Solskjerming for takvinduer: Velg den riktige

A living room area with two roof windows with blinds and shutters that are covering sunlight.
Ulikt vær gir ulike utfordringer. Men til syvende og sist påvirker alle værtyper hvordan du opplever hjemmet. Husk på de vakre sommerdagene, som ikke er så vakre når du koker innendørs. Uansett om det er varmt, regner, snør eller hagler, har VELUX en mengde alternativer som hjelper deg med å takle det skiftende været.

Klargjør takvinduene for alle værtyper

Hvis du ser etter takvinduer med beskyttelse mot hagl, storm, lave temperaturer, UV-stråler – eller enhver værtype – har vi det du trenger. Med VELUX er svaret like enkelt som det er nyttig: glass! Uansett hva du trenger, kan vindusglassene fra VELUX forbedre dine opplevelser i hjemmet.

Forbedre overlysene med glass

Hold huset rolig og hyggelig med lydisolerte glass. Isoler med termisk glass med lav U-verdi for å beskytte mot kulde, varme og stormfullt vær. VELUX glassløsninger gir deg kontroll over innemiljøet.

Når er det på tide å oppgradere glasset?

Det er alltid en god ide å ligge i forkant, ikke i etterkant. Hvis minst ett av følgende stemmer for deg, må du vurdere å oppgradere vindusglasset:

  • Du vil kunne kontrollere varmen i bestemte rom gjennom hele året.
  • Du vil redusere varmegevinsten i rom som soverom, kjøkken eller arbeidsrom.
  • Du vil ha uforstyrret søvn uten å bli vekket av regn som trommer på vinduet.
  • Du vil beskytte interiøret mot falming fra solas skadende UV-stråler.

Hvis du svarte ‘ja’ på ett av punktene over, må du tenke på VELUX takvinduer med ‘overlegent’ glass.

Klargjør takvinduene for solfylte dager

Mange kjøper takvinduer, men glemmer å tenke på innvendig og utvendig solskjerming; Ikke gå i samme fella! Gardiner gir en utmerket designmulighet i hjemmet  og er et must på varme, solfylte dager.

Slik bruker du gardiner til å dekke vinduene om sommeren

Med VELUX kan du velge mellom mange ulike typer gardiner, fra blendingsrullegardiner, lysdempende rullegardiner, screens og mange flere. Alle hjelper deg til å kontrollere hvor mye dagslys (eller varme) det er i hvert rom.

Når du skal velge gardiner er det viktig å tenke på hvilke utfordringer du vil de skal løse og hvilke rom de skal være i:

Hjemmekontor eller stue: Legg til lysdempende plisségardiner  for å dempe og filtrere lys, og screens for varmebeskyttelse for å holde på konsentrasjonen på varme, solfylte dager.

Barnerom: Legg til blendingsrullegardiner  med barnemotiver, varmebeskyttende screens og et insektnett for å skape det perfekte grunnlaget for en god natts søvn.

Kjøkken: Legg til fuktmotstandig persienne  til kjøkkenet, som passer for fuktige miljøer og lar deg justere både retning og lysintensitet. For ytterligere komfort kan du legge til utvendig, varmebeskyttende screen for å hindre solstrålene i å varme opp kjøkkenet.

Soverom: Legg til mørkleggende plisségardiner, varmebeskyttende screens, og et insektnett for å skape de ultimate soveomgivelsene.

Baderom: Monter fuktmotstandige persienner  for enkel rengjøring og en stressfri måte å hindre innsyn på når du trenger det.

For å gjøre dem komplett, kombinerer du VELUX solcelledrevne og elektrisk drevne takvinduer og gardiner med  VELUX ACTIVE with NETATMO.

Se hele utvalget av gardiner, screens og rulleskodder

Uansett om du vil dempe belysningen, stenge ute dagslyset, eller regulere innetemperaturen, tilbyr vår samling av innvendig og utvendig solskjerming den perfekte løsningen til rommet ditt.