Skal du pusse opp kjøkkenet? Slik blir kjøkkenet hjertet i hjemmet ditt

Skal du pusse opp kjøkkenet og lurer på hvordan du best planlegger arbeidet? Kjøkkenet danner rammen rundt hverdagen. Det er der familien samles etter en lang dag, og der man blir sittende og snakke med venner som stikker innom. Når du skal pusse opp kjøkkenet, trenger du en god plan for å få den forvandlingen det fortjener. Er du usikker på hvor det er lurest å begynne? Slapp av, vi hjelper deg.

Få en god start på å pusse opp kjøkkenet

For å få en god start på kjøkkenrenoveringen trenger du å ha klart for deg fasene i prosessen. Før du går i gang med planleggingen, kan du imidlertid gjerne la fantasien få løpe løpsk.

Ta deg tid til å finne inspirasjon på Pinterest og Instagram, få ideer fra kjøkkenet til venner, og lag collager og ønskelister. Neste trinn vil være å sortere ideene og ønskene i ‘må ha’ og ‘kjekt å ha’. Når dette er gjort, er tiden inne for å sette opp et budsjett.

Prioriter ut fra budsjettet når du pusset opp kjøkkenet

Tenk gjennom hva du ønsker, trenger og har råd til, slik at du unngår skuffelser under kjøkkenrenoveringen. Ved å sette opp et budsjett og prioritere deretter slipper du frustrasjon og kostnadssmell.

Sett opp et fornuftig budsjett

Planlegg budsjettet i detalj for å holde tidsskjemaet og unngå ubehagelige overraskelser. Som vi alle vet: ‘tid er penger’. Dette gjelder også ved kjøkkenrenovering. I denne typen prosjekter kan forsinkelser skape enorme ekstrautgifter.

Pass på når du planlegger budsjettet at du får med mest mulig av utgiftene. På den måten kan du unngå å gå tom for penger før prosjektet er ferdig. Hvis du leier håndverkere, kan du planlegge prosjektet sammen med dem og bli enige om et konkret tidsskjema. Dette vil hjelpe deg å holde budsjettet og gi håndverkerne ansvar for å levere sin del av prosjektet til avtalt tid.

Sett opp og følg et tidsskjema for kjøkkenoppussingen

Når du holder på med et så stort prosjekt som kjøkkenrenovering, må du ha et tidsskjema for å unngå at arbeidet trekker ut i det uendelige. Vurder å stykke opp prosjektet i faser, og lag deretter et regneark på datamaskinen. Del det med håndverkerne slik at de kan komme med innspill, og så begge parter vet hva som er forventet.

Planlegg rivningen og gjenoppbyggingen

Husk å planlegge rivningen når du skal renovere kjøkkenet. Rivning er en omfattende oppgave der du må planlegge alt fra hvem som skal utføre arbeidet, til hvordan avfallet skal håndteres.

Neste skritt er å gå i gang med å gjenoppbygge kjøkkenet. Hvis du har revet ut alt, vil prosessen også omfatte montering av dører og vinduer. I tillegg kommer det viktige arbeidet som må gjøres bak veggene, under gulvene og over taket: rørlegging, elektriske arbeider, varme, luft og isolering. Deretter må veggene, gulvene og malearbeidet ferdigstilles, skap og annet fast inventar må monteres og nye hvitevarer må på plass. Når dette er gjort, er det tid for de siste detaljene og finpuss.

Ideer til kjøkkenrenovering – design kjøkkenet ditt med dagslys

Når du planlegger kjøkkenrenoveringen, så husk å løfte blikket og se opp. En av de mest effektive måtene å gi kjøkkenet en totalforvandling på, er å sette inn takvinduer som bader rommet i dagslys!

Når vi prøver å få ideer til hvordan vi kan forbedre kjøkkenet, nøyer vi oss gjerne med å se oss rundt i rommet. Vi ser alle de utdaterte hvitevarene, benkeplatene som ikke står i stil, og mangelen på plass til skap og bord. Hvordan vi kan få inn mer dagslys, går oss hus forbi. Dette vil vi gjøre noe med!

Se kjøkkenrenoveringen i et helt nytt og naturlig lys

Med takvinduer kan du åpne kjøkkenet på en måte som verken lyspærer eller allverdens maling klarer. Når du slipper inn naturlig lys i kjøkkenet, får det ganske enkelt nytt liv.

Takvinduer bader kjøkkenet i et naturlig lys som gjør at det føles større, lysere og mer moderne. Gjennom tilførselen av dagslys fremstår hjemmet i et helt nytt lys og virker mer innbydende.

Tre grunner til at takvinduer på kjøkkenet skaper begeistring

Her er tre gode grunner til å planlegge takvinduer når du renoverer kjøkkenet.

1. Spar plass: Ved å montere takvinduer på kjøkkenet får du plass til skap langs veggene der du ellers ville hatt fasadevinduer.

2. Ventilasjon: Kjøkkenet fylles fort med matos, fuktighet og fine partikler.  Solcelledrevne og elektrisk betjente VELUX takvinduer  er ideelle for å lufte ut på kjøkkenet og raskt fjerne røyk, og matos.

3. Bedre belysning: Naturlig lys gjør godt for både helse, velvære og produktivitet. Ved å slippe inn dagslys gjør du tiden på kjøkkenet til kvalitetstid.

Trenger du inspirasjon til kjøkkenrenoveringen?

Uten en visuell inspirasjon kan det av og til være vanskelig å danne seg et klart bilde av hvordan en løsning med takvindu vil fungere. Vi har derfor samlet noen herlige historier som kan hjelpe deg å se for deg hvilken effekt VELUX takvinduer vil ha på ditt eget kjøkken.

Les flere artikler