Slipp inn mer naturlig lys på kjøkkenet gjennom VELUX takvinduer

Moderne kjøkken med VELUX takvinduer og naturlig lys.
Kjøkkenet er et av de viktigste rommene i hjemmet. Det er her familien samles til måltider og hyggelige samtaler. Mange av hverdagens store og små begivenheter utspiller seg nettopp på kjøkkenet, og det er ofte det travleste rommet i huset. Så hvorfor ikke gi kjøkkenet en velfortjent vitamininnsprøyting? Med VELUX takvinduer ser du kjøkkenet i et helt nytt lys.
Kort oppsummert
  • Tre gode grunner til å montere VELUX takvinduer på kjøkkenet: Rommet åpnes opp, luftkvaliteten og ventilasjonen forbedres, og den økte mengden naturlig lys gir en rekke helsefordeler.
  • Finn riktig vindu til rommet ditt. Større rom trenger større vinduer som f.eks. VELUX 3i1 vindu. Enkeltstående midthengslede takvinduer og topphengslede takvinduer er begge ideelle til mindre rom.
  • Smarthusløsninger som App Control, VELUX ACTIVE with NETATMO samt elektriske eller solcelledrevne gardiner, kan gjøre takvinduene dine på kjøkkenet enda mer funksjonelle.

Er tiden moden for å oppgradere kjøkkenet?

Lysinnfallet kan forvandle kjøkkenet ditt fullstendig. Naturlig lys fremhever innredningen, åpner opp rommet og gir bedre luftkvalitet og ventilasjon. Strategisk plasserte takvinduer vil gjøre en enorm forskjell på stort sett alle kjøkken. Forbered deg på at kjøkkenet blir familiens nye foretrukne samlingssted!

Et kjøkken med naturlig lys

Det er mange gode grunner til å slippe inn naturlig lys ovenfra. Naturlig dagslys gir utallige fordeler. Et kjøkken badet i naturlig lys vil være et herlig sted både å oppholde seg og lage mat på.

Tre grunner til å utstyre kjøkkenet med VELUX takvinduer

1. Åpne opp rommet

Lyset som strømmer inn ovenfra, når helt inn i de mørke hjørnene av kjøkkenet og lyser opp hele rommet. Når du slipper inn naturlig lys, fremheves fargene på veggene og alle detaljene i innredningen kommer til sin rett. Kjøkkenet virker ganske enkelt større og mer åpent.

2. Bedre luftkvalitet og ventilasjon

Effektiv ventilasjon er viktig for å sikre god luftkvalitet inne. Frisk luft er kjent for å gi en rekke fordeler – innbefattet sterkere immunforsvar. Med takvinduer kan du øke gjennomstrømningen av frisk luft ved å plassere vinduer på begge sider av rommet.

3. Utallige helsefordeler og bedre innvendig belysning

Naturlig lys gir en rekke helsegevinster som kan skape bedre trivsel både fysisk og mentalt. Sollyset løfter humøret  og stimulerer produktiviteten på naturlig vis.

Finn de riktige takvinduene til kjøkkenet

3i1 for store og mellomstore rom

3i1 takvinduene våre er designet for å gi maksimalt med dagslys og panoramautsikt. Med de tre individuelle rammene i én karm vil 3i1 takvinduet gjøre kjøkkenet om til et lyst og innbydende sted. Vinduene er ideelt egnet til større rom som kjøkken/spisestue med åpen planløsning.

Enkeltstående, midthengslet takvindu for små rom

Strategisk plasserte enkeltstående, midthengslede takvinduer kan gjøre en stor forskjell på et lite kjøkken. Et midthengslet takvindu er enkelt å betjene, også selv om det står møbler eller hvitevarer under.

Topphengslede takvinduer monteres litt høyere oppe, men er enkle å betjene med det praktiske håndtaket nede på rammen. Det topphengslede takvinduet åpnes utover, slik at det ikke stenger for utsikten, og gir en suveren balkongfølelse. Bruk veiledningen vår for å finne det topp- eller midthengslede takvinduet som passer best ut fra dine behov.

Utstyr VELUX takvinduene dine med smarte funksjoner

Gardiner

Legg til gardiner som begrenser innsyn og gir deg mulighet til å justere lysinnfallet. Velg mellom mange farger og tre typer drift. Til solcelledrevne eller elektriske VELUX takvinduer anbefales elektriske eller solcelledrevne gardiner. Da de solcelledrevne gardinene er ledningsfrie, kan de også monteres på manuelle takvinduer.

Varmebeskyttelse

Hold rommet behagelig svalt på varme dager, ved hjelp av effektiv varmebeskyttelse. Varmedempende screen monteres på utsiden av takvinduet og kan redusere varmetilførselen med opptil 77 %, samtidig som det fortsatt slippes inn litt sollys.

Trådløs veggbryter for steder som er utenfor rekkevidde

Takvinduer samt innvendig og utvendig solskjerming som går på strøm eller solenergi, gir topp komfort. Med dette systemet kan du åpne og lukke VELUX produktene dine ved hjelp av en forhåndsparet, trådløs veggbryter. Den innebygde regnsensoren som lukker takvinduene automatisk ved regn, gjør systemet ideelt egnet for takvinduer som er utenfor rekkevidde.

VELUX ACTIVE with NETATMO – styr vinduene dine ved hjelp av en app

VELUX ACTIVE, som er vår automatiserte løsning for intelligent styring av inneklima, gir deg mulighet til å styre fjernbetjente takvinduer samt innvendig og utvendig solskjerming fra VELUX. Den kan brukes fra hvor som helst via smarttelefon. Last ned VELUX ACTIVE appen og bruk sensorene for å skaffe deg umiddelbar oversikt over luftkvaliteten i alle rom der sensoren er plassert. VELUX ACTIVE overvåker temperatur, fuktighet og CO2-nivå, og sikrer at rommet ventileres jevnlig.

Naturlig lys fremhever innredningen, åpner opp rommet og gir bedre luftkvalitet, og ventilasjon.

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Kilder

    humøret
    stimulerer produktiviteten

Les flere artikler

Skal du pusse opp kjøkkenet? Slik blir kjøkkenet hjertet i hjemmet ditt
Skal du pusse opp kjøkkenet og lurer på hvordan du best planlegger arbeidet? Kjøkkenet danner rammen rundt hverdagen. Det er der familien samles etter en lang dag, og der man blir sittende og snakke med venner som stikker innom. Når du skal pusse opp kjøkkenet, trenger du en god plan for å få den forvandlingen det fortjener. Er du usikker på hvor det er lurest å begynne? Slapp av, vi hjelper deg.
Les hele artikkelen
Pust nytt liv inn i boligen med en utskiftning av takvindu
Mange mener at utskiftning av et takvindu betyr å oppgradere takvinduene til en nyere modell i samme størrelse. Men takvinduer er ikke lenger bare en funksjonell del av boligen, de er nå også en estetisk nødvendighet. Det er et stort utvalg av nye modeller og alternativer å sjekke ut hvis du har et renoveringsprosjekt. Du kan puste nytt liv inn i rommet ved å oppgradere takvinduene til en annen type takvindu.
Les hele artikkelen
Kjøkkeninspirasjon: Få et fantastisk kjøkken med naturlig lys
Har det hendt seg at du har sett et fantastisk kjøkken på Instagram og tenkt: «Hvordan kan jeg få det samme?». Hvis du har planer om å renovere kjøkkenet og vil at det skal bli noe helt spesielt, er det lett å la seg rive med av tanken om at det hele handler om splitter nye hvitevarer, sofistikerte kjøkkenskap eller en enorm kjøkkenøy. Hvis du imidlertid ønsker et kjøkkendesign som virkelig gjør inntrykk, oppnår du størst visuell effekt ved å slippe inn naturlig lys gjennom takvinduer.
Les hele artikkelen
De beste smarthusløsningene for et sunnere hjem
Verden har omfavnet smarthusløsninger, fra Wi-Fi-lyspærer til dørklokkekameraer. Men visste du at smarthusteknologi også kan gjøre hjemmet ditt sunnere?
Les hele artikkelen
Alt du trenger å vite om takvinduer
Mer dagslys fra taket kan dramatisk endre utseendet og følelsen i rommet. I motsetning til hva folk flest tror, kan nesten alle rom dra nytte av takvinduer. Bli kvitt vanlige misforståelser om takvinduer og tilfør dagslysmagi til huset.
Les hele artikkelen