Pust nytt liv inn i boligen med en utskiftning av takvindu

House with VELUX roof windows
Mange mener at utskiftning av et takvindu betyr å oppgradere takvinduene til en nyere modell i samme størrelse. Men takvinduer er ikke lenger bare en funksjonell del av boligen, de er nå også en estetisk nødvendighet. Det er et stort utvalg av nye modeller og alternativer å sjekke ut hvis du har et renoveringsprosjekt. Du kan puste nytt liv inn i rommet ved å oppgradere takvinduene til en annen type takvindu.

Opplev fordelene av dagslys ved å skifte ut takvinduet

Det virker kanskje som en god ide å bare skifte ut takvinduene med identiske løsninger eller oppgradere det gamle vinduet til en ny modell. Men, dersom du allerede skifter ut taket, så er dette det perfekte tidspunktet for å utforske andre muligheter.

Ikke ta på deg et stort byggeprosjekt — bare skift ut takvinduene

En av de enkleste metodene for å endre utseendet og følelsen av en bolig uten å starte et stort byggeprosjekt, er å tilføre mer dagslys. Takvinduer er den perfekte løsningen. Bruk av takvinduer i renoveringsprosjektet er en utmerket måte å tilføre mer dagslys inn i boligen.
Kort oppsummert
  • Det perfekte tidspunktet for utskiftning av takvinduet, er når du skifter ut taket på boligen.
  • Det er mulig å gjøre en identisk utskiftning av vinduet, eller oppgradere til noe større som vil tilføre mer dagslys i rommet.
  • Alternativene for takvinduet inkluderer 3i1 vindu og takaltan. Du kan også montere takvindustilbehør som innvendig og utvendig solskjerming, og smarthusløsninger.

Fordelene med å prioritere dagslys i boligen

Det perfekte tidspunktet for å montere takvinduer, er når du starter et renoveringsprosjekt. Det er mange gode grunner til å tilføre mer dagslys i boligen.

Naturlig lys gir mange fordeler for velværet og helsen. Sollys er et naturlig antidepressivt middel, og eksponering for dagslys kan forbedre humøret.

En god tommelfingerregel er at glassarealet på alle vinduer burde være over 10 % av gulvarealet i et rom, slik at du har nok nivå av dagslys. Ved å tilføre dagslys i rommet, kan du skape et mer komfortabelt og hyggelig miljø i nesten alle rom!

«Det perfekte tidspunktet for montering av takvinduer, er når du starter et renoveringsprosjekt. Det er mange gode grunner til å tilføre mer dagslys i boligen.»

Oppgrader boligen med de beste løsningene for utskiftning av takvindu

Det finnes et takvindu for hvert rom! Her er noen eksempler på takvinduer du kan sjekke ut for prosjektet:

Oppdag 3i1

En glimrende måte å tilføre dagslys er å montere et  VELUX 3i1 takvindu. Med tre individuelle rammer i en enkel karm, er 3i1 raskere å montere og mer kostnadseffektiv enn å kjøpe tre enkeltstående takvinduer i samme størrelse. Tilfør rikelig med dagslys i boligen med 3i1 takvinduet for en endring du sent vil angre.

Få altanen du vil ha

 VELUX takaltan  er løsningen for deg, dersom du alltid har hatt lyst på en altan i boligen. Den glimrende oppfinnelsen er både et takvindu og en altan. Bring naturen nærmere, og slapp av med mye dagslys og frisk luft.

Takvinduskombinasjoner for alle behov

Utvid utsikten og få vakre rom fullt av lys ved å  kombinere VELUX takvinduer. Avhengig av rommet og bruksområdet, kan forskjellige kombinasjoner med åpningsbare og faste takvinduskombinasjoner monteres for å lyse opp rommet og gi deg panoramautsikt.

Tilpass takvinduene

Når du planlegger utskiftning av de gamle takvinduene, burde du ta hensyn til tilbehør som vil forbedre de nye vinduene:

  • VELUX App Control: Gjør livet enklere med VELUX App Control – styr alle dine VELUX solcelledrevne og elektrisk betjente takvinduer, innvendige og utvendige solskjerming rett fra smarttelefonen.
  • Med innvendig og utvendig solskjerming, kan du forhindre overoppheting eller mørklegge rommet fullstendig. Vi har  innvendig og utvendig solskjerming for alle dine behov.

Les flere artikler