Kjøkkeninspirasjon: Få et fantastisk kjøkken med naturlig lys

Moderne og lys kjøkken med VELUX takvinduer, tre skap, og et spiseområde.
Har det hendt at du har sett et fantastisk kjøkken på Instagram og tenkt: «Hvordan kan jeg få det samme?» På Instagram finner du store mengder med kjøkkeninspirasjon. Hvis du har planer om å renovere kjøkkenet og vil at det skal bli noe helt spesielt, er det lett å la seg rive med av tanken om at det hele handler om splitter nye hvitevarer, sofistikerte kjøkkenskap eller en enorm kjøkkenøy. Hvis du imidlertid ønsker et kjøkkendesign som virkelig gjør inntrykk, oppnår du størst visuell effekt ved å slippe inn naturlig lys gjennom takvinduer. 
Kort oppsummert
  • Takvinduer kan ta kjøkkenrenoveringen til et nytt nivå ved å åpne opp rommet og få det vil å virke større, og lysere.
  • Takvinduer og lyset de slipper inn, kan gjøre en utrolig forskjell på mørke kjøkken – også de med lav takvinkel.
  • I kjøkkeninspirasjonen vår kan du oppleve hvordan takvinduer gir kjøkkenet en umiddelbar forvandling og gjør det mer innbydende og funksjonelt.

En god kjøkkenrenovering skal slippe inn masse naturlig lys, slik at du får oppfylt alle ønskene dine og mer til. Ved å montere takvinduer på kjøkkenet kan du bade det i naturlig lys, slik at du får et lyst, innbydende og luftig rom som føles åpent og mer sofistikert. Et kjøkken der man alltid har lyst til å bli sittende litt lenger – enten man spiser frokost med familien eller deler en god flaske vin med venner. La oss se nærmere på hvordan takvinduer kan gi deg det kjøkkenet du alltid har drømt om, ved å slippe inn dagslys og skape en stilfull designestetikk.

Slik tar du kjøkkenrenovering til et nytt nivå med takvinduer

Takvinduer gjør rommet lysere

For å gjøre et slitent, mørkt kjøkken om til et moderne og innbydende rom, må du slippe inn mer naturlig lys. Enten du beholder det eksisterende gulvarealet eller utvider rommet, kan velplasserte takvinduer fylle kjøkkenet med vakkert og mykt, naturlig lys på dagtid. Resultatet er estetisk – også når du ser på den reduserte strømregningen. En annen fordel med takvinduer er at du kan plassere kjøkkenskap der du normalt ville ha hatt fasadevinduer, så dette er en perfekt løsning hvis du har et mindre kjøkken.

Takvinduer på kjøkkenet: Naturlig lys kan gjøre hele forskjellen

Takvinduer kan gi et trist og mørkt kjøkken en totalforvandling – også selv om takvinkelen er lav. Strategisk plasserte takvinduer hjelper deg å få inn daglyset der det trengs, slik at det er godt arbeidslys der du f.eks. lager mat og barna gjør lekser.

Takvinduer utgjør et designpluss

Hvis du leser interiørblader eller ser på oppussingsprogrammer på TV, vil du raskt oppdage at høy takhøyde er noe som går igjen blant designkjøkkenene. Grunnen til at mange velger nettopp dette, er at det skaper romslighet og rene, klare linjer. Legger man så til takvinduer, slippes det i tillegg inn mer dagslys.

Og hvis det ikke er like høyt opp under kjøkkentaket som du skulle ønske, kan du gjøre som Jessica og hennes familie, og oppnå en storslått effekt ved å slippe inn dagslys gjennom taket.

Hele det flate innetaket ble fjernet og gjort om til skråtak med takvinduer. I tillegg ble deler av den midtre bæreveggen over trappen åpnet og forsterket, slik at lyset kom inn til midtpartiet fra to sider. Alt dette ble forsvarlig løst i samarbeid med ingeniør.

– Vi ønsket oss mer lys og luft inn i leiligheten, og opplevde spesielt stuen som mørk og trang. I tillegg ville vi ha mulighet til å ha mange til bords. Vi blir fort tjue mennesker når vi samles alle sammen. VELUX sitt team bidro med kunnskap, idéer og produkter, og resultatet ble fantastisk! På samme areal har vi fått den åpenheten vi ønsket, takket være takhøyden og alt det deilige lyset.

Strategisk plasserte takvinduer hjelper deg å få inn daglyset der det trengs, slik at det er godt arbeidslys der du eksempelvis lager mat og barna gjør lekser.

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Kilder

Jessica og hennes familie

Les flere artikler

Skal du pusse opp kjøkkenet? Slik blir kjøkkenet hjertet i hjemmet ditt
Skal du pusse opp kjøkkenet og lurer på hvordan du best planlegger arbeidet? Kjøkkenet danner rammen rundt hverdagen. Det er der familien samles etter en lang dag, og der man blir sittende og snakke med venner som stikker innom. Når du skal pusse opp kjøkkenet, trenger du en god plan for å få den forvandlingen det fortjener. Er du usikker på hvor det er lurest å begynne? Slapp av, vi hjelper deg.
Les hele artikkelen
Slipp inn mer naturlig lys på kjøkkenet gjennom VELUX takvinduer
Kjøkkenet er et av de viktigste rommene i hjemmet. Det er her familien samles til måltider og hyggelige samtaler. Mange av hverdagens store og små begivenheter utspiller seg nettopp på kjøkkenet, og det er ofte det travleste rommet i huset. Så hvorfor ikke gi kjøkkenet en velfortjent vitamininnsprøyting? Med VELUX takvinduer ser du kjøkkenet i et helt nytt lys.
Les hele artikkelen
Skal du montere et takvindu? Her er 8 trinn som får deg i gang
Takvinduer er en flott måte å fornye rommet med naturlig lys. Ved å slippe inn mer lys i rommet, kan du forvandle ubrukte loft og mørke områder til vakre og ubrukte rom. Det er en myte at det er vanskelig og dyrt å montere takvinduer som en del av renoveringsprosjektet. La oss ta for oss hvordan montering av takvindu foregår.
Les hele artikkelen
Holder du på med en renovering hjemme? Les vår veiledning for hvordan du skaffer en profesjonell montør
Vurderer du en renovering i hjemmet og er bekymret for hvordan du finner de riktige profesjonelle montørene til å gjennomføre prosjektet? Du kan trenge en enkelt montør eller et helt team, avhengig av omfanget for prosjektet. Det viktigste er å finne en pålitelig profesjonell montør som kan hjelpe deg med å få drømmehjemmet.
Les hele artikkelen
Kjøkkeninspirasjon: Få et fantastisk kjøkken med naturlig lys
Har det hendt seg at du har sett et fantastisk kjøkken på Instagram og tenkt: «Hvordan kan jeg få det samme?». Hvis du har planer om å renovere kjøkkenet og vil at det skal bli noe helt spesielt, er det lett å la seg rive med av tanken om at det hele handler om splitter nye hvitevarer, sofistikerte kjøkkenskap eller en enorm kjøkkenøy. Hvis du imidlertid ønsker et kjøkkendesign som virkelig gjør inntrykk, oppnår du størst visuell effekt ved å slippe inn naturlig lys gjennom takvinduer.
Les hele artikkelen