Få bedre lys på hjemmekontoret med dagslys

Woman sitting at her home office desk with light from VELUX roof windows
Hjemmekontor har blitt en del av hverdagslivet for mange av oss, etter pandemien. Selv om du liker en hybrid arbeidsituasjon, veksle mellom kontoret og boligen, er det viktig at du skaper et hyggelig og avslappende rom å jobbe i når du er hjemme. Den beste måten å oppnå dette på er å tilføre rikelig med dagslys i arbeidsrommet.

3 grunner til hvorfor du burde designe hjemmekontoret med dagslys

Er du mindre produktiv når du jobber hjemmefra? Kanskje du ikke får i deg nok dagslys. God belysning er viktig for alle hjemmekontor. Dagslys gir mange fordeler og er en kilde til nødvendige næringsstoffer. Dagslys gjør deg mer våken og kan forbedre produktiviteten.

Bord- og taklamper og taklys er kjempeflott, men ingenting er bedre enn dagslys.

Dagslys øker produktiviteten

Dagslys har mange fordeler, den viktigste er at det øker produktiviteten. Studier har vist at jo mer arbeid vi gjør i dagslys, desto høyere energinivåer har vi i motsetning til kunstig belysning. Eksponering for dagslys er derfor nødvendig for å stimulere kreativitet.

Det er mange helsefordeler tilknyttet dagslys. Faktisk viser en studie at 30 minutter med sollys om dagen, hjelper oss å takle stress og angst bedre. En generell økning av velvære vil øke konsentrasjonsevnen og fokuset.

Kort oppsummert
  • Øk produktiviteten på hjemmekontoret ved å designe rommet med hensyn til dagslys. Dette øker ventilasjon og reduserer påkjenning for øynene.
  • Det er mange vinduer å velge blant for hjemmekontoret. Solcelledrevne og elektriske takvinduer, 3i1 takvinduer, og takaltan kan tilføre mer lys i arbeidsrommet.
  • Intelligente smarthusløsninger som VELUX Active with NETATMO lar deg opprettholde et sunt inneklima på hjemmekontoret, takket være en sensor tilkoblet smarttelefonen.

Hjernen din vil sette pris på all den friske luften

God ventilasjon er viktig for å opprettholde et sunt inneklima. Frisk luft har mange fordeler, f.eks. gjør det oss gladere, styrker immunforsvaret, og hjelper hjernen med å fungere bedre.

Med bedre belysning kan du unngå anstrengte øyne

Kunstig belysning er vanligvis tonet blått eller gult, mens dagslys gir oss et rent, hvitt lys med færre skygger. Dagslys hjelper oss å se tydelig uten ekstra påkjenning for øynene. Alle med erfaring vet at kunstig belysning fra dataskjermer er en stor påkjenning for øynene. Anstrengte øyne er ofte forbundet med CVS (Computer Vision Syndrome), som kan skape ubehag.

«Bord- og taklamper og taklys er kjempeflott, men ingenting er bedre enn dagslys.»

Velg riktig vindu til hjemmekontoret

VELUX solcelledrevne og elektrisk betjente takvinduer

VELUX elektriske og solcelledrevne produkter kan enkelt betjenes med en trådløs veggbryter, inkludert en regnsensor som automatisk lukker takvinduet når det regner. Oppgrader til VELUX ACTIVE with NETATMO for å betjene vinduene fra telefonen og regulere inneklimaet automatisk (inkludert temperatur og CO2-nivåer) med smart inneklimasensor.

Maksimer lyset i arbeidsrommet med et 3i1 vindu

Et 3i1 vindu vil maksimere lyset på hjemmekontoret. Det tilbyr tre ganger så mye dagslys enn hva et enkeltstående takvindu kan, det vil fullstendig forvandle arbeidsrommet til et lyst, innbydende rom som fremmer produktivitet og konsentrasjon.

VELUX takaltan – ta en pause på altanen

Gå ut på din egen altan. Ta en kaffepause og pust inn frisk luft med VELUX takaltan. Kom nærmere naturen og skap et unikt hjemmekontor, arbeid hjemmefra vil aldri bli som før.

VELUX innvendig og utvendig solskjerming

Legg til gardiner som tilbyr fleksibel belysning og begrenser innsyn. Velg mellom 16 farger og forskjellige nivåer av transparens. Elektrisk eller solcelledrevet innvendig og utvendig solskjerming anbefales for takvinduer utenfor rekkevidde, for ultimat bekvemmelighet.

VELUX ACTIVE with NETATMO – styr kontorvinduene dine ved hjelp av appen vår

VELUX ACTIVE with NETATMO er vår intelligente inneklimakontroll for automatisk justering av VELUX solcelledrevne eller elektrisk betjente takvinduer, gardiner, screens og rulleskodder. Alt du trenger er smarttelefonen. VELUX ACTIVE overvåker temperaturen, luftfuktigheten og CO2-nivåene for å sikre at rommet ventileres jevnlig.

Les flere artikler