Solskjerming for takvinduer: Velg den riktige

Ulikt vær gir ulike utfordringer. Men til syvende og sist påvirker alle værtyper hvordan du opplever hjemmet. Husk på de vakre sommerdagene, som ikke er så vakre når du koker innendørs. Uansett om det er varmt, regner, snør eller hagler, har VELUX en mengde alternativer som hjelper deg med å takle det skiftende været.
Kort oppsummert
  • Glass kan beskytte takvinduene fra alle typer vær.
  • Oppdater glasset hvis du vil begrense regnstøy på vinduene, kontrollere varmen eller beskytte interiøret mot UV-stråler.
  • Vurder utvalget av innvendig og utvendig solskjerming til takvinduene. De gir deg dagslyskontroll på hjemmekontoret eller på barnerommet’ og alle andre rom.

Klargjør takvinduene for alle værtyper

Hvis du ser etter takvinduer med beskyttelse mot hagl, storm, lave temperaturer, UV-stråler – eller enhver værtype – har vi det du trenger. Med VELUX er svaret like enkelt som det er nyttig: glass! Uansett hva du trenger, kan vindusglassene fra VELUX forbedre dine opplevelser i hjemmet.

Forbedre overlysene med glass

Hold huset rolig og hyggelig med lydisolerte glass. Isoler med termisk glass med lav U-verdi for å beskytte mot kulde, varme og stormfullt vær. VELUX glassløsninger gir deg kontroll over innemiljøet.

Når er det på tide å oppgradere glasset?

Det er alltid en god ide å ligge i forkant, ikke i etterkant. Hvis minst ett av følgende stemmer for deg, må du vurdere å oppgradere vindusglasset:

  • Du vil kunne kontrollere varmen i bestemte rom gjennom hele året.
  • Du vil redusere varmegevinsten i rom som soverom, kjøkken eller arbeidsrom.
  • Du vil ha uforstyrret søvn uten å bli vekket av regn som trommer på vinduet.
  • Du vil beskytte interiøret mot falming fra solas skadende UV-stråler.

Hvis du svarte ‘ja’ på ett av punktene over, må du tenke på VELUX takvinduer med ‘overlegent’ glass.

Klargjør takvinduene for solfylte dager

Mange kjøper takvinduer, men glemmer å tenke på innvendig og utvendig solskjerming; Ikke gå i samme fella! Gardiner gir en utmerket designmulighet i hjemmet  og er et must på varme, solfylte dager.

Slik bruker du gardiner til å dekke vinduene om sommeren

Med VELUX kan du velge mellom mange ulike typer gardiner, fra blendingsrullegardiner, lysdempende rullegardiner, screens og mange flere. Alle hjelper deg til å kontrollere hvor mye dagslys (eller varme) det er i hvert rom.

Når du skal velge gardiner er det viktig å tenke på hvilke utfordringer du vil de skal løse og hvilke rom de skal være i:

Hjemmekontor eller stue: Legg til lysdempende plisségardiner  for å dempe og filtrere lys, og screens for varmebeskyttelse for å holde på konsentrasjonen på varme, solfylte dager.

Barnerom: Legg til blendingsrullegardiner  med barnemotiver, varmebeskyttende screens og et insektnett for å skape det perfekte grunnlaget for en god natts søvn.

Kjøkken: Legg til fuktmotstandig persienne  til kjøkkenet, som passer for fuktige miljøer og lar deg justere både retning og lysintensitet. For ytterligere komfort kan du legge til utvendig, varmebeskyttende screen for å hindre solstrålene i å varme opp kjøkkenet.

Soverom: Legg til mørkleggende plisségardiner, varmebeskyttende screens, og et insektnett for å skape de ultimate soveomgivelsene.

Baderom: Monter fuktmotstandige persienner  for enkel rengjøring og en stressfri måte å hindre innsyn på når du trenger det.

For å gjøre dem komplett, kombinerer du VELUX solcelledrevne og elektrisk drevne takvinduer og gardiner med  VELUX ACTIVE with NETATMO.

Se hele utvalget av gardiner, screens og rulleskodder

Uansett om du vil dempe belysningen, stenge ute dagslyset, eller regulere innetemperaturen, tilbyr vår samling av innvendig og utvendig solskjerming den perfekte løsningen til rommet ditt.

Uansett om det er varmt, regner, snør eller hagler, har VELUX et stort utvalg som hjelper deg med å takle alle værforhold.

Les flere artikler

Finn de perfekte gardinene til takvinduene
Mange kjøper takvinduer men glemmer gardiner. Gardinene gir en utmerket designmulighet i hjemmet. Montering av gardiner er en av de enkleste og mest effektive måtene å tilføre personlighet til hjemmet. La oss dykke ned i en verden av VELUX gardiner og se hvordan du kan skape et design som passer for deg!
Les hele artikkelen
Skap en mer energieffektiv bolig
Før du går i gang med å bygge eller renovere, bør du sjekke energieffektiviteten i boligen din. Når du investerer i energieffektive produkter som takvinduer, sparer du både energi og penger på lang sikt.
Les hele artikkelen
Alt du trenger å vite om vinduer for flate tak
Bor du i et hus med et flatt tak? Er du på utkikk etter lysere rom? Da kan vinduer for flate tak være noe for deg. Vinduer for flate tak tilfører mer lys i hjemmet og skaper vakre, lysfylte rom.
Les hele artikkelen
De beste smarthusløsningene for et sunnere hjem
Verden har omfavnet smarthusløsninger, fra Wi-Fi-lyspærer til dørklokkekameraer. Men visste du at smarthusteknologi også kan gjøre hjemmet ditt sunnere?
Les hele artikkelen
Alt du trenger å vite om takvinduer
Mer dagslys fra taket kan dramatisk endre utseendet og følelsen i rommet. I motsetning til hva folk flest tror, kan nesten alle rom dra nytte av takvinduer. Bli kvitt vanlige misforståelser om takvinduer og tilfør dagslysmagi til huset.
Les hele artikkelen