Alt du trenger å vite om vinduer for flate tak

Lightfilled livingroom with VELUX flat roof windows
Bor du i et hus med et flatt tak? Er du på utkikk etter lysere rom? Da kan vinduer for flate tak være noe for deg. Vinduer for flate tak tilfører mer lys i hjemmet og skaper vakre, lysfylte rom. Det er en rekke alternativer tilgjengelig på markedet. Vet du hvordan du finner vinduene som passer for deg? Hvis ikke kan vi lede deg gjennom det du må tenke på før du velger de riktige vinduene til det flate taket.

Velg riktig vindu til det flate taket ditt

Det er mange fordeler med å bo under et flatt tak. En av fordelene er muligheten for montering av vinduer for flate tak. Vinduer for flate tak gir deg opptil tre ganger så mye dagslys som fasadevinduer i samme størrelse og lyser opp større del av rommet. Her er alt du trenger å vite om å velge riktig vinduer for flate tak til hjemmet ditt.
Kort oppsummert
  • Når det gjelder flate tak, må du likevel tenke på tavinkelen - det avgjør om du skal ha plant eller buet glass som overelement.
  • Flattaksløsninger belyser mer av rommet og leveres som overlys med plant eller buet glass, akrylkuppel eller lystunnel.
  • Tilbehør som innvendig og utvendig solskjerming og smarthusløsninger som VELUX App Control kan forbedre bruken av dine vinduer for flate tak.

1. Takvinkel

Takvinduer er en effektiv måte å tilføre mengder av naturlig lys fra taket. Dagslys får et rom til å virke større, fremhever rommet og kan også brukes som et designelement. Når du velger de riktige takvinduene for flatt tak, må du tenke på takvinkelen.

  • Vanlig flatt tak: Et flatt tak er som regel ikke helt flatt! Hvis takvinkelen er mellom 0-15°, anbefaler vi VELUX overlys med buet glass. De leveres som faste eller fjernbetjent åpningsbare og den unike utformingen hvor rammen flukter med karmen, gir mer dagslys og et flott utseende inne – også med en gardin montert.
«Vinduer for flate tak lyser opp mer av hjemmet og skaper vakre lysfylte rom. »

2. Løsninger

Forskjellige behov krever ulike typer løsninger for flatt tak. VELUX har et stort utvalg av muligheter som lyser opp mer av rommet:

  • Overlys med buet glass: Dette revolusjonerende vindusdesignet har en unik buet glasstopp som gjør at regnvann raskt renner vekk – selv på 0° takvinkler. Du får maksimalt med dagslys og ser vakkert ut fra innsiden.
  • Overlys med plant glass: Et overlys i verdensklasse med et skandinavisk design som tilfører mengder av dagslys og trekker naturen inn i rommet.
  • Akrylkuppel for flate tak: En moderne og økonomisk løsning med 2-lags lav energiglass, perfekt for kontorer, klinikker, verksteder og hjem.

3. Tilbehør

Dra mest nytte av vinduer for flate tak med ulike tilbehør.

Velg solcelledrevne eller elektrisk betjente takvinduer for plasseringer du ikke når frem til. Den fjernbetjente, åpningsbare rammen sørger for frisk luft med et trykk på den medfølgende veggbryteren – perfekt til kjøkken og bad. Kombiner med VELUX App Control for å gjøre den så brukervennlig som mulig. Takket være appen kan du åpne vinduet for å slippe ut fuktigheten – selv når du ikke er hjemme.

Legg til lysdempende plisségardiner for dekorasjon, å hindre innsyn eller lysdemping, eller varmebeskyttende rulleskodde  for maksimal komfort på varme sommerdager.

Les flere artikler