eller renovere, bør du sjekke energieffektiviteten i boligen din. Når du investerer i energieffektive produkter som takvinduer, sparer du både energi og penger på lang sikt.
Les hele artikkelen
Alt du trenger å vite om takvinduer
Mer dagslys fra taket kan dramatisk endre utseendet og følelsen i rommet. I motsetning til hva folk flest tror, kan nesten alle rom dra nytte av takvinduer. Bli kvitt vanlige misforståelser om takvinduer og tilfør dagslysmagi til huset.
Les hele artikkelen
Holder du på med en renovering hjemme? Les vår veiledning for hvordan du skaffer en profesjonell montør
Vurderer du en renovering i hjemmet og er bekymret for hvordan du finner de riktige profesjonelle montørene til å gjennomføre prosjektet? Du kan trenge en enkelt montør eller et helt team, avhengig av omfanget for prosjektet. Det viktigste er å finne en pålitelig profesjonell montør som kan hjelpe deg med å få drømmehjemmet.
Les hele artikkelen