Hjemmekontorløsninger som gjør deg mer produktiv

Home office with great lightning from VELUX roof windows
Vi har tilpasset våre arbeidsmetoder etter pandemien. Tidligere var det et stort skille mellom jobben og privatlivet. Deretter taklet mange av oss en ny realitet ved å sette opp en midlertidig arbeidsstasjon hjemme. Nå er det vanlig med hjemmekontor. Sørg for å lage smarte hjemmekontorløsninger etter hvordan du liker å jobbe. Spesielt dersom du er en av dem som har omfavnet hjemmekontor som det nye arbeidslivet.

Design kombinert med smarte hjemmekontorløsninger

Det er mange ting å ta i betraktning når du designer hjemmekontoret. Veksler du mellom hjemmekontor og jobblokaler, eller trenger du et hjemmekontor på heltid? Hva er budsjettet? Det er viktig å svare på disse spørsmålene, slik at du skaper kontormiljøet som er riktig for deg. Arbeid i et lite optimalt miljø, kan påvirke produktivitet og velvære, som igjen forårsaker mangel på effektivitet og stress. Dårlig belysning kan redusere energi, senke moral, og bli en påkjenning på øynene eller gi deg hodepine.

Kort oppsummert
  • Dagslys og god ventilasjon er viktig for et produktivt hjemmekontor.
  • Hvis du er på et budsjett, kan du se etter bruktgjenstander eller prøve å renovere møbler.
  • Hvis du er klar for en stor renovering av hjemmekontoret, burde du inkludere takvinduer for et sunnere arbeidsmiljø.

Husk god belysning

God belysning er avgjørende for å gjøre et hjemmekontor mer effektiv og produktiv. Med en skrivebordsjobb, tilbringer du mye tid fremfor en skjerm som kan forårsake anstrengte øyne, hodepine og andre små helseproblemer. Du har kanskje også opplevd at du føler deg mindre produktiv eller mer distrahert når du jobber hjemmefra. En medvirkende faktor kan være mangel på dagslys. Prøv å tilføre mer dagslys i arbeidsrommet, som kan være så enkelt som å flytte skrivebordet nærmere et vindu.

"Nå som hybridarbeid er vanlig, er det viktig å skape et hjemmekontor som er sunt og komfortabelt."

Frisk luft beroliger sinnet

Frisk luft er et av de viktigste tingene for å gi kroppen og sinnet en energisk følelse i løpet av dagen. Sørg for at du designer hjemmekontoret i et rom med utmerket ventilasjon. Hvis det ikke er mulig, kan du vurdere å bygge om hjemmekontoret med et ekstra takvindu.

Integrer et takvindu med hjemmekontoret, slik at du får god tilførsel av frisk luft og dagslys.

Skap et produktivt hjemmekontor

Et takvindu kan skape et produktivt arbeidsmiljø i hjemmekontoret ved å tilføre dagslys og gi utmerket ventilasjon. Sollyset vil forbedre effektiviteten. Derimot, burde du ikke la deg bli blindet av dagslyset. Vurder lysdempende gardiner eller screens for å bevare lyset men unngå gjenskinnet. Et par andre ting som kan øke velværet i hjemmekontoret, er et godt skrivebord og en god stol.

Bruk egnet materiale

Et godt hjemmekontor er viktig, uansett om du nylig begynte med hjemmekontor eller har jobbet lenge hjemmefra. Hvis du ikke har et stort budsjett, kan du se etter brukte møbler eller prøv deg på renovering av møbler. Hvis du har et større budsjett eller tiden og ferdighetene til å lage noe, kan du renovere hjemmekontoret og inkludere et takvindu for å få en sunnere atmosfære i arbeidsrommet.

Les flere artikler