Skal du montere et takvindu? Her er 8 trinn som får deg i gang

An installer making measurements on the roof.
Takvinduer er en flott måte å fornye rommet med naturlig lys. Ved å slippe inn mer lys i rommet, kan du forvandle ubrukte loft og mørke områder til vakre og ubrukte rom. Det er en myte at det er vanskelig og dyrt å montere takvinduer som en del av renoveringsprosjektet. La oss ta for oss hvordan montering av takvindu foregår.

Montering av takvindu er enklere enn du tror

Kompliserte monteringer, ulykker og kostbare prosesser er noen av de normale problemene som forbindes med montering av takvinduer. Men det trenger ikke være vanskelig eller tidkrevende. Det handler om å kjenne prosessen og velge riktig person til jobben.

Å forstå prosessen vil gi deg ro i sinnet

Boligeiere som aldri har gjennomført takrelaterte prosjekter bekymrer seg ofte for å montere takvinduer. Problemene kan ofte løses ved å forstå monteringsprosessen. Dette hjelper deg også hvis det er du som styrer prosjektprosessen.

Fra et VELUX perspektiv er det enklere å montere takvinduer enn du tror. Men monteringen krever utmerket ekspertise.

Kort oppsummert
  • Montering av et takvindu er enklere enn du tror, du må bare forstå prosessen.
  • Trinnene for montering av et takvindu er enkle. Det første du må gjøre er å velge riktig sted til et vindu og avslutte med å lukke hullet rundt vinduet med egnede materialer. Se hele sjekklisten i artikkelen.
  • Den beste måten er å få en profesjonell, spesielt en VELUX sertifisert montør, til å montere takvinduet for å få det gjort ordentlig.

De 8 trinnene i monteringen av et takvindu

Det er 8 hovedtrinn i monteringen av et takvindu:

Trinn 1: Bestem riktig sted, og sikre bæring og utveksling ved behov.

Trinn 2: Ta bort takstein eller plater (hvis huset har det)

Trinn 3: Sjekk målene på takvinduet

Trinn 4: Skjær et hull i taket tilsvarende målene til takvinduet og legg til 50-60 mm på bredden. Dette gir plass til BDX isolasjonskrave, som sikrer enklere innbygging og minimerer kuldebroer.

Trinn 5: Monter karmen (sjekk isolasjon og riktig montering for å unngå lekkasje, osv.). Montørene fester karmen til det nye takvinduet for å montere taklekter og inndekningssett og samtidig feste takmaterialene rundt inndekningen.

Trinn 6: Montere vindusrammen

Trinn 7: Juster innsiden og sørg for at den er festet og lukket av. Den innvendige dampsperrekraven og utforingen tilføres for å forbedre isolasjon og hindre fukt fra å trenge gjennom åpningen rundt takvinduet

Trinn 8: Rengjør og mal. Gipsarbeid eller listing utføres for å lukke det innvendige hullet rundt takvinduet, dersom utforingen ikke benyttes eller dekker dette.

Det et det. Etter dette trenger du bare å nyte dagslyset som strømmer inn i huset.

«Montering av takvinduer trenger ikke være vanskelig eller tidkrevende. Det handler ofte om å kjenne prosessen og velge den riktige personen til jobben. »

La en profesjonell montør forvandle hjemmet ditt

Montering av et VELUX takvindu er ett enkelt oppussingsprosjekt. Hvis du bor hjemme under renoveringen, må du forvente forstyrrelser under monteringsprosessen. Hvor lang tid det tar avhenger av hvor mange vinduer som skal monteres, og hvor mye forarbeid som kreves. Men resultatet er definitivt verdt det!

Velg riktig montør

Å velge riktig montør vil gi deg ro i sinnet. En profesjonell montør kan hjelpe deg med å unngå alle potensielle feil ved montering av et takvindu.

Her er et tips: Gå for en VELUX sertifisert montør. De gjennomgår spesiell opplæring i montering av VELUX produkter og har all den nyeste informasjonen om produktene våre.

Les flere artikler