Kjøkkeninspirasjon: Få et fantastisk kjøkken med naturlig lys

Kitchen filled with bright light from VELUX flat roof window
Har det hendt at du har sett et fantastisk kjøkken på Instagram og tenkt: «Hvordan kan jeg få det samme?» På Instagram finner du store mengder med kjøkkeninspirasjon. Hvis du har planer om å renovere kjøkkenet og vil at det skal bli noe helt spesielt, er det lett å la seg rive med av tanken om at det hele handler om splitter nye hvitevarer, sofistikerte kjøkkenskap eller en enorm kjøkkenøy. Hvis du imidlertid ønsker et kjøkkendesign som virkelig gjør inntrykk, oppnår du størst visuell effekt ved å slippe inn naturlig lys gjennom takvinduer.

En god kjøkkenrenovering skal slippe inn masse naturlig lys, slik at du får oppfylt alle ønskene dine og mer til. Ved å montere takvinduer på kjøkkenet kan du bade det i naturlig lys, slik at du får et lyst, innbydende og luftig rom som føles åpent og mer sofistikert. Et kjøkken der man alltid har lyst til å bli sittende litt lenger – enten man spiser frokost med familien eller deler en god flaske vin med venner. La oss se nærmere på hvordan takvinduer kan gi deg det kjøkkenet du alltid har drømt om, ved å slippe inn dagslys og skape en stilfull designestetikk.

Slik tar du kjøkkenrenovering til et nytt nivå med takvinduer

Takvinduer gjør rommet lysere

For å gjøre et slitent, mørkt kjøkken om til et moderne og innbydende rom, må du slippe inn mer naturlig lys. Enten du beholder det eksisterende gulvarealet eller utvider rommet, kan velplasserte takvinduer fylle kjøkkenet med vakkert og mykt, naturlig lys på dagtid. Resultatet er estetisk – også når du ser på den reduserte strømregningen. En annen fordel med takvinduer er at du kan plassere kjøkkenskap der du normalt ville ha hatt fasadevinduer, så dette er en perfekt løsning hvis du har et mindre kjøkken.

Kort oppsummert
  • Takvinduer kan ta kjøkkenrenoveringen til et nytt nivå ved å åpne opp rommet og få det vil å virke større, og lysere.
  • Takvinduer og lyset de slipper inn, kan gjøre en utrolig forskjell på mørke kjøkken – også de med lav takvinkel.
  • I kjøkkeninspirasjonen vår kan du oppleve hvordan takvinduer gir kjøkkenet en umiddelbar forvandling og gjør det mer innbydende og funksjonelt.

Takvinduer på kjøkkenet: Naturlig lys kan gjøre hele forskjellen

Takvinduer kan gi et trist og mørkt kjøkken en totalforvandling – også selv om takvinkelen er lav. Strategisk plasserte takvinduer hjelper deg å få inn daglyset der det trengs, slik at det er godt arbeidslys der du f.eks. lager mat og barna gjør lekser.

«Strategisk plasserte takvinduer hjelper deg å få inn daglyset der det trengs, slik at det er godt arbeidslys der du eksempelvis lager mat og barna gjør lekser.»

Takvinduer utgjør et designpluss

Hvis du leser interiørblader eller ser på oppussingsprogrammer på TV, vil du raskt oppdage at høy takhøyde er noe som går igjen blant designkjøkkenene. Grunnen til at mange velger nettopp dette, er at det skaper romslighet og rene, klare linjer. Legger man så til takvinduer, slippes det i tillegg inn mer dagslys.

Og hvis det ikke er like høyt opp under kjøkkentaket som du skulle ønske, kan du gjøre som Jessica og hennes familie, og oppnå en storslått effekt ved å slippe inn dagslys gjennom taket.

Hele det flate innetaket ble fjernet og gjort om til skråtak med takvinduer. I tillegg ble deler av den midtre bæreveggen over trappen åpnet og forsterket, slik at lyset kom inn til midtpartiet fra to sider. Alt dette ble forsvarlig løst i samarbeid med ingeniør.

– Vi ønsket oss mer lys og luft inn i leiligheten, og opplevde spesielt stuen som mørk og trang. I tillegg ville vi ha mulighet til å ha mange til bords. Vi blir fort tjue mennesker når vi samles alle sammen. VELUX sitt team bidro med kunnskap, idéer og produkter, og resultatet ble fantastisk! På samme areal har vi fått den åpenheten vi ønsket, takket være takhøyden og alt det deilige lyset.

Les flere artikler