Få bedre lys på hjemmekontoret med dagslys

Hjemmekontor på loftet med VELUX-vindu, trepult, planter og koselig sitteområde.
Hjemmekontor har blitt en del av hverdagslivet for mange av oss, etter pandemien. Selv om du liker en hybrid arbeidsituasjon, veksle mellom kontoret og boligen, er det viktig at du skaper et hyggelig og avslappende rom å jobbe i når du er hjemme. Den beste måten å oppnå dette på er å tilføre rikelig med dagslys i arbeidsrommet.
Kort oppsummert
  • Øk produktiviteten på hjemmekontoret ved å designe rommet med hensyn til dagslys. Dette øker ventilasjon og reduserer påkjenning for øynene.
  • Det er mange vinduer å velge blant for hjemmekontoret. Solcelledrevne og elektriske takvinduer, 3i1 takvinduer, og takaltan kan tilføre mer lys i arbeidsrommet.
  • Intelligente smarthusløsninger som VELUX Active with NETATMO lar deg opprettholde et sunt inneklima på hjemmekontoret, takket være en sensor tilkoblet smarttelefonen.

3 grunner til hvorfor du burde designe hjemmekontoret med dagslys

Er du mindre produktiv når du jobber hjemmefra? Kanskje du ikke får i deg nok dagslys. God belysning er viktig for alle hjemmekontor. Dagslys gir mange fordeler og er en kilde til nødvendige næringsstoffer. Dagslys gjør deg mer våken og kan forbedre produktiviteten.

Bord- og taklamper og taklys er kjempeflott, men ingenting er bedre enn dagslys.

Dagslys øker produktiviteten

Dagslys har mange fordeler, den viktigste er at det øker produktiviteten. Studier har vist at jo mer arbeid vi gjør i dagslys, desto høyere energinivåer har vi i motsetning til kunstig belysning. Eksponering for dagslys er derfor nødvendig for å stimulere kreativitet.

Det er mange helsefordeler tilknyttet dagslys. Faktisk viser en studie at 30 minutter med sollys om dagen, hjelper oss å takle stress og angst bedre. En generell økning av velvære vil øke konsentrasjonsevnen og fokuset.

Hjernen din vil sette pris på all den friske luften

God ventilasjon er viktig for å opprettholde et sunt inneklima. Frisk luft har mange fordeler, f.eks. gjør det oss gladere, styrker immunforsvaret, og hjelper hjernen med å fungere bedre.

Med bedre belysning kan du unngå anstrengte øyne

Kunstig belysning er vanligvis tonet blått eller gult, mens dagslys gir oss et rent, hvitt lys med færre skygger. Dagslys hjelper oss å se tydelig uten ekstra påkjenning for øynene. Alle med erfaring vet at kunstig belysning fra dataskjermer er en stor påkjenning for øynene. Anstrengte øyne er ofte forbundet med CVS (Computer Vision Syndrome), som kan skape ubehag.

Velg riktig vindu til hjemmekontoret

VELUX solcelledrevne og elektrisk betjente takvinduer

VELUX elektriske og solcelledrevne produkter kan enkelt betjenes med en trådløs veggbryter, inkludert en regnsensor som automatisk lukker takvinduet når det regner. Oppgrader til VELUX ACTIVE with NETATMO for å betjene vinduene fra telefonen og regulere inneklimaet automatisk (inkludert temperatur og CO2-nivåer) med smart inneklimasensor.

Maksimer lyset i arbeidsrommet med et 3i1 vindu

Et 3i1 vindu vil maksimere lyset på hjemmekontoret. Det tilbyr tre ganger så mye dagslys enn hva et enkeltstående takvindu kan, det vil fullstendig forvandle arbeidsrommet til et lyst, innbydende rom som fremmer produktivitet og konsentrasjon.

VELUX takaltan – ta en pause på altanen

Gå ut på din egen altan. Ta en kaffepause og pust inn frisk luft med VELUX takaltan. Kom nærmere naturen og skap et unikt hjemmekontor, arbeid hjemmefra vil aldri bli som før.

VELUX innvendig og utvendig solskjerming

Legg til gardiner som tilbyr fleksibel belysning og begrenser innsyn. Velg mellom 16 farger og forskjellige nivåer av transparens. Elektrisk eller solcelledrevet innvendig og utvendig solskjerming anbefales for takvinduer utenfor rekkevidde, for ultimat bekvemmelighet.

«Bord- og taklamper og taklys er kjempeflott, men ingenting er bedre enn dagslys.»

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Les flere artikler

Få inspirasjon til hjemmekontoret - øk produktiviteten
Bruken av hjemmekontor har økt kraftig verden rundt etter pandemien. Hjemmekontor er den nye normalen. Et fredelig rom er viktig hvis du jobber hjemmefra. Du kan til og med øke produktiviteten, hvis du gjør det riktig.
Les hele artikkelen
Hjemmekontorløsninger som gjør deg mer produktiv
Vi har tilpasset våre arbeidsmetoder etter pandemien. Tidligere var det et stort skille mellom jobben og privatlivet. Deretter taklet mange av oss en ny realitet ved å sette opp en midlertidig arbeidsstasjon hjemme. Nå er det vanlig med hjemmekontor. Sørg for å lage smarte hjemmekontorløsninger etter hvordan du liker å jobbe. Spesielt dersom du er en av dem som har omfavnet hjemmekontor som det nye arbeidslivet.
Les hele artikkelen
Har du tenkt å bygge en egen bolig? Oppdag hvordan dagslys kan forvandle drømmeboligen
Har du bestemt deg for å bygge egen bolig? Hvis det er tilfellet, så gratulerer! Det krever hardt arbeid og engasjement å bygge en egen bolig. Her er en liste over råd og inspirasjon for prosessen, så du får en god start. Vi har også gode råd om hvordan du kan få mest mulig dagslys i den nye boligen.
Les hele artikkelen
Inspirasjon til loftstue - 3 designideer
Ser du etter måter å optimalisere loftsrommet på? Da har vi en enkel, men svært effektiv løsning: dagslys! Enten du planlegger en loftsrenovering eller bare vil gi loftsrommet en liten oppfriskning, vil dagslys ha en enorm effekt på hvordan du opplever rommet. Det er dessuten enklere enn du tror å slippe inn mer dagslys. Start forvandlingsprosessen med en gang for å høste fordelene av naturlig lys.
Les hele artikkelen
Spar energi med smarthusløsninger
Fremtiden er allerede her. Vi har teknologi som skaper mer effektive og sunnere hjem, og VELUX takvinduer er en del av det. Smarthusløsninger​ er kommet for å bli, og vi kan optimalisere boforholdene med integrert teknologi. Smarttelefoner gjør det mulig å overvåke og kontrollere enhetene hjemme, som gir deg flere helsefordeler. Ingenting skjer av seg selv - så start med å tilkoble ett apparat til et annet.
Les hele artikkelen